Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκρουπ από 18χρονους τελειόφοιτους λυκείου της Βαυαρίας επισκέφτηκε το νησί της Κέρκυρας για τις διακοπές τους, ώστε να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους από το Λύκειο. Ενώ το γκρουπ βρισκόταν στον ιστορικό χώρο του παλαιού Φρουρίου, δύο εξ αυτών αποφάσισαν να προβούν στην ακραία αυτή προκλητική ενέργεια και να κατεβάσουν από τον ιστό την γαλανόλευκη την οποία πήραν μαζί τους και την πέταξαν κοντά στο ξενοδοχείο που διέμεναν.


Πρόκληση από Γερμανούς τουρίστες που κατέβασαν την σημαία μας από το Φρούριο στην Κέρκυρα  Του Θοδωρή Παναγιωτίδη


Σε μια ακραία προκλητική ενέργεια προχώρησαν νεαροί Γερμανοί τουρίστες στην Κέρκυρα, οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από το παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα και αφού την έκαναν κουβάρι την έκρυψαν σε μια αυλή κοντά στο ξενοδοχείο που έμεναν.


Η προκλητική αυτή ενέργεια έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, ένα γκρουπ από 18χρονους τελειόφοιτους λυκείου της Βαυαρίας επισκέφτηκε το νησί της Κέρκυρας για τις διακοπές τους, ώστε να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.


Ενώ το γκρουπ των νεαρών βρισκόταν και περιφερόταν στον ιστορικό χώρο του παλαιού Φρουρίου, που υπήρξε και έδρα του ιστορικού 10ου Συντάγματος Πεζικού, δύο εξ αυτών αποφάσισαν να προβούν στην ακραία αυτή προκλητική ενέργεια και να κατεβάσουν από τον ιστό την γαλανόλευκη.


Εν συνεχεία και αφού φωτογραφήθηκαν με τους φίλους τους αποχώρησαν για το ξενοδοχείο που διέμενε όλο το γκρουπ στα Γουβιά. 

Οι φύλακες του Φρουρίου μόλις αντιλήφθηκαν ότι έλειπε η σημαία κάλεσαν την Αστυνομία, άντρες της οποίας έφτασε άμεσα στο μνημείο.

Εκεί είχαν μείνει πίσω μερικοί ακόμα νεαροί του γκρουπ των Γερμανών, τους οποίους τους ρώτησαν ποιος το έκανε και τους υπέδειξαν τους πρώην συμμαθητές τους που το έπραξε, δείχνοντάς μάλιστα στους αστυνομικούς τις φωτογραφίες από τα κινητά τους τηλέφωνα, για να τους αναγνωρίσουν.


Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα οι νεαροί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο δωμάτιο τους και συνελήφθησαν, ενώ υπέδειξαν το σημείο που είχαν κρύψει και πετάξει το εθνικό μας σύμβολο σε μία αυλή κοντά στο ξενοδοχείο.


Όταν τους ρώτησαν οι αστυνομικοί γιατί το έπραξαν αυτό, εκείνοι απάντησαν πως δεν περίμεναν ότι θα τους αντιληφθούν και ότι μάλιστα θα εντοπίζονταν και θα συλλαμβάνονταν και ζήτησαν συγνώμη.

Την επόμενη ημέρα δικάστηκαν στο αυτόφωρο, όπου τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι.