Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ




Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στο αγώνα των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που για πέμπτη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει 34 εργάτες, για να τους εκβιάσει να δεχθούν στην συνεχεία την εκ περιτροπής εργασία με ελαστικό ωράριο και μείωση αποδοχών κατά 40%.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων. Αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ για να εκβιάζει, να τρομοκρατεί και να απολύει εργάτες.
Τα κέρδη της εργοδοσίας αυξήθηκαν και η παράγωγη φέτος σημείωσε αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2009, απειλεί όμως τους εργάτες με 180 απολύσεις αν δεν σκύψουν το κεφάλι!
Οι 400 στη χαλυβουργία δεν σκύβουν το κεφάλι. Δίνουν περήφανη απάντηση.
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Ν πάνω από 25 μέρες και συνεχίζουν.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Ν να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι εργάτες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ
Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δεκάδες σωματεία και φορείς, που συμπαραστέκονται στον ΑΓΩΝΑ των ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανάκληση όλων των απολύσεων.
Σαν ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, προσφέρουμε το ποσό των 150€ στο Σωματείο των εργαζομένων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για να δοθεί στις οικογένειες των ΑΠΕΡΓΩΝ.


ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Άννας Καπέλλας την Σύλληψη της Αγίας ενδόξου Θεοπρομήτορος Άννης.
Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής:
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα 5:30 μ.μ. Πανηγυρικός εσπερινός και Ιερά Παράκληση.
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του ποιμενάρχου μας κ. ΜΑΡΚΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Επέτειοι:
Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Γιορτάζουν:
Διογένης, Σάββας, Σαββούλα.

Γεγονότα

1360: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στη Γαλλία νόμισμα με την ονομασία φράγκο. Θα παραμείνει στην..........
κυκλοφορία μέχρι την είσοδο του ευρώ το 2002.

1830: Η Φανταστική Συμφωνία του Εκτόρ Μπερλιόζ κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι.

1912: Οι Έλληνες χρησιμοποιούν για πρώτη φορά παγκοσμίως τα αεροπλάνα για βομβαρδισμούς, στο Μπιζάνι.

1933: Καταργείται η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ, που είχε επιβληθεί το 1920.

1969: Ο θρυλικός δρομέας μεγάλων αποστάσεων Εμίλ Ζάτοπεκ αποτάσσεται από το στρατό της πατρίδας του, όπου είχε το βαθμό του συνταγματάρχη, επειδή εκφράζει την υποστήριξή του στην Άνοιξη της Πράγας.

1974: Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Monty Python κάνει την τελευταία εμφάνισή του στο BBC.


Γεννήσεις

1901: Γουόλτ Ντίσνεϊ, αμερικανός καρτουνίστας, δημιουργός του Μίκυ Μάους και του Ντόναλντ Ντακ. (Θαν. 15/12/1966)

1901: Βέρνερ Χάιζενμπεργκ, γερμανός φυσικός και φιλόσοφος. Το 1932 τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ για τη Θεωρία των Πεδίων. (Θαν. 1/2/1976)

1934: Νίκος Κούρκουλος, ηθοποιός και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. (Θαν. 30/1/2007)
Θάνατοι

1791: Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, αυστριακός συνθέτης. (Γεν. 27/1/1756)

1926: Κλοντ Μονέ, γάλλος ζωγράφος, ένας από τους δημιουργούς του ιμπρεσιονισμού. (Γεν. 14/11/1840)

1940: Μαρδοχαίος Φριζής, εβραϊκής καταγωγής αντισυνταγματάρχης του ελληνικού στρατού. Έπεσε μαχόμενος έξω από την Πρεμετή. (Γεν. 1/1/1893)

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ;


της ΜΑΡΙΑΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η νέα ∆ιοίκηση που προέκυψε από τις πρόσφατες επιµελητηριακές εκλογές, πέρα από τα τρέχοντα προβλήµατα της τοπικής επιχειρηµατικής κοινωνίας έχει να αντιµετωπίσει και. μία άλλη πρόκληση: Τον επαναπροσδιορισµό του ρόλου της στους σκοπούς και στους στόχους, µέσα από τις νέες συνθήκες που προκύπτουν. O εκσυγχρονισµός του Επιµελητηρίου είναι πλέον αναπόφευκτος, όπως αναγκαίος είναι και ο σχεδιασµός της αναπτυξιακή πορείας των επιχειρήσεων του νησιού µας
Το Επιµελητήριο Χίου δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι χώρος στείρων κοµµατικών και προσωπικών αντιπαραθέσεων, αλλά ένας χώρος γόνιµου διαλόγου, που η εµπειρία , η γνώση και η διάθεση θα στηρίξουν και θα προωθήσουν την επιχειρηµατικότητα
Σύµφωνα µε έρευνα που διεξήγαγε η Κεντρική Ένωση Επιµελητηρίων, ο επιµελητηριακός θεσµός διέρχεται µια βαθιά και παρατεταµένη κρίση. Συρρίκνωση, υποβάθµιση, εσωστρέφεια και σύγχυση του ρόλου των επιµελητηρίων, χαρακτηρίζουν την παθογένεια και την φθίνουσα πορεία του επιµελητηριακού θεσµού στη χώρα µας τα τελευταία χρόνια. Τα Επιµελητήρια, όπως προκύπτει και από την υπηρεσιακή τους διάρθρωση, έχουν περιορισθεί σε ένα διοικητικό ρόλο, ενώ στη συνείδηση του επιχειρηµατικού κόσµου έχουν ταυτιστεί µε την δηµόσια υπηρεσία που χορηγεί πιστοποιητικά, στην οποία εκ του νόµου υποχρεούνται να είναι εγγεγραµµένοι.
Τα Επιμελητήρια μπορούν να αποτελέσουν τους στυλοβάτες της Ελληνικής Οικονομίας όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου κάθε επιχειρηματίας μπορεί να απευθύνεται για πραγματική επιχειρηματική υποστήριξη και συμβουλευτική, για εκπαίδευση και ενημέρωση, για προβολή και εκπροσώπηση. Εφόσον τα παραπάνω υιοθετηθούν, αναμφίβολα ο Επιμελητηριακός θεσμός θα αποτελέσει σοβαρή διέξοδο στην δοκιμαζόμενη Ελληνική Οικονομία, για την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων επιχειρηματιών και τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών του τόπου.
Εμείς ευχόμαστε η νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χίου να πετύχει τους στόχους της

Ο ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Με μεγαλη αποχη , αλλα και πολλα άκυρα, η παραταξη του κ. Γεωργουλη εξελέγη στο ΔΣ του Επιμελητηρίου (καταλαμβανει 11 εδρες) ενω ο μεχρι προτινος προεδρος κ. Ζαννίκος 9 εδρες. Μια εδρα κατελαβε και ο κ. Κυτριλάκης

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου έχοντας πλέον νέο δυναμικό ανθρώπων που πλαισιώνουν τα παλιά της μέλη επεκτείνει τις δραστηριότητες της και πέραν της πόλης.
Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι να αποκεντρωθεί η κινηματογραφική εμπειρία σε όλο το νομό. Σε συνεργασία, λοιπόν, με τους τοπικούς συλλόγους των χωριών οργανώνουμε προβολές ταινιών του νέου Ελληνικού Κινηματογράφου (και όχι μόνο). Έτσι και οι κάτοικοι των χωριών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες που περνάνε στα αζήτητα της τηλεόρασης κι εμείς να αναβιώσουμε και να βιώσουμε τη λαϊκή αυτή διασκέδαση στην αρχική της μορφή (όταν πλανόδιοι πρόβαλαν ταινίες σε χωριά). Μην ξεχνάμε ότι η κινηματογραφική λέσχη είχε υιοθετήσει αυτήν την πρακτική στη μεγάλη της ακμή (δεκαετία ’80).
Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προβολές στα χωριά της Χίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 2.12.2011 και ώρα 8:30 μετά από πρόσκληση του Προέδρου κου ΧΑΛΚΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος με βαθιά συγκίνηση ανήγγειλε στα μέλη την απροσδόκητη απώλεια του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο θλιβερό γεγονός τονίζοντας μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Παρά το ότι οι λέξεις φαίνονται λίγες και η γλώσσα φτωχή, πρέπει να αναφερθούμε στον αγαπημένο μας ΑΝΤΩΝΗ. Του το χρωστάμε όλοι εμείς που είχαμε την καλή τύχη να τον έχουμε συνάδελφο, που νιώσαμε την καλοσύνη του να ξεχειλίζει μέσα από την καρδιά του. Θέλουμε να κρατήσουμε πάντα ζωντανή την ηπιότητα και τη μειλιχιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος του, την αφοσίωση στο καθήκον, την άψογη συμπεριφορά που διέκριναν πάντα τον αγαπημένο μας συνάδελφο. Μπορεί ο αγαπημένος μας ΑΝΤΩΝΗΣ να έφυγε από κοντά μας, η ανάμνησή του και η καλοσύνη του θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Μετά την ανωτέρω εισήγηση του Προέδρου, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Σύσσωμο να παρακολουθήσει την εκφορά του εκλιπόντος
2. Να καταθέσει στη μνήμη του χρηματικό ποσό για κοινωφελή σκοπό
3. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση μας στην οικογένειά του.
4. Το παρόν ψήφισμα να παραδοθεί στην οικογένειά του.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου