Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ 11η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ 11Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
   Τούτος ο λαός θεμελίωσε, δίδαξε και πάλεψε για την Δημοκρατία.  Για την ισότητα των πολιτών , την ελευθερία της σκέψης και του λόγου. Κι όσες φορές, στο πέρασμα των χρόνων η Δημοκρατία λαβώθηκε, πάλι τούτος ο λαός την έστησε όρθια.
   Διάλεξε ανθρώπους να υπηρετούν τους θεσμούς και θεμελίωσε Σύνταγμα που κατοχυρώνει την  υπεράσπιση των πολιτών και  οριοθετεί τις αρμοδιότητες των εκλεγμένων που παραμένουν οι βασικοί υπερασπιστές της βούλησης των πολιτών.
   Τα τελευταία χρόνια όμως η βούληση των πολιτών και η υπεράσπιση της από τους εκλεγμένους έρχεται σε μια μόνιμη και διαρκή αντίθεση. Έτσι υπονομεύεται η ίδια η ουσία της Δημοκρατίας, καθώς δεν αρκεί να  ισχύει μονό στην εκλογή των αντιπρόσωπων του λαού ,  αλλά να συνεχίζεται και   κατά  την διάρκεια της θητείας τους. . Έχουμε λοιπόν ιδιαίτερα τώρα, την καθολική σχεδόν αντίθεση  των πολιτών στους νόμους που ψηφίζονται με τους νομοθέτες να βρίσκονται σε πλήρη αντίφαση  με την επιταγή της κοινωνίας.
   Κατάργηση  δικαιωμάτων, που κερδήθηκαν και δεν χαρίστηκαν, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, γιατί ανάξιοι και επίορκοι αντιπρόσωποι  κακοδιαχειρίσθηκαν,  στην καλύτερη περίπτωση το δημόσιο χρήμα, και ένας  λαός να πληρώνει την αδυναμία του συστήματος να τιμωρήσει τους υπαίτιους.
   Όταν όμως αρχίζεις να πολεμάς , με τον ίδιο τρόπο που σε πολεμάνε, τότε κινδυνεύεις να μοιάσεις στο τέρας και όχι να το νικήσεις.
   Τούτος ο λαός έχει μάθει να  σέβεται τους θεσμούς του , να τους υπερασπίζεται και να τους προστατεύει. Το μονό του όπλο είναι η αντικατάσταση των  εκπροσώπων του , και όχι η αντικατάσταση της Δημοκρατίας, από άλλα σκοτεινά και επίφοβα καθεστώτα.
   Όσοι αποδεικνύονται  ανίκανοι να μεταφέρουν την λαϊκή βούληση και αδύναμοι να την υπηρετήσουν είναι ανεπιθύμητοι, άλλα  σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεπιθύμητος ο θεσμός που υπηρετούν. Γιατί αυτός ανήκει στους πολίτες , και όχι στους ίδιους.  Γιατί γι’  αυτόν πάλεψαν και αγωνίστηκαν γενιές , θυσιάστηκαν άνθρωποι .
   Ο δικός μας σύγχρονος αγώνας θα είναι σκληρός και μακροχρόνιος αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι νικηφόρος γιατί είναι δίκαιος, έντιμος και ανιδιοτελής.
          Η δική μας ελπίδα για τη σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ