Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ





Τα βραβεία του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού σε μαθητές Λυκείου από Αθήνα, Πάτρα, Κατερίνη, Θεσσαλονική, Λάρισσα, Χίο!

Τα βραβεία του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού “Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρείν” (E-nnovation Junior)
σε μαθητές Λυκείου από Αθήνα, Πάτρα, Κατερίνη, Θεσσαλονική, Λάρισσα, Χίο.
Σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού “Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - E-nnovation Junior” για μαθητές Λυκείου. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό πάνω από 130 μαθητές από όλη την Ελλάδα (79 Λύκεια εκ των οποίων 57% εκτός Αττικής).

Στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 25 ομάδες μαθητών από 17 σχολεία της Ελλάδας(75% εκτός Αττικής). Τα φετινά βραβεία είναι:

· 1ο Βραβείο. Κ. Παργινός, Ν.Τσιλίκας (Β' Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού). e-Κανότητες: Δύο συγκεκριμένες τεχνολογίες για υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής

· 2ο Βραβείο. Φ.Νικολάου (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη). e-bicycle: Η δημιουργία ενός μαθητικού δικτύου ποδηλατιστών, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας.

· 3ο Βραβείο. Θ.Κυριαζής (Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πατρών). TeensGoOut: Υπηρεσία προώθησης-ενημέρωσης-διοργάνωσης τοπικών σχολικών εκδηλώσεων

· 4ο Βραβείο. Α. Τσινιστρίδης, Χ. Τουλίκας (ΕΠΑ.Σ Κατερίνης) YouRepairTube: Δημιουργία ενός ιστότοπου με πολυμεσικό περιεχόμενο, που θα περιλαμβάνει videos και εικονικές αναπαραστάσεις με τεχνικό περιεχόμενο.

· 5ο Βραβείο
 Δ.Στείρου, Κ. Μπουλά (ΕΠΑΛ Καρδαμύλων) ChiosSalesDetectives: Δημιουργία μιας ηλεκτρονικής επιχείρησης κοινωνικού χαρακτήρα, που θα αναδεικνύει και θα προβάλλει τις προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων που αφορούν το νεανικό κοινό.

Σε όλους τους δόθηκε υποτροφία παρακολούθησης για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Program) που οργανώνει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 27/6-11/7/2013, καθώς και δωρεάν συμμετοχή στο Φοιτητικό Συνέδριο του ίδιου τμήματος.

Ο μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνεται για 4η χρονιά στα πλαίσια του Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (www.ennovation.gr) E-nnovation 2013