Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

AΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Π/Υ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ , ΤΟΥΡΙΡΙΣΜΟΥ , ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ"





κ. Περιφερειάρχη,

Τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Προγράμματος  «Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών».

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατατέθηκαν 652 προτάσεις συνολικού Π/Υ 97,3 εκ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση των οποίων απαιτείται συνολική Δημόσια Δαπάνη 46,2 εκ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ένα ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση. Με την υλοποίηση των επενδύσεων αυτών μπορεί να τονωθεί η τοπική οικονομία, να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Προκειμένου όμως να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων, τα οποία θα είναι επιλέξιμα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου και αξιολόγησης, θα πρέπει να αναζητηθούν επιπλέον πιστώσεις, δεδομένου ότι η διαθέσιμη Δημόσια Δαπάνη είναι για το Βόρειο Αιγαίο 22,5 εκ. ευρώ και μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνο το 50% των προτάσεων που κατατέθηκαν.

Στην κατεύθυνση αυτή παρακαλούμε να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης επιπλέον πιστώσεων για την χρηματοδότηση του συνόλου των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων, πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013» που δεν έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί και να ενημερώσετε σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο.


Λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας που παρουσιάζονται και στην Περιφέρεια μας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στους νέους, πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένο στο πλαίσιο και της επικείμενης αναθεώρησης του Προγράμματος να κατευθυνθούν πόροι σε δράσεις που μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να τονώσουν την απασχόληση.



Με τιμή

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

                                                 Παύλος Βογιατζής
Επικεφαλής

Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη,
Καλλονιάτης Παναγιώτης, Τζιμής Ευστράτιος, Σάρακας Δημήτρης,
Βρουλής Παντελής, Κάρμαντζης Σταμάτης, Μαλαφής Γιάννης
Κωνσταντινίδης Πολυκράτης, Πανούσος Αρτέμης