Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ , ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ"


ΘΕΜΑ:  προκήρυξη  διαγωνισμού ζωγραφικής  μεταξύ των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Π.Ε. Χίου σχετικά με την « ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ».
"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου, το ΝΤ.ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Διδασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη γιορτή της Πρωτομαγιάς ,προκηρύσσουν διαγωνισμό Ζωγραφικής μεταξύ των μαθητών των Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων Σχολείων με θέμα: « ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ».
Σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου γιορτάζουν την 1η ΜΑΗ τιμώντας την ηρωική εξέγερση και τη θυσία των εργατών του ΣΙΚΑΓΟΥ πριν από  χρόνια.
Στην Ελλάδα γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1893 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με διοργανωτή το ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ. Πριν καθιερωθεί  η Πρωτομαγιά σαν ημέρα διεθνούς γιορτασμού και διαδηλώσεων της Εργατικής Τάξης, αυτή ήταν μια ανοιξιάτικη γιορτή της γονιμότητας και των λουλουδιών. Αιτήματα που διατυπώνονται στις εκδηλώσεις αυτές συνδέονται πάντα με  τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την αμοιβή, το ωράριο , την ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση , την προστασία του Περιβάλλοντος  , την Υγεία, την Παιδεία  και τη βελτίωση  του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την Ειρήνη.
Σας στέλνουμε την επιστολή αυτή και σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια Σχολεία της  Πόλεως και Υπαίθρου Ν. Χίου σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού, καθώς επίσης και να ενημερωθούν τα παιδιά για το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να παραδοθούν στην Γραμματεία του Ε.Κ.Χ. μέχρι την 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013   για να εκτεθούν στο χώρο της εκδήλωσης της Πρωτομαγιάς. Τα έργα θα χωριστούν σε ηλικιακές ομάδες, θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν. Στα παιδιά κάθε ομάδας που θα διακριθούν θα δοθεί έπαινος & δώρα. Σ’ όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα δοθεί  αναμνηστικό  δίπλωμα.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ               ΝΤ. ΑΔΕΔΥ                            ΕΛΜΕ
                      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ &ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ