Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΓΙΑ 5.000 ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ



Με εγκύκλιο που πρόκειται να εκδοθεί από τον Α. Μανιτάκη την ερχόμενη εβδομάδα θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκδίκαση των  χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόκειται για πάνω από 5.000 περιπτώσεις βαρύτερων ή ελαφρότερων περιπτώσεων για τις οποίες θα επιχειρηθεί να αρθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε οι περίπου 20 υποθέσεις που εκδικάζονται αυτή τη στιγμή την εβδομάδα από τα Δευτεροβάθμια Πειθαρχικά, οι αποφάσεις των οποίων οδηγούν στην οριστική έξοδο να αυξηθούν σημαντικά.
Λεπτομερής περιγραφή του αδικήματος
Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην εγκύκλιο μεταξύ άλλων θα καλούνται οι υπηρεσίες να μην αναφέρουν «ξερά» το πειθαρχικό παράπτωμα αλλά να το περιγράφουν λεπτομερώς, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται ευκολότερα και γρηγορότερα. Πάντως, πηγές τους υπουργείου που ρωτήθηκαν από την aftodioikisi.gr αν θα δοθεί «οδηγία» στα πειθαρχικά συμβούλια να εκδικάζουν περισσότερες περιπτώσεις τόνιζαν ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς θα σημαίνει παρέμβαση στο έργο τους. Εμείς μόνο μπορούμε να διευκολύνουμε»,πρόσθεταν.
Πάνω από 5.000 περιπτώσεις
Πόσες όμως είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις; Σύμφωνα με το υπουργείο πρόκειται για περισσότερες από 5000 περιπτώσεις εκ των οποίων:
-          940 έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία καθώς αντιμετωπίζουν βαριά πειθαρχικά (υπεξαιρέσεις, πλαστά πιστοποιητικά, πλαστές άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς, κοπανατζήδες κλπ)
-          2000 που τους ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη το 2012
-          500  που τους ασκήθηκε ποινική δίωξη το 2012
-          1300 από την πρώτη λίστα Ρακιντζή η οποία διερευνάται από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ)
-          300 από τη δεύτερη λίστα Ρακιντζή που, όπως τονίζουν στο υπουργείο, έχει ήδη παραδοθεί στο ΣΕΕΔΔ
Σ΄ αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προκύπτουν από τους ελέγχους του ΣΕΕΔΔ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, από το 2012, έχει εξετάσει 250 υποθέσεις και έχει επιβάλει το μέτρο της οριστικής παύσης σε 89 περιπτώσεις. Μόνο το Μάρτιο που μας πέρασε, εξετάστηκαν 26 υποθέσεις εκ των οποίων οι 8 οδήγησαν σε οριστική παύση. Από αυτές τις 8, οι 5 αφορούσαν υπαλλήλους που απουσίαζαν επί μακρόν και αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους.
Αδύνατο έως τον Ιούνιο να φύγουν 2000 επίορκοι
Πάντως, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξακολουθούν να θεωρούν ότι δεν προλαβαίνουν να τεθούν εκτός δημοσίου 2000 επίορκοι μέχρι τον Ιούνιο, ενώ παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα δεν αποκλείουν να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τη βελτίωση της λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων.
aftodioikisi.gr

ΧΡΥΣΟΣ : ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ , ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ



Ο ορυκτός πλούτος της Β. Ελλάδας  αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης διαφορετικών φιλοσοφιών ως προς  την αξιοποίηση του. Σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας υπήρξε συζήτηση-ενημέρωση για τη  μεταλλευτική δραστηριότητα στο Κιλκίς. Ως γνωστό έχει γίνει διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του μεταλλευτικού πεδίου στην περιοχή Γερακαριού – Βάθης, που προκαλεί αντιδράσεις. Οι κάτοικοι  ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού, μέσω προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και τη ματαίωση της έναρξης των εργασιών.
Στη συνεδρίαση, εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις από πλευράς επιστημόνων. Επιφυλάξεις, λόγω επικινδυνότητας από την παρουσία ουρανίου στο υπέδαφος του Κιλκίς και έλλειψης υδάτινων πόρων εξέφρασε ο ομότιμος καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Σαράντης Δημητριάδης.
Αντιθέτως, στον αντίποδα, την ανάγκη αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής υπογράμμισε ο καθηγητής Ορυκτολογίας του Α.Π.Θ., Ανανίας Τσιραμπίδης. Όπως είπε, σύμφωνα με έρευνες, στο υπέδαφος του Κιλκίς υπάρχει χαλκός, ψευδάργυρος, μόλυβδος, χρυσός και άργυρος αξίας 19,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Κιλκίς τάχθηκαν ο κ. Γκουντενούδης, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου και περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων ζήτησαν εκπρόσωποι τοπικών διαμερισμάτων και του ΤΕΕ Κιλκίς.
«Όλες οι τοποθετήσεις που έγιναν σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του κ. Γκουντενούδη είναι αυστηρά προσωπικές και δεν δεσμεύουν την Περιφέρεια που θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όταν και εφόσον έρθει το θέμα στην Περιφέρεια» είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
aftodioikisi.hr

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ;


Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου έκανε δεκτή την αγωγή αποζημίωσης που είχαν καταθέσει σε βάρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρεθύμνου (ΔΕΥΑΡ), οι 24 πρώην συμβασιούχοι υπάλληλοι της Επιχείρησης, που είχαν απολυθεί τον Αύγουστο του 2010, μετά την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004. Με την αγωγή τους ζητούσαν από την επιχείρηση να τους αποζημιώσει για το χρονικό διάστημα που εργάστηκαν με σύμβαση αορίστου χρόνου. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν η απόφαση τουΕιρηνοδικείου Ρεθύμνου δημιουργεί δεδικασμένο, ανοίγοντας δρόμο δικαίωσης σε ανάλογες υποθέσεις απολυμένων συμβασιούχων.
 aftodioikisi.gr

ΤΑ "ΠΑΡΑΛΟΓΑ " ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4093/2012 ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ



Η Δέσποινα Κομνηνού, σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Παύλου Βογιατζή, νηπιαγωγός στο επάγγελμα είναι ένα από τα πρώτα «θύματα» του Ψ που αφορά τους «επίορκους» του δημόσιου τομέα.
Ο λόγος, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, είναι μια δικαστική εκκρεμότητα που έχει να κάνει με την αντιδικία της με εργολάβο οικοδομών από τον οποίο αγόρασε το σπίτι που μένει με την οικογένειά της.
Η δίωξη εις βάρος της δεν έχει τελεσιδικήσει και βέβαια καμία σχέση δεν έχει με την υπηρεσιακή της ιδιότητα, αλλά πρίν από λίγες ημέρες και για άγνωστο χρονικό διάστημα, η κ. Κομνηνού τέθηκε απ” το υπουργείο Παιδείας σε αργία.
Η ίδια σε ανακοίνωση της αναρωτιέται: «Γιατί; Εκλεψα ή έβλαψα το Δημόσιο μέσω της εργασίας μου σε αυτό; Δεν έκανα καλά τη δουλειά μου στο σχολείο ως νηπιαγωγός; Ή μήπως κακοποίησα με οποιονδήποτε τρόπο κάποιο από τα μικρά νήπια της τάξης μου; Οχι, για τίποτα από αυτά που θα επέβαλλαν ίσως την απομάκρυνση ενός εκπαιδευτικού από το σχολείο του. Αλλά γιατί το ζεύγος (σ.σ. αναφέρει το όνομα του εργολάβου και της συζύγου του) με κατηγόρησε και με μήνυσε ότι τους εξαπάτησα! [...] Ζητώ την προστασία της πολιτείας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας από την εκδικητική τους μανία».
aftodioikisi.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


Ταξικός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς
Η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να περιφρουρήσουν την Πρωτομαγιά ως μέρα απεργίας και όχι κινητή γιορτή που προωθεί η κυβέρνηση και οι λαγοί της στην ΕΣΕΕ.
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα σύμβολο της εργατικής τάξης, μέρα πάλης κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μέρα που σηματοδοτεί το διαρκή αγώνα των εργατών ενάντια στην αστική τάξη. Μέρα που σημαδεύτηκε από τον αγώνα των εργατών το 1888 στο Σικάγο, βάφτηκε από το αίμα των εργατών του 1936 στη Θεσσαλονίκη και την Πρωτομαγιά του 1944.
Η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ  καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά τη Μ. Τετάρτη στις 10.00 π.μ. στην Πλατεία Βουνακίου.

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ



Η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Είναι περισσότερο από προκλητικό, ακόμα και αυτά τα πενιχρά επιδόματα να αφαιρούνται ή να καθυστερούν να δοθούν, πολύ περισσότερο ο κυβερνητικός εμπαιγμός με την ακύρωση ήδη προγραμματισμένων συνεδριάσεων επιτροπών. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα.
Ο Γολγοθάς των ΚΕΠΑ είναι μια πολιτική επιλογή που εντάσσεται στη συνολική πολιτική συγκυβέρνησης και ΕΕ για περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια – Φάρμακο. Τα ΚΕΠΑ αποτελούν ένα από τα πολλά εργαλεία του κράτους για την περικοπή παροχών και δικαιωμάτων στα άτομα με αναπηρία και στους χρόνια πάσχοντες. Πρωταρχικός τους στόχος είναι να «ελαφρύνουν» τα Ταμεία από το «βάρος» της φροντίδας των ευπαθών αυτών ομάδων, που τους θεωρούν «κόστος» παρότι για χρόνια πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές.
Επειδή ακριβώς έχουν αυτό το χαρακτήρα, δεν μπορεί να λειτουργούν με τους καλύτερους όρους για να μην ταλαιπωρούνται τα ΑμεΑ. Είναι ενδεικτικό, πως ακόμα και άτομα με χρόνιες και μη αναστρέψιμες ασθένειες ή αναπηρίες αναγκάζονται κάθε λίγο να περνούν από επιτροπή!
Η δύναμη του συλλογικού αγώνα των ΑμεΑ όπως εκφράστηκε και στη Χίο από Σωματεία, φορείς εργαζομένων, η επαγρύπνηση για τα χειρότερα που έρχονται, είναι ικανά να ανακουφίσουν, να αποσπάσουν κάποιες κατακτήσεις και ταυτόχρονα να ανοίξουν το δρόμο ώστε η τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στο χώρο της υγείας να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.
Χίος – 11/4/2013

ENHMEΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑμΕΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΕΠΑ




1. Νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην μένουν χωρίς προνοιακό επίδομα τα άτομα με αναπηρία μέχρι να εξεταστούν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην «Ειδική Συνάντηση Επιστημονικού, Κοινωνικού και Πολιτικού Διαλόγου για την Αξιολόγηση και Πιστοποίηση της Αναπηρίας από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό πρόκειται για μια μικρή ανακούφιση που αντιμετωπίζει τη μη ολοκληρωμένη προηγούμενη ρύθμιση, βάσει της οποίας προβλέπεται εξαμηνιαία παράταση της καταβολής σύνταξης σε περιπτώσεις βαριάς αναπηρίας για το χρονικό διάστημα αναμονής μέχρι την εξέταση, αλλά δεν  συμπεριελάμβανε το προνοιακό επίδομα.

Η ρύθμιση προβλέπεται να κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή.

2. Σε ό,τι αφορά την επιτροπή ΚΕΠΑ της Χίου, η οποία λόγω της μη παρουσίας 2 γιατρών δεν συγκροτήθηκε, το ΙΚΑ έχει δεσμευτεί ότι θα αναζητήσει νέα μέλη για αυτή προκειμένου να έρθει στη Χίο μέχρι το τέλος Απριλίου


Πολιτικό Γραφείο
Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου
Βουλευτή Χίου
Κωστή Μουσουρούλη 

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΠΣ ΧΙΟΥ



Ορισμός Διαιτητών 09/04/2013
Ημερ/νία 
ωρα
ΓήπεδοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενηΔιαιτητήςΑ΄ΒοηθόςΒ΄Βοηθός







12/04/2013
15:30 
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΠΟΔ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Ημιτελικός Νέων
ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ
Ημιτελικός Νέων
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
12/04/2013
17:30
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ
Ημιτελικός Νέων
ΔΟΞΑΗμιτελικός Νέων
ΠΙΤΤΑΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣΤΟΡΟΥΝΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΧΙΟΥ


Θερμή παράκληση, λόγω της μεταβατικής περιόδου αλλαγής ιματισμού (χειμερινά- ανοιξιάτικα-καλοκαιρινά), παρακαλούμε θερμά, όπως τα συγκεντρωμένα κατ' οίκον ιμάτια σας, παραδοθούν στην Ιματιοθήκη της Αγάπης, της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου που στεγάζεται στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Κλειδούς, στο Βροντάδο, μετά το Πάσχα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους πατέρες της διακονίας της Ιματιοθήκης:
π. Αντώνιος Τσουκαλάς: 6938745553 & π. Μιχαήλ Ζευγιός: 6937151438.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.
Εκ της Ιματιοθήκης της Αγάπης.

TO "ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ" ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ



Του Μηνά Τσαμόπουλου

Σε σκληρές διαπραγματεύσεις με κλιμάκια της Τρόικας βρίσκεται το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνοκράτες εκπρόσωποι των τροϊκανών, ακολουθούν συγκεκριμένη τακτική τόσο στις διαζώσης επαφές με τους αρμόδιους αξιωματούχους του ΥΝΑ όσο και στην αλληλογραφία μέσω e-mail.

Το σύστημα είναι απλό. Κάνουν πως έχουν άγνοια για τα πάντα! Ρωτάνε για κάθε άρθρο του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει το υπουργείο με «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» και αφορά όλα τα θέματα της ναυτιλίας, ποντοπόρου και ακτοπλοίας, το ίδιο το υπουργείο, και τα λιμάνια.

Όταν παίρνουν την απάντηση παίζουν την κολοκυθιά το παλιό παιδικό παιχνίδι. Και γιατί να μειωθούν οι συνθέσεις πληρώματος τόσο και όχι ακόμη περισσότερο. Γιατί η δρομολόγηση ταχυπλόων να ισχύει για τόσος μήνες και όχι ακόμη λιγότερους. Σε γενικές γραμμές οι απορίες τους, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες , οδηγούν με κάποια… αφέλεια σε σκέψεις για πιο σκληρά μέτρα.

Στα εργασιακά θέματα πιέζουν για να ισχύουν οι ατομικές συμβάσεις για όλους τους ναυτικούς και όχι μόνο για τα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου ναυτιλίας. Στην ακτοπλοία θέλουν οι μειωμένες συνθέσεις να ισχύσουν όχι μόνο στην Αδριατική αλλά και στις εσωτερικές γραμμές κάτι που δεν θέλει το ΥΝΑ.

Η θέση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι δύσκολη αφού προσπαθεί να παίξει …επιθετική άμυνα. Εκείνο που προσπαθούν να πουν τα στελέχη του στα κλιμάκια της Τρόικας είναι ότι «χάνουν το δάσος και βλέπουν το δένδρο».

Η λογική είναι ότι τα προβλήματα της ακτοπλοίας για παράδειγμα που απασχολούν έντονα οφείλονται σε τρεις αιτίες. Την ύφεση λόγω της κρίσης, στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ και στα ακριβά καύσιμα. Η λογική του υπουργείου είναι «πρώτα δώστε λύση σε αυτά τα θέματα που είναι το 80% του προβλήματος και μετά να ασχοληθούμε με το υπόλοιπο 20%».

Οι φόβοι που υπάρχουν είναι μήπως το θέμα αναλάβει ο Τόμσεν και το…ξεπετάξει γρήγορα –γρήγορα μέσω του πρωθυπουργού αφού υπάρχουν άλλα θέματα που καίνε περισσότερο την Τρόικα.




newmoney.gr

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΕΠΑ


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

 Δεν ήρθαν οι αρμόδιοι γιατροί και έτσι ακυρώθηκε η προγραμματισμένη εδώ και μήνες επιτροπή του ΚΕΠΑ στη Χίο, για θέματα νευρολογικά και ψυχολογικά.Κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου στο ΙΚΑ Χίου για να καταθέσουν το αίτημα να εξεταστούν όλα τα περιστατικά που εκκρεμούν και έχουν οδηγήσει άτομα με αναπηρία χωρίς επίδομα ή ασφάλιση, ενημερώθηκαν το πρωί της Τετάρτης ότι, λόγω μη προσέλευσης των ειδικευόμενων γιατρών η επιτροπή ακυρώθηκε.
Στα γραφεία του ΙΚΑ το μάθαιναν και οι ασθενείς από την πόλη και τα χωριά της Χίου που είχαν κληθεί να περάσουν από την επιτροπή."Η τακτική αυτή μας εξοργίζει και προκαλεί κατάφωρα κάθε τίμιο άνθρωπο κάθε συνάδελφο. Ξεπερνά κάθε όριο αναλγησίας", καταλήγει το κάλεσμα της Περιφερειακής ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου.
era-aegean.gr

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ


Σύνταξη: Θοδψρής Πυλιώτης   

Έγκριση της ορθής επανάληψης του κονδυλίου των εφημεριών του Έτους 2013 για το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου και την περίληψή τους στο σχετικό Προϋπολογισμό, ζητά με έγγραφο του από το Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.  Πράγματι η μη έγκριση των εφημεριών σύμφωνα με την πρόταση της 2ης ΔΥΠΕ με σχετικό έγγραφο από την 25η Φεβρουαρίου, οδήγησε σε αναστάτωση τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Χίου.
 Ο προϋπολογισμός για τις εφημερίες του μήνα, έχει μειωθεί από 105.000 περίπου ΕΥΡΩ στις 80.000 ΕΥΡΩ.  «Η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Χίου, οφειλόμενη στην προσπάθεια που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί σημαντική παράμετρο για την υγειονομική θωράκιση της ακριτικής και νησιωτικής περιοχή μας», καταλήγει στο έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.
era-aegean.gr

"ΜΠΡΑΒΟ" ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΙΛΑΝΗ ... ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ "ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ"


«Μπράβο» Γιάννη Σπιλάνη ... είσαι ο καλύτερος «αστυνομικός»
Μία από τις πιο πετυχημένες ημερίδες που έγιναν στη Μυτιλήνη  με τίτλο «Πολιτικές Ελευθερίες, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ευρώπη»   (Τετάρτη  10-04-2013)  στην Αίθουσα Διαλέξεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αμαυρώθηκε από τον προκλητικό αστυνομικό έλεγχο. 
Για πρώτη φορά ζητήθηκε  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και υπήρξε καταγραφή  ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ απόόλους όσους παρακολούθησαν την ημερίδα (πάνω από 100 άτομα!)
Σε ερώτηση των πολιτών, ο σκοπός-αστυνομικός στην είσοδο του κτηρίου, απαντούσε ότι εφαρμόζει το κανονισμό και ότι όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοί του δεν έφαρμοζαν τον κανονισμό!!! 
Ευτυχώς λοιπόν που βρέθηκε και ένας σωστός σκοπός - αστυνομικός να εφαρμόσει τον κανονισμό!
Μπράβο και στον κ. Σπιλάνη που επί των ημέρων του εφαρμόζονται οι κανονισμοί!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ καταγγέλλει την πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού από τη μεριά του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια Διεθνούς Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο: «Πολιτικές Ελευθερίες, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ευρώπη» που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Νεότητας του Ελεύθερου Χρόνου και του Αθλητισμού (Ε.Κ.Ν.Ε.Χ.Α) του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Statewatch - Παρατηρητήριο του Κράτους και των Πολιτικών Ελευθερίων στην Ευρώπη,σε χώρο του Υπουργείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Η καταγραφή των στοιχείων των παρευρισκομένων και η απαίτηση να γίνει έλεγχος ταυτοτήτων αποτελεί καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και προσβολή προς το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι και αυτό ένα δείγμα του εντεινόμενου αυταρχισμού που καλλιεργείται από την συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και εφαρμόζεται με ιδιαίτερο ζήλο από τα όργανα της τάξης (Αστυνομία/Λιμενικό) ποινικοποιώντας τις συλλογικές αντιστάσεις και περιορίζοντας τις δημοκρατικές ελευθερίες, όπως έχουμε δει με τις επιστρατεύσεις των απεργών, τις διώξεις αγωνιστών, τις επιθέσεις σε διαδηλωτές.

Το ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ καλεί όλους τους συλλογικούς φορείς του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και συνολικά τους φορείς του λαϊκού κινήματος να καταδικάσουν την πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και να συντονίσουν τη δράση τους για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Το ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ
Πανεπιστημίου Αιγαίου


Αν μη τι άλλο ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτική  κ. Σπιλάνης που είναι και Πανεπιστημιακός θα πρέπει να μας απαντήσει:
- Ποιον απειλεί μια ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που τυγχάνει μεγάλης αποδοχής και ανοίγει δεσμούς με την τοπική κοινωνία;
-Τα στοιχεία και τα προσωπικά δεδομένα όλων όσων παραβρέθηκαν χτες στη ΓΓΑ πού θα δοθούν; και για ποιο λόγο;
lesvosnews.net

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕ.Π.Α.)




Στις 10 Απρίλη 2013  αναμενόταν στο νησί  κλιμάκιο  του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)  για την εξέταση ατόμων με ψυχιατρικές και νευρολογικές  παθήσεις.
Συμπολίτες  μας  με τη ψυχή στο στόμα , περίμεναν , εκλιπαρούσαν, έλπιζαν  μήνες ολόκληρους να συσταθεί η επιτροπή αυτή,  η οποία στα πλαίσια της «διαφάνειας» και της «ορθής διοίκησης» – οι συγκυβερνώντες  παίζουν και με τις ζωές μας και με τις λέξεις -  συστήνεται  στην Αθήνα και επισκέπτεται τα περιφερειακά τμήματα.
Μετά από μήνες  κάποιοι έλαβαν την πρόσκληση  στις 10 και 11 Απρίλη του  2013 να παρουσιαστούν  για έλεγχο στην αρμόδια επιτροπή . Σπίθα ελπίδας. Δεν μιλάμε για τους περισσότερους που έμεναν στο «περίμενε», για την επόμενη φορά. Ποιός μπορεί να ξέρει.
΄Ομως,  άλλα πρεσβεύουν  οι  βουλές της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Χωρίς προειδοποίηση , χωρίς ενημέρωση,  εις μάτην , οι άνθρωποι  που είχαν κληθεί περίμεναν  την επιτροπή.
Οι νευρολόγοι  δεν είχαν έλθει , η Επιτροπή δεν μπορούσε να λειτουργήσει..
Γιατί και Πώς ;
Ερωτήματα που  τα τελευταία χρόνια  βασανίζουν καθημερινά κάθε άνθρωπο κάθε οικογένεια σε κάθε βήμα,  για κάθε πρόβλημα  που μας φορτώνουν.  
Πολιτικές που   έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και στην απελπισία τη μεγάλη μερίδα των ελλήνων . Πολιτικές που βλέπουν και μετράνε μόνο αριθμούς  και που κι αυτές οι μετρήσεις απέχουν πολύ από τις ανάγκες του λαού μας .
Επανειλημμένα σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. Χίου (ΛΑ.Σ.)  έχουμε καταγγείλει  τις πολιτικές αυτές, που είναι πολιτικές   των μνημονίων που μας επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. την τρόικα  το Δ.Ν.Τ.  και το πολιτικό προσωπικό των διάφορων κυβερνήσεων.
Καταγγείλαμε την καταρράκωση  της ζωής μας και την εξαθλίωση  που μας οδηγούσαν  οι κυβερνήσεις  μέχρι σήμερα πράσινες ή γαλάζιες, αυτοδύναμες ή τρικομματικές.
Στη σημερινή  μη προσέλευση του κλιμακίου  θεωρούμε ότι υπάρχει  κάποια  σκοπιμότητα στα  πλαίσια  του «δημοσιονομικού οφέλους», που είναι η περαιτέρω αναβολή της καταβολής  συντάξεων , προνοιακών επιδομάτων και  φαρμάκων .
Κάναμε παρέμβαση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό κ. Μουσουρούλη απαιτώντας άμεση λύση, ωστόσο παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις το σίγουρο είναι ότι ο ανθρώπινος πόνος για του κυβερνώντες μετατίθεται στο μέλλον…

Είναι  φανερό  πως η κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας είναι επικίνδυνη και εγκληματική, με ευθύνη  των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων .
Οι κυβερνήσεις πρόβαλαν τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ως καινοτομία για ενιαίες και σύγχρονες παροχές Υγείας και Πρόνοιας, ως «νοικοκύρεμα» και χτύπημα της «σπατάλης».
Αποκαλύφθηκε ότι αποτελούν ένα πλουμιστό περιτύλιγμα, για να κρυφτούν οι πραγματικοί τους στόχοι:
üΝα περιορίσουν τις δημόσιες παροχές στην Υγεία - Πρόνοια και στο Φάρμακο στο ελάχιστο επίπεδο του λεγόμενου «βασικού πακέτου».
üΝα μειώσουν δραστικά  τις αναπηρικές συντάξεις κάτω από το 6%  σε σχέση με τον συνολικό αριθμό  των συνταξιούχων
Η μη  προσέλευση της Επιτροπής  ελέγχου  μπορεί να απασχολήσει μέσα από τα δαιδαλώδη μονοπάτια της γραφειοκρατίας την αρμόδια υπηρεσία  αλλά δεν  θα δώσει λύση .
Σαν ΛΑ.Σ απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση των  αρμοδίων ώστε :
  • Να  έλθουν άμεσα γιατροί, να συγκροτηθούν και παρευρεθούν οι Επιτροπές για να εκτελέσουν το έργο τους
  • Να  ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα  των ατόμων με αναπηρία που βρίσκονται σε αναμονή  όλους αυτούς τους μήνες.
Χίος 10-04-2013
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ , ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ"


ΘΕΜΑ:  προκήρυξη  διαγωνισμού ζωγραφικής  μεταξύ των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Π.Ε. Χίου σχετικά με την « ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ».
"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου, το ΝΤ.ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Διδασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη γιορτή της Πρωτομαγιάς ,προκηρύσσουν διαγωνισμό Ζωγραφικής μεταξύ των μαθητών των Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων Σχολείων με θέμα: « ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ».
Σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου γιορτάζουν την 1η ΜΑΗ τιμώντας την ηρωική εξέγερση και τη θυσία των εργατών του ΣΙΚΑΓΟΥ πριν από  χρόνια.
Στην Ελλάδα γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1893 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με διοργανωτή το ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ. Πριν καθιερωθεί  η Πρωτομαγιά σαν ημέρα διεθνούς γιορτασμού και διαδηλώσεων της Εργατικής Τάξης, αυτή ήταν μια ανοιξιάτικη γιορτή της γονιμότητας και των λουλουδιών. Αιτήματα που διατυπώνονται στις εκδηλώσεις αυτές συνδέονται πάντα με  τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την αμοιβή, το ωράριο , την ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση , την προστασία του Περιβάλλοντος  , την Υγεία, την Παιδεία  και τη βελτίωση  του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την Ειρήνη.
Σας στέλνουμε την επιστολή αυτή και σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια Σχολεία της  Πόλεως και Υπαίθρου Ν. Χίου σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού, καθώς επίσης και να ενημερωθούν τα παιδιά για το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να παραδοθούν στην Γραμματεία του Ε.Κ.Χ. μέχρι την 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013   για να εκτεθούν στο χώρο της εκδήλωσης της Πρωτομαγιάς. Τα έργα θα χωριστούν σε ηλικιακές ομάδες, θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν. Στα παιδιά κάθε ομάδας που θα διακριθούν θα δοθεί έπαινος & δώρα. Σ’ όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα δοθεί  αναμνηστικό  δίπλωμα.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ               ΝΤ. ΑΔΕΔΥ                            ΕΛΜΕ
                      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ &ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/4/2013 , ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ , ΣΤΗ ΧΙΟ



Ταχ.Δ/νση:  Κουντουριώτη 1

       ( 2251352128                                                         ΠΡΟΣ:  Όπως Πίνακας Αποδεκτών
FAX: 22510 27813
Πληροφορίες: Θ.Σαμίου
Ταχ.Κώδικας : 81 100
ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε συνεδρίαση.
Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ( Χίος ) την 18/04/2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00 για συνεδρίαση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:
Α΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Σ.
Β΄ ΘΕΜΑΤΑ Η.Δ. του Π.Σ.
ΘΕΜΑ:1ο ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 22 ΤΟΥ Ν. 3614/2007 ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ,, ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΧΙΟΥ >>.
Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
ΘΕΜΑ:2ο ΑΣΚΗΣΗ η ΜΗ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 13/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ( με έδρα τη Χίο ).
Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
ΘΕΜΑ:3ο ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ Π.Δ.Ε. ΚΑΠ & ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ 2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ.
Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
ΘΕΜΑ:4ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.
Εισηγητής: κ. Γεώργιος Σπανέλλης Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών.
ΘΕΜΑ:5ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ Ο.Σ.Κ.
Εισηγητής: κ. Γεώργιος Σπανέλλης Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών.
ΘΕΜΑ:6ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
Εισηγητής: κ. Γεώργιος Σπανέλλης Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών.
ΘΕΜΑ:7ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ << ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ >>.
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Πρωτούλης Δ/ντης Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου.
ΘΕΜΑ:8ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ << ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ, ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ( ΕΝΕΡΓΕΙΝ ) >>.
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Πρωτούλης Δ/ντης Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου.
ΘΕΜΑ:9ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΑΠΟ Π.Δ.Ε. ΚΑΠ/2013 & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ << ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ – ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ κλπ 2013 >>.
Εισηγητής: κ. Χρήστος Μαλακός Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.
ΘΕΜΑ:10ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΑΕΠ 2012ΕΠ08800000 ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ & ΛΗΜΝΟΥ.
Εισηγητής: κ. Γεώργιος Σπανέλλης Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών.
ΘΕΜΑ:11ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ( ΟΣΑΠΥ ).
Εισηγητής: κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου..
ΘΕΜΑ:12ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΥΟΜΕΝΟΥ ΟΙΚΙΣΚΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ.
Εισηγητής: κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου..
ΘΕΜΑ:13ο ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΑΕΠ 0882012ΕΠ08800000 << ΕΡΓΑ ΚΑΠ >>, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
Εισηγητής: κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου..
ΘΕΜΑ:14ο ΑΟΖ – ΑΙΓΑΙΟ – ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ( Αίτημα ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ >>.
Εισηγητής: κ. Ευστράτιος Κόρακας Περιφερειακός Σύμβουλος.
ΘΕΜΑ:15ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΗΜΝΟΥ.
Εισηγητής: κ. Σάββας Βαλερτζής Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος.
ΘΕΜΑ:16ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ & ΛΗΜΝΟΥ.
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Πλωμαρίτης Προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Λέσβου.
Α.ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ                                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
1.ΜΕΛΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
2. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
κ. Αθανάσιο Γιακαλή
3. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου                                        ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΡΟΥΔΗΣ
κ. Ηρακλή Βερβέρη
4. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χίου
κ. Κων/νο Γαννιάρη
5. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου
κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους
Β.ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
1.κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Αιγαίου - Πειραιάς
2.κ.κ.Βουλευτές Βορείου Αγαίου.
3. Μ.Μ.Ε.                                                                                        Ακριβές  Αντίγραφο
                                                                                                            Εντολή Πρόέδρου
                                                                                                            Θεόδωρος Σαμίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ




Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης «Αγώνας για τα Νησιά μας», αναφέρεται ότι στη Χίο δεν έχει συγκληθεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας εν όψει της έναρξης της Αντιπυρικής Περιόδου.  Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου έχει ήδη συνεδριάσει στις 20 Μαρτίου 2013 με τη συμμετοχή των: 
Ιερά Μητρόπολις Χίου, Δήμος Χίου, Δήμος Οινουσσών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Χίου, 96 ΑΔΤΕ, Αστυνομική Δ/νση Χίου, Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Διεύθυνση Δασών, Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου, Δ/νση Υγείας Π.Ε. Χίου, Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, ΔΕΥΑΧ, Σύλλογο Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, Εθελοντικές Ομάδες Ιωνίας, Μεστών, Κεράμου, Καλλιμασιάς, Αγ. Γεωργίου, Λέσχη εφέδρων Ε.Δ., Αερολέσχη Χίου, Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών. 
Για την ολοκλήρωση και επικαιροποίηση του σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας, και την εξειδίκευση συγκεκριμένων μέτρων, η επόμενη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έχει προγραμματιστεί για τις 29 Απριλίου 2013. 
Είναι προφανές ότι στην ανακοίνωση της παράταξης «Αγώνας για τα Νησιά μας» αναφορικά με τη Χίο, υπάρχει ελλιπής ή εσφαλμένη πληροφόρηση. 

" ΚΛΕΙΝΟΥΝ " ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



Την ερχόμενη Τρίτη εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα αφαιρεθεί και το τελευταίο «αγκάθι», οι απολύσεις στο δημόσιο.
«Το δημόσιο παραμένει ακόμη ανοικτό», δήλωσε τα μετά τις 3.30 τα ξημερώματα κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μετά την 6ωρη σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας.
Πρόσθεσε πάντως ότι είναι αισιόδοξος ότι κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Τρίτη) θα υπάρξει πλήρης συμφωνία στις διαπραγματεύσεις και θα ανακοινωθεί το σύνολο του «πακέτου».
12ωρες διαπραγματεύσεις
Χθες, οι διαπραγματεύσεις άρχισαν στις 12 το μεσημέρι, διακόπηκαν στις 6 το απόγευμα και επαναλήφθηκαν στις 9.30 το βράδυ. Σήμερα, θα υπάρξει νέα συνάντηση στις 11.30 το πρωί, και αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών Γ Στουρνάρας θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο και το άτυπο Eurogroup. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τα τεχνικά κλιμάκια και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης έως και την Κυριακή και, στη συνέχεια, με την παρουσία και του υπουργού Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας επιστρέφει από την Ιρλανδία και το άτυπο Eurogroup την προσεχή Κυριακή και όπως δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ίσως χρειαστεί να μετάσχει εκ νέου στις συζητήσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, εάν οι δύο πλευρές βρεθούν κοντά σε συμφωνία.
Ερωτηθείς δε τι θα αναφέρει στο Eurogroup για τις διαπραγματεύσεις, απάντησε ότι «μου αρκεί να πω ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις καιότι είμαστε σε καλό δρόμο».
aftodioikisi.gr

ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΜΕ 300 ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ



Την ερχόμενη εβδομάδα θα παραδώσει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης λίστα με 300 επίορκους υπαλλήλους ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
Πρόκειται για τη συνέχεια της λίστας των 1301 δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα.
Η παρούσα λίστα αφορά υπαλλήλους στους οποίους το τελευταίο εξάμηνο (μετά το Νοέμβριο), έχουν ασκηθεί διώξεις, επίσης, για σοβαρά αδικήματα όπως υπεξαίρεση, απιστία στην υπηρεσία κλπ
Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα περιλαμβάνονται, κυρίως, υπάλληλοι ΟΤΑ και νομικών προσώπων ΟΤΑ, εφοριακοί, εκπαιδευτικοί κλπ.
aftdioikisi.gr

ΥΠΕΣ : 17,8 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ , ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ



Ποσό 17.822.916,67 € στους δήμους κατανέμει από τους ΚΑΠ το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του υπουργού Ε. Στυλιανίδη.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «το ανωτέρω ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων της χώρας».