Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ





 Ο 'Αγιος Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός, είναι από τους πλέον αγαπητούς Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Αμέτρητοι ναοί έχουν κτισθεί προς τιμήν του και πλήθη λαού σπεύδουν να τον τιμήσουν και να ζητήσουν τη μεσιτεία του προς τον Κύριο.

Γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας γύρω στα 250 μ.Χ. από ευσεβείς και πλούσιους γονείς, οι οποίοι τον ανέθρεψαν "εν παιδεία και νουθεσία
Κυρίου".

Βρέφος ακόμη απέδειξε ότι είχε τη χάρη του Θεού. Με θαυμαστό τρόπο στάθηκε όρθιος την ώρα του λουτρού χωρίς καμία βοήθεια. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή θήλαζε μόνο μια φορά την ημέρα και μάλιστα μετά τη δύση του ηλίου.

Πολύ νωρίς ο Κύριος κάλεσε κοντά του τους δύο γονείς του και ο ίδιος, έχοντας πάντοτε οδηγό τη ρήση του Ευαγγελίου "δότε Ελεημοσύνην", μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς και αφωσιώθηκε ολοκληρωτικά στη Λατρεία του Υψίστου.

Είναι γνωστή και αξιοθαύμαστη η ενέργεια του αυτή να βοηθήσει νύχτα και κρυφά τις τρεις αδελφές με αξιόλογο χρηματικό ποσό, για να μην αναγκαστούν, λόγω της φτώχιας τους, να παρασυρθούν στην ατίμωση.

Κινούμενος ο Νικόλαος από Ιερό πόθο, αποφάσισε να ταξιδέψει για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους. Καθώς έπλεε το πλοίο, άρχισαν να πνέουν σφοδρότατοι άνεμοι καιξέσπασε μεγάλη τρικυμία. Επιβάτες και πλήρωμα έχασαν την ψυχραιμία τους και περίμεναν να καταποντισθούν.

Ο Νικόλαος όμως γονατιστός προσευχήθηκε με θέρμη προς τον Κύριο και το θαύμα έγινε. Οι άνεμοι έπαυσαν και η θάλασσα αμέσως γαλήνεψε. Όμως κάποιος ναύτης, που ήταν στο κατάρτι, γλίστρησε και έπεσε στο κατάστρωμα νεκρός. Όλοι στενοχωρήθηκαν, που χάθηκε ένας άνθρωπος. Χάρη όμως στις θερμές προσευχές του Αγίου ο ναύτης αναστήθηκε, σαν να ξύπνησε από βαθύ ύπνο.

Μετά το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους επέστρεψε στα Πάταρα, όπου ζούσε με οσιότητα και δικαιοσύνη. Ο Θεός τον αξίωσε να χειροτονηθεί πρεσβύτερος και μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος.

Έτρεφε μεγάλη αγάπη για τους φτωχούς και τους αδυνάτους. Ίδρυσε στην αρχιεπισκοπή του φτωχοκομείο, ξενώνα, νοσοκομείο και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στις δύσκολες στιγμές των διωγμών του Διοκλητιανού εμψύχωνε το ποίμνιο του και ιδιαίτερα τους νέους. Γι' αυτό συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και βασανίζεται. Υπομένει όμως όλες τις διώξεις και τις ταλαιπωρίες προς δόξαν Κυρίου.

Μετά την κατάπαυση των διωγμών από τον αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνο αναλαμβάνει και πάλι το ποιμαντικό του έργο στα Μύρα.

Το 325 μ.Χ. λαμβάνει μέρος στην Α' Οικουμενική Σύνοδο, που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας, και καταπολεμεί με θάρρος και τόλμη τις κακοδοξίες του Αρείου. Υπερασπίζεται με σθένος την Ορθοδοξία και αναδεικνύεται "κανών πίστεως" και διδάσκαλος του Ευαγγελίου. Για την ενίσχυση του εμφανίστηκε ο ίδιος ο Χριστός και του έδωσε ευαγγέλιο και η Μητέρα Παναγία, που του χάρισε ωμοφόριο.

Όταν επέστρεψε απο τη Σύνοδο, συνέχισε το ποιμαντικό του έργο μέχρι τα βαθιά γεράματα, οπότε και παρέδωσε το πνεύμα του στον Πανάγαθο Θεό το 330 μ.Χ.


Ο Κύριος τον τίμησε ιδιαίτερα για την ενάρετη χριστιανική ζωή του, που τη διέκρινε η βαθιά πίστη στον Παντοδύναμο Θεό και η ανεκτίμητη αγάπη του για τον άνθρωπο. Τον ανέδειξε ποταμό ιαμάτων και πηγή θαυμάτων. Θαυματουργούσε όταν ζούσε αλλά και μετά την κοίμηση του τα θαύματα του είναι αναρίθμητα.

Το έτος 1087, λόγω ταραχών, έγινε η μετακομιδή των ιερών λειψάνων του από τα Μυρά στο Μπάρι της Ιταλίας. Κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας έτρεχε τόσο πολύ μύρο από τα ιερά λείψανα, που οι πιστοί το μάζευαν σε δοχεία για θεραπεία από διάφορες αρρωστιές, αρκετοί μάλιστα λιποθυμούσαν απο την ευωδία του.

Με τα ωραιότερα εγκώμια τον τιμά η Εκκλησία. "Κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητος, εγκρατείας διδάσκαλον" τον ονομάζει ο υμνωδώς και "ποιμένα μέγαν" τον αποκαλεί. Ανατολή και Δύση του αναγνωρίζουν ξεχωριστή θέση μεταξύ των Αγίων. Με εξαιρετική λαμπρότητα και δόξα τιμάται από τους Ρώσσους.

Ο 'Αγιος Νικόλαος είναι ο μεγάλος προστάτης των ναυτικών. Στο τιμόνι, στην πλώρη κάθε πλοίου είναι η εικόνα του. Αμέτρητοι είναι οι ναοί στα λιμάνια, στα νησιά και στα ακρωτήρια, που φέρουν το όνομα του, τάματα των ναυτικών σε δύσκολες στιγμές, που τον επικαλούνται: 'Αϊ-Νικόλα, βοήθα με!

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου και την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του στις 20 Μαΐου, αλλά και κάθε Πέμπτη ψάλλονται στον 'Αγιο Νικόλαο ωραιότατοι ύμνοι, διότι η Πέμπτη ημέρα της εβδομάδας είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στους δώδεκα αποστόλους και στον 'Αγιο Νικόλαο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Α΄& Β΄ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ





1. Ενημερώνουμε τα Σωματεία της Α΄ κατηγορίας ότι οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής του β΄ γύρου ( 14η αγωνιστική ) θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2012 και η 2η αγωνιστική του β΄ γύρου ( 15η αγωνιστική ) θα διεξαχθεί 12 και 13 Ιανουαρίου 2013.
Εντός ολίγον ημερών θα κοινοποιηθεί το πλήρες πρόγραμμα του β΄ γύρου της Α΄ κατηγορίας.
2. Ενημερώνουμε τα σωματεία της Β΄ κατηγορίας ότι η 13η αγωνιστική (τελευταία) του α΄ γύρου θα διεξαχθεί στις 9-12-13 Ιανουαρίου 2013 αντί 19-22-23 Δεκεμβρίου 2012 που ήταν αρχικά ορισμένη.
Εντός ολίγον ημερών θα κοινοποιηθεί το πλήρες πρόγραμμα του β΄ γύρου της Β΄ κατηγορίας.
3. Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στα γραφεία της Ε.Π.Σ Χίου θα γίνει η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Χίου των οποίων οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013



ΘΕΜΑ:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε συνάντηση ενημέρωσης για το έργο: «HANDICRAFTOUR: Ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαίτερου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου μειονεκτουσών περιοχών της Διασυνοριακής ζώνης Ελλάδας-Κύπρου στο πλαίσιο επιλεγμένων αγροτουριστικών διαδρομών», του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013. Η πράξη συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακή Ενότητα Χίου ως επικεφαλής εταίρος του έργου «HANDICRAFTOUR: Ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαίτερου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου μειονεκτουσών περιοχών της Διασυνοριακής ζώνης Ελλάδας-Κύπρου στο πλαίσιο επιλεγμένων αγροτουριστικών διαδρομών», που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013, προσκαλεί επαγγελματίες, συλλόγους, συνεταιρισμούς, ομάδες και κάθε ενδιαφερόμενο από το νομό Χίου, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Χειροτεχνίας και των Ειδών Λαϊκής Τέχνης, να παραβρεθούν σε συνάντηση ενημέρωσης για το έργο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχαήλ Βουρνούς».

Το έργο απευθύνεται σε όσες και όσους ασχολούνται με τη δημιουργία και κατασκευή ειδών χειροτεχνίας, λαϊκής τέχνης ή/και καλλιτεχνικής χειροτεχνίας, και όχι σε όσους ασχολούνται αποκλειστικά με το εμπόριο τέτοιων ειδών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τομείς δραστηριότητας όπως:
- κεραμική και πηλοπλαστική
- κέντημα, υφαντουργία
- αργυροχρυσοχοΐα, κατασκευή κοσμημάτων
- ψηφιδωτό
- ξυλογλυπτική
- κηροπλαστική
- βιβλιοδεσία, κ.α.

Στη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το Έργο «HANDICRAFTOUR» και θα αναλυθούν οι ειδικές δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στο πλαίσιό του, καθώς και τα οφέλη που μπορεί να υπάρξουν για τους χειροτέχνες της περιοχής μας.

Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 και ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2013. Εταίροι του έργου είναι εκτός από την Π.Ε. Χίου, η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο Δήμος Λευκάρων της Κύπρου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας.

Γενικός στόχος του Έργου είναι η ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαιτέρου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου στις περιοχές συνεργασίας. Για την επίτευξη του γενικού αυτού στόχου διαμορφώνεται ένα μίγμα δράσεων που περιλαμβάνει:
-         δικτύωση τοπικών φορέων πολιτισμού, χειροτεχνίας, αγροτουρισμού, καθώς και περιβαλλοντικών και πολιτιστικών ΜΚΟ,
-         διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων στις περιοχές εφαρμογής του σχεδίου,
-         συμμετοχή σε εκθέσεις χειροτεχνικών δραστηριοτήτων,
-         δράσεις ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της Περιοχής (όπως συμβουλευτική υποστήριξη, συνδυαστική κατάρτιση, κλπ).

Η διαμόρφωση της πρότασης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου βασίστηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιοχής Συνεργασίας στον τομέα του Πολιτισμού, δηλαδή στη σημαντικότητα και το πλήθος των πολιτιστικών πόρων, αλλά και στην ύπαρξη τοπικών χαρακτηριστικών προϊόντων Χειροτεχνίας, Καλλιτεχνικής Βιοτεχνίας και Ειδών Λαϊκής Τέχνης, η προβολή των οποίων μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος της Περιοχής.

Πληροφορίες - διευκρινίσεις
Για πληροφορίες – διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Υποστήριξης Αντιπεριφερειάρχη:
κ. Μαρία Κόβα, τηλ: 2271350514, Fax: 2271040718, e-mail: m.kova@chios.pvaigaiou.gov.gr
κ. Ελένη Κωστάλα, τηλ: 2271044216, φαξ: 2271044215, e-mail: e.kostala@chios.pvaigaiou.gov.gr





ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ





Διεθνές συνέδριο με θέμα την προώθηση της αειφορίας στον Τουριστικό Κλάδο διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου  στην Αίθουσα Μακεδονία του Ξενοδοχείου Divani Caravel παρουσία πολλών αξιόλογων εισηγητών τόσο από τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, όσο και από τον ερευνητικό και επιστημονικό χώρο.
Το Συνέδριο έχει ως στόχο την ανάδειξη του περιβαλλοντικού χαρακτήρα των τουριστικών δραστηριοτήτων μέσω της προώθησης αποτελεσματικών τεχνολογιών και ασφαλών πρακτικών, εστιάζοντας κυρίως στις επιπτώσεις της λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων στην κλιματική αλλαγή.
Σκοπός είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να μειώσουν το ενεργειακό και ανθρακικό τους αποτύπωμα (δηλαδή τις συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των καταλυμάτων), σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας συστήματα ελέγχου και περιορισμού ενέργειας και κατανάλωσης νερού αξιοποιώντας παράλληλα διάφορες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το συνέδριο θα αποτελέσει τόπο συνάντησης για Ξενοδόχους, Τουριστικούς Πράκτορες, Ταξιδιωτικούς Πράκτορες, Επιστήμονες και επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα, Υπουργεία, Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,  συνθέτοντας ένα forum για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών σε όλα τα επίπεδα του βιώσιμου τουρισμού.
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά το λογισμικό εργαλείο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου RBONTOUR (http://uest.ntua.gr/carbontourhttps://www.youtube.com/watch?v=86sQXABElHkμε στόχο τη διευκόλυνση τόσο του προσωπικού όσο και των ιδιοκτητών των Τουριστικών μονάδων στη διαδικασία υπολογισμού και μείωσης της καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά και των εκπομπών CO2 κάθε καταλύματος γεγονός που θα οδηγήσει και στην εξοικονόμηση  πόρων.
 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον επίσημο δικτυακό τόπο του συνεδρίουwww.ecotourism2012.uest.gr & http://www.facebook.com/EcoTourism2012CarbonTourConference

Πηγη lesvosreport.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ


Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και φέτος στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Η στάση στην Χίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6-12 και την Παρασκευή 7-12 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου επέλεξε 4 ταινίες που μας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσουμε σημαντικούς σκηνοθέτες και ενδιαφέρουσες δημιουργίες.Αναλυτικά:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ..ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (PAP TEST)




Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από το θάνατό του Γεωργίου Παπανικολάου, τον «πατέρα»  του «pap test»,  η ΠΕΚΕΒ  διοργανώνει εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα, ιατρού και ερευνητή, ο οποίος με την συγκεκριμένη  γυναικολογική εξέταση συνέβαλε στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 19.00,στο κινηματοθέατρο Ματθαίου Γ. Μουντέ της ΠΕΚΕΒ.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ





Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και οι προσφορές σε οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες. 
Αγκαλιάστηκε θερμά από τους επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου η πρωτοβουλία του για δωρεάν είσοδο τα Σαββατοκύριακα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου μαζί με προσφορές και δώρα για τις οικογένειες αλλά και για τους μεμονωμένους επισκέπτες. 
Η οικογένεια Ιγνατίου και Κωνσταντίνας Κάβουρα από τα Παράκοιλα, επισκέφτηκε το Μουσείο και έλαβε δώρο λεύκωμα και οι Χριστίνα Ιορδανίδου, Διονύσιος Καράτσαλος, Μαρία Παπουτσή, Μιχαήλ Γδοντέλης, Σταύρος Μαντάτης έλαβαν το Γεωλογικό Χάρτη της Λέσβου, ένα χρήσιμο οδηγό για τις εξορμήσεις τους στη λεσβιακή ύπαιθρο. 
Οι προσφορές του Μουσείου για δωρεάν είσοδο αλλά και δώρα για τις οικογένειες και του μεμονωμένους επισκέπτες του συνεχίζονται τα Σαββατοκύριακα 8-9, 15-16, 22-23, και 29-30 Δεκεμβρίου 2012. 
Προσφορές σε οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες
Για όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, οι οικογένειες και οι μεμονωμένοι επισκέπτες παράλληλα με τη δωρεάν είσοδο, θα έχουν την ευκαιρία να παραλάβουν δώρα και να επωφεληθούν από τις προσφορές του Μουσείου. 
Οι 4 πρώτες οικογένειες που θα επισκεφτούν το Μουσείο ένα από τα παραπάνω Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου θα κερδίσουν από ένα βιβλίο – λεύκωμα αφιερωμένο σε θέματα σχετικά με τη φύση και το περιβάλλον.
Οι επισκέπτες του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους, που θα επισκεφτούν στη συνέχεια το Μουσείο, θα παραλάβουν από το Μουσείο, δωρεάν το Γεωλογικό Χάρτη της Λέσβου, ο οποίος αποτελεί έναν εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό κατά την περιήγησή τους στη Λεσβιακή ύπαιθρο.
Παράλληλα, όλα τα παραπάνω Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να επισκεφτούν τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου:
Τη μεγάλη περιοδική έκθεση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και σκαριά», και να γνωρίσουν εντυπωσιακά ομοιώματα σκαφών τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Αιγαίου για τις εμπορικές και μεταφορικές τους ανάγκες από την αρχαιότητα έως σήμερα. 
Την εξαιρετικά σημαντική περιοδική έκθεση «Σεισμοί και σεισμικός κίνδυνος» - Πρόγραμμα RACCE, η οποία δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να γνωρίσουν το φαινόμενο του σεισμού, τα καταστροφικά φαινόμενα που ακολουθούν ένα σεισμό και κυρίως τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr. ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: Τρίτη - Τετάρτη & Παρασκευή - Σάββατο 9:00 – 17:00, Πέμπτη & Κυριακή 10:00 – 17:00, Δευτέρα Κλειστά. 
www.lesvospost.com

Διαβάστε περισσότερα: http://www.24-ores.com/2012/12/blog-post_408.html#ixzz2EAQuTmvR

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ :-ΤΟ 2013 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΕΤΟΣ




Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νότης Μηταράκης στο ραδιόφωνο του Βήμα FM στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη ανέφερε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ακόμη σε διαβούλευση και πως το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει είναι η έλλειψη της φορολογητέας ύλης, καθώς αποκρύπτεται με αποτέλεσμα την άνιση φορολογική μεταχείριση των πολιτών. Είπε ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο με τη δημιουργία του περιουσιολογίου εντός του 2013. Για το θέμα της ανάπτυξης και της ρευστότητας τόνισε ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αποπληρωμών αρκετών από τις οφειλές του Δημοσίου και την περαιτέρω αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ δημιουργείται ένα μείγμα ρευστότητας και τόνωσης της ανάπτυξης για το 2013, έτος που επί της ουσίας θα είναι μεταβατικό για την οικονομία μας.