Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΛΜΣΤΡΟΜ : "ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ"



Tην ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, εξέφρασε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ κατά τη διάρκεια συνάντησής με τον υπουργό Δημοσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ 18/8/2012 ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ




Σε υλοποίηση των Αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της 24/9/2012, με Πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Αθ. Γιακαλή, χρηματοδοτούνται με συνολικό ποσόν 5.000.000 € αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου 2012 στο νησί της Χίου.
Δικαιούχοι της συγκεκριμένης πρόσκλησης ορίζονται η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Δήμος Χίου και η ΔΕΥΑΧ.
 Η παρούσα πρόσκληση αφορά ενδεικτικά σε αντιπλημμυρικά έργα, έργα διευθέτησης ομβρίων υδάτων, μικρά φράγματα, διαμορφώσεις-διευθετήσεις χειμάρρων και κοιτών ποταμών, αντιδιαβρωτικά έργα, ενίσχυση αναχωμάτων προστασίας ποταμών-χειμάρρων και γενικά σε έργα διευθέτησης χρήσεων γης.
Στα πλαίσια της παρούσας πρόσκλησης μπορούν να χρηματοδοτηθούν και μελέτες ωρίμανσης των κατασκευαστικών έργων στις πληγείσες περιοχές οι οποίες είναι αναγκαίες για τα έργα και εμπίπτουν στην περίοδο επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα οδηγήσουν σε ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα τα οποία και θα υλοποιηθούν απαραίτητα εντός της περιόδου επιλεξιμότητας της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

ΝΕΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Στη διασταύρωση των στοιχείων των φυσικών προσώπων που αμείβονται από το Δημόσιο, προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχομένως αυτοί που αποφεύγουν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, και Οικονομικών,Γιάννη Στουρνάρα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΩΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ


Αγαπητέ Πρόεδρε,

     Μετά την επάξια ανάληψη των καθηκόντων σας στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για καλή επιτυχία στο έργο σας.

     Είμαι βέβαιος ότι θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για την αποδοτικότερη λειτουργία της Ομοσπονδίας, την ανάκτηση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου και τη βελτίωση των υποδομών του. Η μακρά θητεία σας στο χώρο του ποδοσφαίρου και το ήθος σας αποτελούν εγγυήσεις για την επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. Η εκλογή σας κάνει υπερήφανους του Χιώτες και τιμά το νησί μας.

     Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχίες στο έργο σας.


                                                                      Με εκτίμηση



                                                          ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ
                                                         Δήμαρχος Χίου