Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ



Η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Είναι περισσότερο από προκλητικό, ακόμα και αυτά τα πενιχρά επιδόματα να αφαιρούνται ή να καθυστερούν να δοθούν, πολύ περισσότερο ο κυβερνητικός εμπαιγμός με την ακύρωση ήδη προγραμματισμένων συνεδριάσεων επιτροπών. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα.
Ο Γολγοθάς των ΚΕΠΑ είναι μια πολιτική επιλογή που εντάσσεται στη συνολική πολιτική συγκυβέρνησης και ΕΕ για περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια – Φάρμακο. Τα ΚΕΠΑ αποτελούν ένα από τα πολλά εργαλεία του κράτους για την περικοπή παροχών και δικαιωμάτων στα άτομα με αναπηρία και στους χρόνια πάσχοντες. Πρωταρχικός τους στόχος είναι να «ελαφρύνουν» τα Ταμεία από το «βάρος» της φροντίδας των ευπαθών αυτών ομάδων, που τους θεωρούν «κόστος» παρότι για χρόνια πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές.
Επειδή ακριβώς έχουν αυτό το χαρακτήρα, δεν μπορεί να λειτουργούν με τους καλύτερους όρους για να μην ταλαιπωρούνται τα ΑμεΑ. Είναι ενδεικτικό, πως ακόμα και άτομα με χρόνιες και μη αναστρέψιμες ασθένειες ή αναπηρίες αναγκάζονται κάθε λίγο να περνούν από επιτροπή!
Η δύναμη του συλλογικού αγώνα των ΑμεΑ όπως εκφράστηκε και στη Χίο από Σωματεία, φορείς εργαζομένων, η επαγρύπνηση για τα χειρότερα που έρχονται, είναι ικανά να ανακουφίσουν, να αποσπάσουν κάποιες κατακτήσεις και ταυτόχρονα να ανοίξουν το δρόμο ώστε η τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στο χώρο της υγείας να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.
Χίος – 11/4/2013