Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Οικονομικών, Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Προϋπολογισμός Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Εδώ και λίγες ημέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συζητείται ο προϋπολογισμός του 2013. Ένας απαιτητικός προϋπολογισμός που περιλαμβάνει σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, στο ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διατέθηκαν για το 2011 «αδιαφανώς» υπερδιπλάσια των αρχικώς προϋπολογισθέντων ποσά.
Συγκεκριμένα, στον προϋπολογισμό του έτους 2011 είχε εγγραφεί ένα εκατομμύριο ευρώ για το συγκεκριμένο ίδρυμα, στον απολογισμό, όμως, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, καταγράφεται κονδύλι ύψους 2.570.000 ευρώ!
Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
1. Πώς δικαιολογείται η διαφορά ανάμεσα στο προϋπολογισθέν και στο τελικό ποσό που δαπανήθηκε για το εν λόγω Ίδρυμα και σε τί δαπάνες αφορά;
2. Για ποιό λόγο οι δαπάνες της Βουλής δεν δημοσιεύονται στη Διαύγεια;


05 Νοεμβρίου 2012
Ο ερωτών Βουλευτής
                                                      Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος



EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Ανάπτυξης, Μεταφορών και Δικτύων


Θέμα: Δράσεις για τη μείωση των τιμών

Ο Υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των τιμών: “η πολιτική μείωσης του επιπέδου τιμών δεν έχει αποδώσει στον επιθυμητό βαθμό, αν και οι πληθωριστικές πιέσεις μειώθηκαν αισθητά στο πρώτο εννεάμηνο του 2012 με τον εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στο 1,2%, έναντι 3,3% την αντίστοιχη περίοδο του 2011.”

Σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις προβολές του Υπουργείου Οικονομικών που εμπεριέχονται στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για τα έτη 2013-2016, η ύφεση θα παραμείνει και θα επηρεάσει έτι περαιτέρω την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός:

  1. Σε ποιές ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο και οι εποπτευόμενοι φορείς για τη μείωση και τον έλεγχο των τιμών στην αγορά;
  2. Σε ποιές ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και ο έλεγχος των τιμών το επόμενο διάστημα.

05 Νοεμβρίου 2012
Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ο. ΑΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΑΜΕΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Τηλ. επικοινωνίας: 2271020034

Χίος, 5/11/2012
Α.Π.: 59

ΠΡΟΣ: Φορείς – Μέλη Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.
            Ε.Σ.Α.μεΑ.
            Μ.Μ.Ε. Βορείου Αιγαίου
   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου καλεί τους φορείς - μέλη της σε όλα τα νησιά με αξιοπρέπεια,  αισιοδοξία και πείσμα να δώσουν το παρόν με τους εργαζόμενους και το λαό μας στη νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Νοέμβρη αντίστοιχα.
Η επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός δεν έχει τέλος. Μάλιστα, η επίθεση στην υγεία δυναμώνει συνεχώς, γίνεται όλο και πιο άγρια.
   Το σχέδιο του νέου Ενιαίου Κανονισμού παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ εισάγει, για πρώτη φορά, εισοδηματικά κριτήρια στους χρονίως πάσχοντες. Έτσι, οι παραπληγικοί, οι τετραπληγικοί, οι νεφροπαθείς, οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι, οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ θα πληρώνουν 25% συμμετοχή για τη χορήγηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (που έχει μειωθεί δραματικά σε είδος και ποσότητα), εφόσον το εισόδημά τους υπερβαίνει ποσό, το οποίο θα καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.
   Περικόπτονται ακόμα περισσότερο οι αποζημιώσεις για την μετακίνηση των νεφροπαθών και καταργείται η αποζημίωση για μετακίνηση με ταξί.
   Νέα βάρη προστίθενται στους γονείς των παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής. Σε σοβαρά, αμιγή νοητικά, ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα καθώς και σε παιδιά με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή - Αυτισμός, εγκρίνεται λογοθεραπεία - εργοθεραπεία - ειδική διαπαιδαγώγηση έως 15 (από 20 που ίσχυε πριν) συνεδρίες ανά είδος το μήνα. Για μεικτά περιστατικά κινητικών, νοητικών και νευρολογικών προβλημάτων (εγκεφαλική παράλυση, σπαστική τετραπληγία, παραπληγία) το μέγιστο συνολικά αποδιδόμενο ποσό μειώνεται στα 590 ευρώ από 700 ευρώ που ήταν πριν. Επίσης δεν πληρώνονται αποδείξεις φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, που δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με ΕΟΠΥΥ.
Στην Ελλάδα του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη ο επιμερισμός του κόστους της «σωτηρίας» προβλέπει ότι οι μεν εφοπλιστές θα πληρώσουν 80 εκατ. Ευρώ, οι δε ανάπηροι (που προφανώς βρίσκονται σε λιγότερο δεινή θέση από τους αναξιοπαθούντες εφοπλιστές) θα πληρώσουν 82 εκατ. Ευρώ!!!
Να μη μείνει ούτε μια οικογένεια ανενημέρωτη, ούτε ένας ανάπηρος έξω από αυτή τη μάχη. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα μέτρα που έρχονται είναι κυριολεκτικά καρμανιόλα, πολύ χειρότερα από τα προηγούμενα. Αν δεν δυναμώσει η αντίστασή μας, θα βρισκόμαστε διαρκώς σε χειρότερη θέση κάθε μερικούς μήνες, αφού η επίθεση αυτή δεν έχει τελειωμό.
Τα Άτομα με Αναπηρία ούτε τα εξαιρούν, ούτε τα υπολογίζουν. Δεν μας ταιριάζει η απαισιοδοξία ούτε η μοιρολατρία. Ξέρουμε πολύ καλά πως όσο περισσότεροι είμαστε στις κινητοποιήσεις και όσο δεν κάνουμε σκόντο στις ανάγκες και τα αιτήματά μας τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε και στις κατακτήσεις μας.
Απαιτούμε την καταψήφιση των μέτρων! Η 48ωρη απεργία να γίνει ένα ακόμα ρυάκι στο μεγάλο ποτάμι των αγώνων, που θα συμπαρασύρουν, και τελικά θα ανατρέψουν  αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Είναι το μόνο που φοβούνται γι' αυτό από το πρωί ως το βράδυ μας λένε ψέματα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί, ότι η απεργία “ξεπεράστηκε”, ότι πρέπει να κάτσουμε στ' αυγά μας αλλιώς θα πτωχεύσουμε.
Να σημάνει ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!
ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!