Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΔΙΠΛΑ ΓΚΙΣΕ ΣΕ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΥΡΩΝ


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

telonio chiouΣτη λήψη μέτρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών από την Τουρκία στο Τελωνείο προχωρά η Δημοτική Αρχή Χίου σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Για το σκοπό αυτό χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη όπου αποφασίστηκε να λειτουργούν 4 αντί για 2 γκισέ ελέγχου διαβατηρίων. Επίσης υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών που πραγματοποιούν τουριστικούς πλόες στον Τσεσμέ της Τουρκίας, έτσι ώστε να υπάρχει διαφορά στην ώρα αφιξο-αναχώρησης των σκαφών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Σε αυτό το θέμα αναμένεται να κατατεθεί αίτημα από το Δήμο Χίου για διεύρυνση του ωραρίου των υπαλλήλων του Τελωνείου ώστε να είναι εφικτή η άφιξη νωρίτερα το πρωί και αντίστοιχα η αναχώρηση πιο αργά το απόγευμα.
Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στο κτήριο που θα επέτρεπε καλυτέρευση των υπηρεσιών ο Δήμαρχος Πολύδωρος Λαμπρινούδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά του υπουργείου οικονομικών που μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί σε κανένα από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί.
Από την πλευρά του το Λιμενικό Ταμείο προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν στη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του λιμανιού, που όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ταμείου Στέφανος Φαρατζής είναι λογικό ένα λιμάνι που φτιάχτηκε στα τέλη του 20ου αιώνα να μην μπορεί να ικανοποιήσει εύκολα τις γραφειοκρατικές απαιτήσεις των υπηρεσιών στις αρχές του 22ου αιώνα.
Με τη σύνταξη της ΜΠΕ θα ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση του χώρου της Παλιάς Ιχθυόσκαλας, από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, και που εκτός του σχετικού καταστήματος θα φτιάξει και τη σχετική υποδομή για τον έλεγχο των εισιτηρίων. Εν τω μεταξύ τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών από την Τουρκία, που έχουν αυξηθεί στις 35.000 άτομα κατά το 2012, επισημαίνει με ερώτησή του προς το Υπουργείο οικονομικών ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος.
era-aegean.gr