Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ





Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και οι προσφορές σε οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες. 
Αγκαλιάστηκε θερμά από τους επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου η πρωτοβουλία του για δωρεάν είσοδο τα Σαββατοκύριακα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου μαζί με προσφορές και δώρα για τις οικογένειες αλλά και για τους μεμονωμένους επισκέπτες. 
Η οικογένεια Ιγνατίου και Κωνσταντίνας Κάβουρα από τα Παράκοιλα, επισκέφτηκε το Μουσείο και έλαβε δώρο λεύκωμα και οι Χριστίνα Ιορδανίδου, Διονύσιος Καράτσαλος, Μαρία Παπουτσή, Μιχαήλ Γδοντέλης, Σταύρος Μαντάτης έλαβαν το Γεωλογικό Χάρτη της Λέσβου, ένα χρήσιμο οδηγό για τις εξορμήσεις τους στη λεσβιακή ύπαιθρο. 
Οι προσφορές του Μουσείου για δωρεάν είσοδο αλλά και δώρα για τις οικογένειες και του μεμονωμένους επισκέπτες του συνεχίζονται τα Σαββατοκύριακα 8-9, 15-16, 22-23, και 29-30 Δεκεμβρίου 2012. 
Προσφορές σε οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες
Για όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, οι οικογένειες και οι μεμονωμένοι επισκέπτες παράλληλα με τη δωρεάν είσοδο, θα έχουν την ευκαιρία να παραλάβουν δώρα και να επωφεληθούν από τις προσφορές του Μουσείου. 
Οι 4 πρώτες οικογένειες που θα επισκεφτούν το Μουσείο ένα από τα παραπάνω Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου θα κερδίσουν από ένα βιβλίο – λεύκωμα αφιερωμένο σε θέματα σχετικά με τη φύση και το περιβάλλον.
Οι επισκέπτες του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους, που θα επισκεφτούν στη συνέχεια το Μουσείο, θα παραλάβουν από το Μουσείο, δωρεάν το Γεωλογικό Χάρτη της Λέσβου, ο οποίος αποτελεί έναν εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό κατά την περιήγησή τους στη Λεσβιακή ύπαιθρο.
Παράλληλα, όλα τα παραπάνω Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να επισκεφτούν τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου:
Τη μεγάλη περιοδική έκθεση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και σκαριά», και να γνωρίσουν εντυπωσιακά ομοιώματα σκαφών τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Αιγαίου για τις εμπορικές και μεταφορικές τους ανάγκες από την αρχαιότητα έως σήμερα. 
Την εξαιρετικά σημαντική περιοδική έκθεση «Σεισμοί και σεισμικός κίνδυνος» - Πρόγραμμα RACCE, η οποία δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να γνωρίσουν το φαινόμενο του σεισμού, τα καταστροφικά φαινόμενα που ακολουθούν ένα σεισμό και κυρίως τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr. ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: Τρίτη - Τετάρτη & Παρασκευή - Σάββατο 9:00 – 17:00, Πέμπτη & Κυριακή 10:00 – 17:00, Δευτέρα Κλειστά. 
www.lesvospost.com

Διαβάστε περισσότερα: http://www.24-ores.com/2012/12/blog-post_408.html#ixzz2EAQuTmvR