Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

XYTA BOΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ


Απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη Βόρεια Χίο, μεταξύ αυτών και σε Δελτίο Τύπου του Δήμου Χίου, προκειμένου να δοθούν στο θέμα οι πραγματικές του διαστάσεις θεωρώ αναγκαίο να διευκρινίσω τα εξής:
  1. Στην περιοχή κατασκευής του έργου, δεν υπάρχουν απλώς «κάποιες» ιδιωτικές εκτάσεις. Σε συνολική έκταση 55.221 τετραγωνικών μέτρων, οι ιδιωτικές εκτάσεις (24 ιδιοκτητών) αντιστοιχούν σε 52.399,72 τετραγωνικά μέτρα (ποσοστό 95%) και η δημόσια έκταση μονάχα  σε 2.821,28 τετραγωνικά μέτρα (ποσοστό 5%).  Είναι προφανές ότι το θέμα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια απλή τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εφόσον συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό κόστος για τη διενέργεια αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.
  2. Η επιλογή επανένταξης του έργου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, με αυξημένο προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθεί το κόστος των απαλλοτριώσεων αποτελούσε μονόδρομο  προκειμένου να απεμπλέξουμε την κατασκευή του ΧΥΤΑ από προβλήματα που άλλοι δημιούργησαν.
  3. Ευθύνες, σαφώς υπάρχουν σε όσους υπηρεσιακούς ή και άλλους παράγοντες, ενυπόγραφα διαβεβαίωναν ότι το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί σε καθ’ ολοκληρίαν δημόσια έκταση, πράγμα που δεν ισχύει. Τα σχετικά έγγραφα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. 


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ



Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός ως εργαλεία για την προσωπική προβολή των συμβούλων της πλειοψηφίας

Τελευταία έχει λάβει διαστάσεις το φαινόμενο να ερίζουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας «σε ξένο αχυρώνα» που λέει και η παροιμία. Aπό ό,τι φαίνεται η έριδα μεταξύ δύο οργανισμών του Δήμου (νομικών προσώπων), δηλαδή του Νομικού Προσώπου …. (που είναι δημοσίου δικαίου) και της ΔΗΚΕΧ, που είναι ιδιωτικού δικαίου άρχισε και καλά κρατεί.Αντικείμενο της έριδας ποιος από τους δύο οργανισμούς – και κατ’ επέκταση ποιος από τους δύο επικεφαλής -  θα προβληθεί περισσότερο. Ποιος θα κερδίσει είτε για να βάλει περισσότερα στο ταμείο του, είτε για να θεωρηθεί  ο πιο δημοφιλής, τη στιγμή που και οι δύο οργανισμοί έχουν να ασχοληθούν με τεράστια προβλήματα..

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟΣ




Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα  και στο Χαλκειός στην περιοχή του Ιερου Ναου του Σωτηρος . Έχει τεθεί υπο έλεγχο 

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ




Φωτιά  στην περιοχή που βρίσκεται στο μοναστήρι των Οινουσσών, ξέσπασε πριν λίγη ώρα. Στην κατάσβεσή της έχει προστρέξει δυναμη της πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες και επικεφαλής τον διοικητή κ. Ιάκωβο Αρχοντάκη, καθώς και πυροσβεστικό ελικόπτερο . Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΧΙΟΥ "ΕΛΠΙΖΩ"





Την Παρασκευή στις 11 το πρωί, στην καφετέρια του Κήπου στην πλατεία Βουνακίου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου θα παρουσιάσει την λειτουργία των ομάδων κατ’ οίκον νοσηλείας, μέσα από τη δράση του προγράμματος καταπολέμησης της ανεργίας με κοινωφελή δράση.

Ο πρόεδρος Δ. Μυωτέρης

Η γενική γραμματέας Μ. Σταμούλη

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 8η ΓΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 8η Γιορτή Αγροτουρισμού Xίου, τόσο όσο αφορά τους εκθέτες όσο και την ανταπόκριση των επισκεπτών. Συγκεκριμένα στη Γιορτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συμμετείχαν 56 περίπτερα με περισσότερους από 100 εκθέτες, έλαβαν χώρα 19 εκδηλώσεις, και πέρασαν περίπου 16.000 επισκέπτες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΤΣΙΑΔΗ


Αγαπητέ Ναύαρχε,

     Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την προαγωγή σας σε υποναύαρχο του Λιμενικού Σώματος, καθώς και για την επάξια επιλογή σας ως Επιτελάρχη Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
    
     Είμαι βέβαιος ότι με εφόδια το ήθος και την πολυετή πείρα σας, θα αντεπεξέλθετε υποδειγματικά στα νέα σας καθήκοντα και θα τιμήσετε για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη πατρίδα σας, τη Χίο και την απομακρυσμένη, μα αγαπητή σε όλους, Κέραμο.

     Εύχομαι καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες στο έργο σας.



                                                                      Με εκτίμηση



                                                               ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ
                                                         ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ