Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ 18/8/2012 ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ




Σε υλοποίηση των Αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της 24/9/2012, με Πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Αθ. Γιακαλή, χρηματοδοτούνται με συνολικό ποσόν 5.000.000 € αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου 2012 στο νησί της Χίου.
Δικαιούχοι της συγκεκριμένης πρόσκλησης ορίζονται η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Δήμος Χίου και η ΔΕΥΑΧ.
 Η παρούσα πρόσκληση αφορά ενδεικτικά σε αντιπλημμυρικά έργα, έργα διευθέτησης ομβρίων υδάτων, μικρά φράγματα, διαμορφώσεις-διευθετήσεις χειμάρρων και κοιτών ποταμών, αντιδιαβρωτικά έργα, ενίσχυση αναχωμάτων προστασίας ποταμών-χειμάρρων και γενικά σε έργα διευθέτησης χρήσεων γης.
Στα πλαίσια της παρούσας πρόσκλησης μπορούν να χρηματοδοτηθούν και μελέτες ωρίμανσης των κατασκευαστικών έργων στις πληγείσες περιοχές οι οποίες είναι αναγκαίες για τα έργα και εμπίπτουν στην περίοδο επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα οδηγήσουν σε ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα τα οποία και θα υλοποιηθούν απαραίτητα εντός της περιόδου επιλεξιμότητας της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.