Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ !

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
«O Αδαμάντιος Κοραής»
Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
«Οίκος Χίου Διδασκάλου»
Ταχ. Κώδικας:        82100
Πληροφορίες:         2271023736
Αμπαζής Γιώργης   6977858798


Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Ωρομισθίων – Ανέργων Εκπαιδευτικών Χίου
«Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς»
(Κ. Βάρναλης).

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ!
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Εμείς οι εκπαιδευτικοί που φέτος εργαζόμαστε στη Χίο και προερχόμαστε από διάφορα μέρη της χώρας μας, αποφασίζουμε να παλέψουμε για το μέλλον που ονειρευόμαστε τόσο για την εργασία μας όσο και γενικότερα για τη ζωή μας. Ενώνουμε τις φωνές μας με χιλιάδες συναδέλφους που ζουν στην αβεβαιότητα, την ανεργία και τους καλούμε να πάρουν μέρος στον αγώνα, να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς μεσάζοντας δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματά μας αν εμείς οι ίδιοι δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με τους εργαζόμενους μέσα κι έξω από την εκπαίδευση.

Τις τελευταίες μέρες έγινε λόγος για την επικείμενη απόλυσή μας. Είναι γεγονός πως πάνω από 10.000 αναπληρωτές  Α’ βάθμιας –Β’βάθμιας από τις 30 Ιουνίου θα είμαστε άνεργοι χωρίς την ελπίδα επαναπρόσληψής μας. Οι όποιες προσλήψεις έχουν εξαγγελθεί για την επόμενη χρονιά θα αφορούν κυρίως σε προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, θα σημάνουν την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων όσων δουλεύουν την παραπέρα ελαστικοποίησή  τους. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουμε  στα διάφορα «παπαγαλάκια» που προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση παλιούς και νέους εργαζομένους και να νομιμοποιήσουν την αξιολόγηση και τις απολύσεις.

Το θέμα για εμάς είναι πώς φτάσαμε έως εδώ και τι πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά.  Γιατί από πολλούς θεωρήθηκε μόνο το επιπλέον δίωρο ως η αιχμή του δόρατος. Δεν είναι όμως μόνο  αυτό. Είναι το σχολείο που θέλουν να φτιάξουν, το «σχολείο της αγοράς»  όπου οι μαθητές θα στοιβάζονται σε μια αίθουσα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα, θα μαθαίνουν διαφορετικά πράγματα στο ένα σχολείο σε σχέση με το άλλο και με εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να υπακούν στις εντολές της κυβέρνησης διαφορετικά θα χαρακτηρίζονται ανεπαρκείς. Ένα σχολείο που δεν έχει θέση η μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Και η δημιουργία του έχει αρχίσει πολλά χρόνια τώρα. Με τις συγχωνεύσεις τμημάτων με τους Αναπληρωτές Μειωμένου ωραρίου, τους ΕΣΠΑ, τους Ωρομίσθιους και πολλές ακόμα ευέλικτες εργασιακές σχέσεις,  που έχουν επιβάλλει στην εκπαίδευση, με τους μηδενικούς διορισμούς.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν  την ανάγκη συνολικής απάντησης στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που στα σχολεία υπάρχουν ακόμη κενά, μέχρι και τώρα, που η σχολική χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της και χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι και χωρίς μέλλον.

Συνάδελφοι, κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Η θέση που βρισκόμαστε τώρα είναι αποτέλεσμα των λογικών των εκατοντάδων πινάκων με προϋπηρεσία, του 60%-40%, του 24μηνου, 30μηνου και άλλα. Και τώρα χιλιάδες αναπληρωτές βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σε 3 και παραπάνω πίνακες με μόνη διέξοδο την ανεργία.

Πρέπει να δώσουν λογαριασμό οι πλειοψηφίες των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που έβαλαν πλάτη στην καθιέρωση και διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση , οι δυνάμεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που αποδέχτηκαν την ανάγκη ύπαρξης προϋπηρεσίας ως προϋπόθεση για το μόνιμο διορισμό, αποδέχτηκαν το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τους πίνακες του 60%-40%. Δε μας χωράει ούτε η λογική των Παρεμβάσεων που δήλωσαν «Διεκδικούμε … Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μαζικοί διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου».

Έχουμε δικαίωμα στην εργασία ΤΩΡΑ.
Παλεύουμε για ό, τι πραγματικά αντιπροσωπεύσει τις ανάγκες όλων μας!



Διεκδικούμε:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Να παρθεί πίσω η κατάπτυστη εγκύκλιος για τις άδειες των αναπληρωτών.
  • Μαζικούς διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.
  • Οχι στο "σχολείο της αγοράς". Ενιαία Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Καμία μείωση μισθών.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την κάλυψη των αναγκών σε σίτιση, στέγαση και θέρμανση των αναπληρωτών.
  • Μέσα από συλλογικές αποφάσεις αντιστεκόμαστε στις απολύσεις. Καμία Απόλυση!

Οργανωνόμαστε και συσπειρωνόμαστε στην Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Ωρομισθίων – Ανέργων Εκπαιδευτικών Χίου. Όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης