Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 13 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ




Με περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ, ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο της τακτικής τους επιχορήγησης, για την καταβολή διατροφικών επιδομάτων στους δικαιούχους και για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.
Ειδικότερα, με απόφασή του, ο υπουργός ΕσωτερικώνΕυριπίδης Στυλιανίδης κατανέμει στις περιφέρειες 5.476.676 ευρώ για την καταβολή διατροφικών επιδομάτων για τους περισσότερους από 14.700 δικαιούχους. Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τις περιφέρειες προς τους δικαιούχους νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών. Επίσης, με άλλη απόφασή του, το υπουργείο κατανέμει το ποσό των 7.419.421 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) έτους 2012, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των περιφερειών.
Εξάλλου, με απόφαση του κ. Στυλιανίδη κατανέμεται από τους ΚΑΠ Τοπικής Αυτοδιοίκησης το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης κατά των ναρκωτικών σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Όπως κάνει γνωστό το υπουργείο, η χρηματοδότηση αυτή δίδεται σε συνέχεια της συνάντησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Ιωαννίδη με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, κατά την οποία συζητήθηκαν και τα ζητήματα θεσμικής κατοχύρωσης των Κέντρων Πρόληψης της Εξάρτησης, για την ορθολογική οργάνωση και λειτουργία των Κέντρων και τη σύνδεσή τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
newsbomb.gr