Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

37 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ




Συνελήφθησαν, το βράδυ της Κυριακής από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 37 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά εγγράφα.
Κατά δήλωσή τους, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα στον ελλαδικό χώρο με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους.
Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
newsbomb.gr

ΣΑΜΟΣ : "ΒΡΗΚΕ" ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟ "ΜΥΤΙΛΗΝΗ"


Μικρή ζημιά στο προστατευτικό εξωτερικό ζωνάρι υπέστη το επιβατηγό/οχηματατωγό πλοίο «Μυτιλήνη», κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης του στην προβλήτα, στο νέο λιμάνι του Καρλοβασίου στη Σάμο.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 13 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ




Με περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ, ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο της τακτικής τους επιχορήγησης, για την καταβολή διατροφικών επιδομάτων στους δικαιούχους και για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.
Ειδικότερα, με απόφασή του, ο υπουργός ΕσωτερικώνΕυριπίδης Στυλιανίδης κατανέμει στις περιφέρειες 5.476.676 ευρώ για την καταβολή διατροφικών επιδομάτων για τους περισσότερους από 14.700 δικαιούχους. Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τις περιφέρειες προς τους δικαιούχους νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών. Επίσης, με άλλη απόφασή του, το υπουργείο κατανέμει το ποσό των 7.419.421 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) έτους 2012, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των περιφερειών.
Εξάλλου, με απόφαση του κ. Στυλιανίδη κατανέμεται από τους ΚΑΠ Τοπικής Αυτοδιοίκησης το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης κατά των ναρκωτικών σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Όπως κάνει γνωστό το υπουργείο, η χρηματοδότηση αυτή δίδεται σε συνέχεια της συνάντησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Ιωαννίδη με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, κατά την οποία συζητήθηκαν και τα ζητήματα θεσμικής κατοχύρωσης των Κέντρων Πρόληψης της Εξάρτησης, για την ορθολογική οργάνωση και λειτουργία των Κέντρων και τη σύνδεσή τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
newsbomb.gr

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ 11η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ 11Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
   Τούτος ο λαός θεμελίωσε, δίδαξε και πάλεψε για την Δημοκρατία.  Για την ισότητα των πολιτών , την ελευθερία της σκέψης και του λόγου. Κι όσες φορές, στο πέρασμα των χρόνων η Δημοκρατία λαβώθηκε, πάλι τούτος ο λαός την έστησε όρθια.
   Διάλεξε ανθρώπους να υπηρετούν τους θεσμούς και θεμελίωσε Σύνταγμα που κατοχυρώνει την  υπεράσπιση των πολιτών και  οριοθετεί τις αρμοδιότητες των εκλεγμένων που παραμένουν οι βασικοί υπερασπιστές της βούλησης των πολιτών.
   Τα τελευταία χρόνια όμως η βούληση των πολιτών και η υπεράσπιση της από τους εκλεγμένους έρχεται σε μια μόνιμη και διαρκή αντίθεση. Έτσι υπονομεύεται η ίδια η ουσία της Δημοκρατίας, καθώς δεν αρκεί να  ισχύει μονό στην εκλογή των αντιπρόσωπων του λαού ,  αλλά να συνεχίζεται και   κατά  την διάρκεια της θητείας τους. . Έχουμε λοιπόν ιδιαίτερα τώρα, την καθολική σχεδόν αντίθεση  των πολιτών στους νόμους που ψηφίζονται με τους νομοθέτες να βρίσκονται σε πλήρη αντίφαση  με την επιταγή της κοινωνίας.
   Κατάργηση  δικαιωμάτων, που κερδήθηκαν και δεν χαρίστηκαν, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, γιατί ανάξιοι και επίορκοι αντιπρόσωποι  κακοδιαχειρίσθηκαν,  στην καλύτερη περίπτωση το δημόσιο χρήμα, και ένας  λαός να πληρώνει την αδυναμία του συστήματος να τιμωρήσει τους υπαίτιους.
   Όταν όμως αρχίζεις να πολεμάς , με τον ίδιο τρόπο που σε πολεμάνε, τότε κινδυνεύεις να μοιάσεις στο τέρας και όχι να το νικήσεις.
   Τούτος ο λαός έχει μάθει να  σέβεται τους θεσμούς του , να τους υπερασπίζεται και να τους προστατεύει. Το μονό του όπλο είναι η αντικατάσταση των  εκπροσώπων του , και όχι η αντικατάσταση της Δημοκρατίας, από άλλα σκοτεινά και επίφοβα καθεστώτα.
   Όσοι αποδεικνύονται  ανίκανοι να μεταφέρουν την λαϊκή βούληση και αδύναμοι να την υπηρετήσουν είναι ανεπιθύμητοι, άλλα  σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεπιθύμητος ο θεσμός που υπηρετούν. Γιατί αυτός ανήκει στους πολίτες , και όχι στους ίδιους.  Γιατί γι’  αυτόν πάλεψαν και αγωνίστηκαν γενιές , θυσιάστηκαν άνθρωποι .
   Ο δικός μας σύγχρονος αγώνας θα είναι σκληρός και μακροχρόνιος αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι νικηφόρος γιατί είναι δίκαιος, έντιμος και ανιδιοτελής.
          Η δική μας ελπίδα για τη σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ


Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ



            Η μεγάλη νύχτα για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία άρχισε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 λίγο μετά τα μεσάνυχτα με την ψήφιση του πολυσέλιδου Πολυνομοσχεδίου του ενός (!) άρθρου που γυρίζει την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω, στις αρχές του 20ου αιώνα.

            Οι δανειστές της χώρας αποφάσισαν την εκτέλεση και η ελληνική κυβέρνηση λειτούργησε ως αποδέκτης των εντολών τους υπονομεύοντας το παρόν και το μέλλον του τόπου.

            Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της χώρας είναι για μία ακόμα φορά τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών.  

            Εκείνοι που δήλωσαν χθες στη Βουλή ότι με την ψήφο τους τα μέτρα της εξαθλίωσης θα σώσουν την Ελλάδα, οδήγησαν τους πολίτες αυτής της χώρας στην κατάθλιψη και την απόγνωση.
Ø Ποδοπάτησαν αξιοπρέπειες
Ø Εξευτέλισαν το Κοινοβούλιο
Ø Διέσυραν τη Δημοκρατία

            Ξέχασαν, όμως, μαζί με την προσχηματική τους οδύνη να σκεφτούν ότι αυτός ο υπερήφανος λαός έχει ανεξάντλητα ιστορικά αποθέματα αντίστασης και ελπίδας.

           
            Γιατί η ελπίδα αυτής της χώρας είναι η κοινωνία και ο λαός της.

            Το Εργατικό Κέντρο Χίου δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ούτε με τα νομοθετικά τετελεσμένα ούτε με την υποτέλεια που θέλουν να οδηγήσουν και να επιβάλλουν στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

           
            Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα υπερασπίζοντας κατακτήσεις, αρχές, αξίες και δικαιώματα και κυρίως, τη Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε.

            Αυτός ο αγώνας θα είναι σκληρός και μακροχρόνιος αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι νικηφόρος γιατί είναι δίκαιος, έντιμος και ανιδιοτελής.

            Η δική μας ελπίδα για τη σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.

          Με αυτό το όραμα θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας ενωτικά, μαζικά, αποφασιστικά μέχρι τη Νίκη. Με επόμενο σταθμό την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 όπου και θα συμμετέχουμε στη στάση εργασίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 έως τις 15:00 το απόγευμα και στο αγωνιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Χίου στις 13:00 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης εργαζομένων και των συνδικάτων τους.
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ