Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ




Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στο αγώνα των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που για πέμπτη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει 34 εργάτες, για να τους εκβιάσει να δεχθούν στην συνεχεία την εκ περιτροπής εργασία με ελαστικό ωράριο και μείωση αποδοχών κατά 40%.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων. Αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ για να εκβιάζει, να τρομοκρατεί και να απολύει εργάτες.
Τα κέρδη της εργοδοσίας αυξήθηκαν και η παράγωγη φέτος σημείωσε αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2009, απειλεί όμως τους εργάτες με 180 απολύσεις αν δεν σκύψουν το κεφάλι!
Οι 400 στη χαλυβουργία δεν σκύβουν το κεφάλι. Δίνουν περήφανη απάντηση.
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Ν πάνω από 25 μέρες και συνεχίζουν.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Ν να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι εργάτες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ
Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δεκάδες σωματεία και φορείς, που συμπαραστέκονται στον ΑΓΩΝΑ των ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανάκληση όλων των απολύσεων.
Σαν ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, προσφέρουμε το ποσό των 150€ στο Σωματείο των εργαζομένων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για να δοθεί στις οικογένειες των ΑΠΕΡΓΩΝ.


ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ