Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 40 ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Παράθυρο για «χρυσές» επιδοτήσεις σε σαράντα εναλλακτικές καλλιέργειες! ανοίγει για πρώτη φορά ο νέος επενδυτικός νόμος Όσοι αναζητούν νέα επαγγελματική κατεύθυνση, στρέφοντας το βλέμμα τους σε νέες δυναμικές εναλλακτικές καλλιέργειεςνέου επενδυτικού νόμου. 

Συγκεκριμένα, ο νέος επενδυτικός νόμος που αναμένεται η εφαρμογή του μέσα στο επόμενο τρίμηνο αφορά επενδυτικές προτάσεις που αφορούν την καλλιέργειαπαραγωγή, και ιδιαίτερα την μεταποίηση νέων μορφών αγροτικών προϊόντων. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι η δυνατότητα καλλιέργειας και συγκομιδής αγροτικών προϊόντων τα οποία πραγματοποιούνται από αγροτικούς ή αγροτοβιομηχανικούς συνεταιρισμούς καθώς και ομάδες παραγωγών ή ενώσεις ομάδων παραγωγών οι οποίες έχουν συσταθεί σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία.

Επίσης υπάγονται γεωργικές επιχειρήσεις - εκμεταλλεύσεις θερμοσκοπικού τύπου και βιολογικής γεωργίας, για παραγωγή κηπευτικών, μανιταριών, ανθοκομικών φυτών.


Επενδυτικά σχέδια
Ειδικότερα σύμφωνα με το ΦΕΚ αρ. φύλλου 465 /25-2-14 καθορίζονται εκ νέου τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων.

Σύμφωνα με αυτήν, ορίζονται στον τομέα της φυτικής παραγωγής εκμεταλλεύσεις όλων των παραγωγικών κατευθύνσεων και τύπων παραγωγής (συμβατική, πιστοποιημένη, ολοκληρωμένη, βιολογική κ.λπ. - υπαίθρια, υπό κάλυψη ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 5847κ.λπ.), σύμφωνα με την υπ' αριθ. 1415/28732/ 06?03?2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 574/Β/13?03?2013).

Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι όμως το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνεται αναφορά σε καλλιέργειες πολυετών αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών, αλλά και νέες -εναλλακτικέςκαινοτόμες, όπως Ιπποφαέςαρώνιαγκότζι μπέρικρανιάαλόη,οσπρίων και κτηνοτροφικών φυτών.

Επιπλέον, επιδοτούνται καλλιέργειες υποτροπικών φυτών δεδομένου ότι οι ανάγκες σε υποτροπικούς καρπούς στην εγχώρια αγορά, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καλύπτεται από εισαγωγές, αυξάνονται συνεχώς.

Η προώθηση των υποτροπικών καλλιεργειών κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να αντικατασταθούν μη βιώσιμες καλλιέργειες και να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικών καλλιεργειών των οποίων τα προϊόντα παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά, και εξασφαλίζουν ικανοποιητικό γεωργικό εισόδημα.

Τέτοιες μορφές καλλιέργειας είναι το αβοκάντο, η μπανάνα, η φραγκοσυκιά, η χουρμαδιά, το πεκάν, το μάνγκο, ο λωτός, το λίτσικαι η γκουάβα.

Μονάδες μεταποίησης
Πέρα όμως από την καλλιέργεια των καινοτόμων εναλλακτικών καλλιεργειών επιχορηγούνται και νέες μονάδες μεταποίησηςαυτών όπως:

• Μονάδες ξηραντηρίων κτηνοτροφικών και δημητριακών φυτών.

• Μονάδες τυποποίησης συσκευασίας και συντήρησης - απεντόμωσης οσπρίων

• Μονάδες επεξεργασίας νέων καινοτόμων καλλιεργειών (όπως ιπποφαές, αρώνια, γκότζι μπέρι, κρανιά, αλόη κ.λπ.).

• Μονάδες μεταποίησης ενεργειακών καλλιεργειών και υπολειμμάτων της γεωργικής παραγωγής και επεξεργασίας δασοκομικών προϊόντων για αξιοποίηση της βιομάζας για παραγωγή pellets ή βιοαερίου.

• Μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων.

Η Ελλάδα αποτελεί μια αγροτική και σε μεγάλο βαθμό ορεινή χώρα.

Ο πρωτογενής τομέας εξακολουθεί να απορροφά ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. Στις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται, οι ασχολούμενοι με τον αγροτικό τομέα, έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά «προκλήσεων», σχετικές με την παραγωγική διαδικασία. Η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα απαιτεί από τον παραγωγό να είναι σε θέση να υιοθετήσει σύγχρονες γνώσεις και καινοτομίες στην παραγωγική διαδικασία.

Ο νέος επενδυτικός νόμος 3908/11 θα δίνει πλέον τη δυνατότητα χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ- ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ




Βρήκαν το χώρο που θα υποδεχθεί τους πρώτους “οικονομικούς εγκληματίες”
Το κράτος δουλεύει και φροντίζει πάνω από όλα τον πολίτη!!! Εδώ και μέρες, βοά η κοινωνία της Κορίνθου, πως ο εργολάβος έχει ήδη μπει στο στρατόπεδο της Κορίνθου και ετοιμάζει τον χώρο για να υποδεχθεί τους πρώτους “οικονομικούς εγκληματίες”. Δηλαδή, την γιαγιά που απεβίωσε ο άντρας της και της άφησε χρέος στο ΦΠΑ, εσένα κι εμένα που χρωστάμε μια δυο δόσεις από τον φόρο εισοδήματος προηγουμένων ετών, είτε γιατί στην πορεία μας απέλυσαν ελέω success story, είτε γιατί η μείωση του 40% του μισθού μας, πάντα λόγω sucess story, δεν μας δίνει περιθώρια να ανταπεξέλθουμε.
Το σχέδιο το είχε αποκαλύψει τότε ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Ρουπακιώτης, που έλεγε το 2013 πως αναζητείται χώρος και συγκεκριμένα στρατόπεδο στην Αττική για κράτηση κρατουμένων για οικονομικά αδικήματα. Ο άνθρωπος τότε έδινε και μνμ γιατί τόνιζε πως “αυτό είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, δεν είναι κάτι που το λέμε για να το πούμε”.
Το έχει επιβεβαιώσει και ο νυν υφυπουργός Καραγκούνης, αλλά τα παπαγαλάκια δεν άφησαν να ακουστεί τίποτα μην τυχόν και υπάρξουν αντιδράσεις. Ενώ από τότε μεσολάβησαν πολλά φαιδρά! Ήρθε η “ανάπτυξη”, ήρθε η έξοδος στις αγορές…

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΟΛΑ




Ένα Ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο που μετέφερε 200 κοντέινερ βυθίστηκε στ” ανοικτά της Αγκόλας.
Η “Jornal de Angola” αναφέρει μια ανακοίνωση των λιμενικών αρχών, όπου λέγεται ότι το 430 μήκους μέτρων RO-RO/LO-LO Saloos (κατασκευής 1983) στέκεται με τη μια πλευρά βυθισμένη έως και επτά μέτρα μέσα στο νερό, στον κόλπο της Καμπίντα
Η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία Chevron βρίσκεται μεταξύ των εταιρειών που βοηθούν να ανασυρθούν τα κιβώτια από το σκάφος.
Το ναυλωμένο στην Delmas πλοίο ήταν καθ” οδόν από το Pointe Noire.
Δεν υπήρξαν αναφορές για διαρροές καυσίμου ή τραυματισμούς.
Το πλοίο διοικείται από την ελληνική Jade ενώ ανήκει στη Navang Shipping.