Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΤΙΑΣ (ΚΕ.Π.Α.) ΧΙΟΥ




Στις 10 Απρίλη 2013  αναμενόταν στο νησί  κλιμάκιο  του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)  για την εξέταση ατόμων με ψυχιατρικές και νευρολογικές  παθήσεις.
Συμπολίτες  μας  με τη ψυχή στο στόμα , περίμεναν , εκλιπαρούσαν, έλπιζαν  μήνες ολόκληρους να συσταθεί η επιτροπή αυτή,  η οποία στα πλαίσια της «διαφάνειας» και της «ορθής διοίκησης» – οι συγκυβερνώντες  παίζουν και με τις ζωές μας και με τις λέξεις -  συστήνεται  στην Αθήνα και επισκέπτεται τα περιφερειακά τμήματα.
Μετά από μήνες  κάποιοι έλαβαν την πρόσκληση  στις 10 και 11 Απρίλη του  2013 να παρουσιαστούν  για έλεγχο στην αρμόδια επιτροπή . Σπίθα ελπίδας. Δεν μιλάμε για τους περισσότερους που έμεναν στο «περίμενε», για την επόμενη φορά. Ποιός μπορεί να ξέρει.
΄Ομως,  άλλα πρεσβεύουν  οι  βουλές της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Χωρίς προειδοποίηση , χωρίς ενημέρωση,  εις μάτην , οι άνθρωποι  που είχαν κληθεί περίμεναν  την επιτροπή.
Οι νευρολόγοι  δεν είχαν έλθει , η Επιτροπή δεν μπορούσε να λειτουργήσει..
Γιατί και Πώς ;
Ερωτήματα που  τα τελευταία χρόνια  βασανίζουν καθημερινά κάθε άνθρωπο κάθε οικογένεια σε κάθε βήμα,  για κάθε πρόβλημα  που μας φορτώνουν.  
Πολιτικές που   έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και στην απελπισία τη μεγάλη μερίδα των ελλήνων . Πολιτικές που βλέπουν και μετράνε μόνο αριθμούς  και που κι αυτές οι μετρήσεις απέχουν πολύ από τις ανάγκες του λαού μας .
Επανειλημμένα σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. Χίου (ΛΑ.Σ.)  έχουμε καταγγείλει  τις πολιτικές αυτές, που είναι πολιτικές   των μνημονίων που μας επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. την τρόικα  το Δ.Ν.Τ.  και το πολιτικό προσωπικό των διάφορων κυβερνήσεων.
Καταγγείλαμε την καταρράκωση  της ζωής μας και την εξαθλίωση  που μας οδηγούσαν  οι κυβερνήσεις  μέχρι σήμερα πράσινες ή γαλάζιες, αυτοδύναμες ή τρικομματικές.
Στη σημερινή  μη προσέλευση του κλιμακίου  θεωρούμε ότι υπάρχει  κάποια  σκοπιμότητα στα  πλαίσια  του «δημοσιονομικού οφέλους», που είναι η περαιτέρω αναβολή της καταβολής  συντάξεων , προνοιακών επιδομάτων και  φαρμάκων .
Κάναμε παρέμβαση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό κ. Μουσουρούλη απαιτώντας άμεση λύση, ωστόσο παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις το σίγουρο είναι ότι ο ανθρώπινος πόνος για του κυβερνώντες μετατίθεται στο μέλλον…

Είναι  φανερό  πως η κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας είναι επικίνδυνη και εγκληματική, με ευθύνη  των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων .
Οι κυβερνήσεις πρόβαλαν τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ως καινοτομία για ενιαίες και σύγχρονες παροχές Υγείας και Πρόνοιας, ως «νοικοκύρεμα» και χτύπημα της «σπατάλης».
Αποκαλύφθηκε ότι αποτελούν ένα πλουμιστό περιτύλιγμα, για να κρυφτούν οι πραγματικοί τους στόχοι:
üΝα περιορίσουν τις δημόσιες παροχές στην Υγεία - Πρόνοια και στο Φάρμακο στο ελάχιστο επίπεδο του λεγόμενου «βασικού πακέτου».
üΝα μειώσουν δραστικά  τις αναπηρικές συντάξεις κάτω από το 6%  σε σχέση με τον συνολικό αριθμό  των συνταξιούχων
Η μη  προσέλευση της Επιτροπής  ελέγχου  μπορεί να απασχολήσει μέσα από τα δαιδαλώδη μονοπάτια της γραφειοκρατίας την αρμόδια υπηρεσία  αλλά δεν  θα δώσει λύση .
Σαν ΛΑ.Σ απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση των  αρμοδίων ώστε :
  • Να  έλθουν άμεσα γιατροί, να συγκροτηθούν και παρευρεθούν οι Επιτροπές για να εκτελέσουν το έργο τους
  • Να  ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα  των ατόμων με αναπηρία που βρίσκονται σε αναμονή  όλους αυτούς τους μήνες.
Χίος 10-04-2013
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση