Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ- ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Τα κοινωνικά κριτήρια – με κέντρο βάρους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης – επανέρχονται  δριμύτερα όσον αφορά τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις των στρατευμένων, προκύπτει από τα όσα  ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος στην Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.





Τα κριτήρια  θα προκύπτουν από το πόσο η οικογένεια του στρατευμένου έχει πληγεί από την κρίση  με αποτέλεσμα τα παιδιά οικογενειών που έχουν πληγεί περισσότερο από την  ανεργία, από περικοπές εισοδήματος κλπ- να έχουν προτεραιότητα για μετάθεση στον τόπο επιθυμίας τους.

Τα δεδομένα αυτά  θα περιλαμβάνονται,  όπως άφησε να φανεί στην ομιλία του, στην ”Κάρτα Προτεραιότητας Κρίσης”. Ο κ. Καμμένος είπε ότι έχει  δώσει εντολή όπως οι μεταθέσεις των νεοσυλλέκτων έχουν προσανατολισμό και προτεραιότητα στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε οι μονάδες εκεί να έχουν πληρότητα τουλάχιστον 90%.

Επίσης είπε ότι οι μεταθέσεις θα διέπονται από ανθρωποκεντρική προσέγγιση όχι μόνο για τα μόνιμα στελέχη αλλά και για τους στρατεύσιμους των οποίων οι οικογένειες είναι εγγύς ή κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ηδη όπως γράψαμε, ο  ο Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας κ.Κ. Ήσυχος μιλώντας στην Βουλή πιο νωρίς ειχε πει ότι ”Θα σπάσουν οι αλυσίδες πελατειακού συστήματος όταν τελειώσει το “βύσμα”, και προανήγγειλε την πιλοτική εφαρμογή συστήματος που θα λαμβάνει υπόψη την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του καθενός. Ακόμα είχε πει μάλιστα ότι το σύστημα αυτό θα ελέγχεται από κοινοβουλευτική επιτροπή για να μην συντηρούνται πελατειακά φαινόμενα.

Πηγή: onalert.gr

NTAINΣΕΝΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

Αβυσσος χωρίζει -ψυχικά και πολιτισμικά- τον επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτό φάνηκε τόσο στην Αθήνα όσο και στις συνεδριάσεις των Βρυξελλών. Αλλά και στα πτυχία τούς χωρίζει... χάος.
Η αντιπαλότητα των δύο ανδρών έδωσε την ευκαιρία στο σάιτ eurokerdos.com να κάνει το παρακάτω σκίτσο και να παραθέσει με στοιχεία πόσο ο... δικός μας είναι καλύτερος από τον Ολλανδό ομόλογό του.
 Η φωτογραφία του Βασίλη Σταθόπουλου σκιαγραφεί τις διαφορές των δύο.


Γιάνης Βαρουφάκης
Από τη μία πλευρά ο Έλληνας υπουργός. Είναι οικονομολόγος, καθηγητής, πολέμιος της λιτότητας και αναλυτής της κρίσης.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης γεννήθηκε το 1961 σπούδασε στη Βρετανία, έκανε διατριβή στην οικονομική θεωρία, δίδαξε στο Έσσεξ, το Κέμπριτζ και το Σίδνεϊ, έχει ασχοληθεί με τις θεωρίες παιγνίων και έχει ζήσει επί 23 χρόνια στο εξωτερικό.
Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ. Για να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, πήρε συστατική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου (με την ιδιότητά του ως καθηγητή Οικονομικών), τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια μέσω του Μώραλη, σύμφωνα με το wikipedia.
Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, αργότερα, το 1985, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Ίστ Άνγκλια, στο Νόριτς της Αγγλίας για δύο χρόνια και το 1987 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Από το 1988 έως το 2000 δίδασκε οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Παράλληλα έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (Σκωτία) ενώ κατέχει ερευνητική θέση στον τομέα της πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν Λα Νεβ, Βέλγιο). Από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Βασικοί ερευνητικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι η Πολιτική Οικονομία, η Θεωρία Παιγνίων, η Πειραματική Οικονομική και η Πολιτική Φιλοσοφία.

Γερούν Ντάισελμπλουμ
«Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική».
Αυτή ήταν η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, όπως ενημέρωσαν οι αρχές του πανεπιστημίου την «Καθημερινή» τον Μάρτιο του 2013 όταν επιχειρούσε να σκιαγραφήσει τον πρόεδρο του Eurogroup.
Μολονότι το υπονοεί σαφώς στο επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ» από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
Η μοναδική ακαδημαϊκή του περγαμηνή επομένως είναι το πτυχίο «αγροτικής οικονομίας», που ολοκλήρωσε σε διάστημα έξι ετών στο περιφερειακό πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν, το οποίο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, «είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της Ολλανδίας που ειδικεύεται αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και στο περιβάλλον που ζούμε». Πάντως, στο Κορκ «γνώρισε πολύ καλά τις παμπ της περιοχής», όπως χαριτολογώντας είχε διαβεβαιώσει ξένους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών
- See more at: http://www.ingossip.gr/?q=post%2F%CF%80%CF%8E%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1#sthash.p2BUK2Tf.dpuf

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Το πρακτορείο Bloomberg καταδεικνύει ως σχιζοφρενικό το γεγονός ότι το Βερολίνο εκβιάζει και απειλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί ένα μνημόνιο στο οποίο προβλέπεται η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% ή και πάνω από το 3% τη στιγμή που η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη και βρίσκεται σε ύφεση εδώ και πολλά χρόνια.
 
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 3% του ΑΕΠ δεν έχουν πετύχει παρά ελάχιστες χώρες στον κόσμο, που είχαν ειδικές οικονομικές συνθήκες και αυτές πριν το 2010 και για μικρό χρονικό διάστημα. 
 
Η απάντηση λοιπόν στο γιατί η Ελλάδα υποχρεώθηκε με το μνημόνιο σε κάτι τέτοιο είναι προφανής. Για να μην πιάνει το στόχο και κάθε τρεις και λίγο να της ζητούνται νέα μέτρα σε βάρος των πολιτών της χώρας και υπέρ των «νταβατζίδων-δανειστών» που θέλουν να αρπάξουν τη δημόσια περιουσία.
 
Αυτή λοιπόν είναι μία βασική στόχευση για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να μειώσει το πρωτογενές πλεόνασμα σε ποσοστό 1,5% και ένα σημείο τριβής όχι τόσο με την Κομισιόν, όπως τώρα αποδεικνύεται, αλλά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που θέλει να δείξει πώς η Γερμανία «κυριαρχεί» σε βάρος της Ελλάδας. Αυτό θα φανεί σήμερα το απόγευμα.    
 
Σύμφωνα λοιπόν με το Bloomberg το σημερινό μνημόνιο ζητά από την Ελλάδα να διατηρεί πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% του ΑΕΠ (από το 2016) και για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή μείωση του ελληνικού χρέους που σήμερα φθάνει το 175% του ΑΕΠ.
 
«Υπάρχει μικρή έως ανύπαρκτη πιθανότητα να είναι αυτό δυνατό», σημειώνει το Bloomebrg. Από το 1995, οι χώρες της Ευρωζώνης ως σύνολο είχαν πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% μόνο το 2010. Τώρα, οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν πρωτογενές πλεόνασμα μικρότερο από το μηδέν (δηλαδή, έχουν πρωτογενές έλλειμμα).
 
Ακόμη και η Γερμανία πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ μόνο δύο φορές, στο τελευταίο τρίμηνο του 2007 και στο πρώτο τρίμηνο του 2008. Από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για την περίοδο 1980-2010, τα οποία εξέτασε το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία του Κιέλου, διαπίστωσε ότι λίγες χώρες του ΟΟΣΑ μπορούσαν να διατηρούν πλεόνασμα πάνω από 3% του ΑΕΠ και σχεδόν καμία δεν μπορούσε να διατηρήσει πλεόνασμα πάνω από 5% του ΑΕΠ.
 
«Πέρυσι, ο Μπάρι Άιχενγκριν του Πανεπιστημίου Μπέρκλει στην Καλιφόρνια και ο Ούγκο Πανίτσα του Πανεπιστημίου της Γενεύης διαπίστωσαν ότι από το 1974 έως το 2013 μόνο τρεις χώρες είχαν πρωτογενή πλεονάσματα μεγαλύτερα από 5% του ΑΕΠ για περισσότερο από μία δεκαετία.
 
Επρόκειτο για τη Σιγκαπούρη, που είναι ένα νησιωτικό κράτος - πόλη που κυβερνάται από πατερναλιστική ολιγαρχία, τη Νορβηγία που έχει τεράστιο πετρελαικό πλούτο και το Βέλγιο τη δεκαετία του 1990, όταν είχε ανάπτυξη. Οι καθηγητές σημειώνουν ότι οι χώρες που έχουν πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια πιθανότατα έχουν μία ανθηρή οικονομία, την οποία δεν έχει η Ελλάδα», σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. 
 
Εξ αυτού και μόνο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλες οι άλλες αξιώσεις που εγείρονται σε βάρος της Ελλάδας, γίνεται αντιληπτό πως δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη, αλλά την βαθιά ύφεση και την άσκηση εξουσίας σε βάρος του λαού της Ελλάδας. 
 
Ήρθε η ώρα λοιπόν να ειπωθεί ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στον ηγεμονικό ρόλο που διεκδικεί η Γερμανία σε βάρος των λαών της Ευρώπης και ειδικά του Νότου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΜΓΔΑΛΕΖΑ : ΠΑΡΤΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ... ΚΑΜΠΟΥΡΗ

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ...

Εδώ και δύο χρόνια έχουν δοθεί σημαντικά ποσά από την Ε.Ε., αλλά και από την ελληνική πολιτεία (75%-25%) για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Εκατομμύρια ευρώ τα οποία ουδέποτε «φάνηκαν» στο επίπεδο διαβίωσης των ανθρώπων εκεί. Ο οικονομικός φάκελος με το διακριτικό «Αμυγδαλέζα» έχει συγκλονιστικό ενδιαφέρον...
Της Γεωργίας Λινάρδου
Η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση διαφήμιζε στην Ευρώπη την Αμυγδαλέζα ως κέντρο κράτησης «υψηλών προδιαγραφών». Και ναι αυτό δικαιολογείται από τις δαπάνες και από τα χρήματα που η χώρα μας ζητούσε διαρκώς από την Ε.Ε.
Τι συνέβαινε, όμως, στην πράξη;
Με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου «Αμυγδαλέζα»... σκοντάφτουμε! Πριν από μερικούς μήνες στο πλαίσιο του Προγράμματος MIDAS (Migration & Detention Assessment) του ΕΛΙΑΜΕΠ, δύο ερευνήτριες (Δανάη Αγγελή και Αννα Τριανταφυλλίδου) συντάσσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα: «Είναι η αδιάκριτη κράτηση των παράτυπων μεταναστών αποτελεσματική συνολικά με το κόστος της; Η περίπτωση του προαναχωρησιακού κέντρου της Αμυγδαλέζας».
Υποστηρίζουν οι ερευνήτριες πως: «Η απόφαση της Ελλάδας να διαχειριστεί την παράτυπη μετανάστευση χρησιμοποιώντας την αδιάκριτη και παρατεταμένη κράτηση ως κύριο εργαλείο δεν είναι πρωτοφανής. Ωστόσο, ανάλογες προσπάθειες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι η μαζική και παρατεταμένη κράτηση είναι μία πολύ ακριβή επιχείρηση και ότι δεν εξασφαλίζει καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με λιγότερο ακριβές εναλλακτικές».
Τα ετήσια λειτουργικά έξοδα της Αμυγδαλέζας είναι 10.500.000! Δηλαδή τουλάχιστον 14 ευρώ την ημέρα ανά κρατούμενο!
Με τόσα χρήματα, πως εξηγείται η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούση όταν προ ημερών επισκέφθηκε την Αμυγδαλέζα; «Πήγα για να εκφράσω τη θλίψη μου, αλλά με αυτό που είδα είπα ότι ντρέπομαι. Το γνώριζα, αλλά δεν το είχα δει. Ο χειρότερος ρατσιστής να το έβλεπε, νομίζω ότι θα λύγιζε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το πράγμα».
Ένα «πράγμα» που κοστίζει δέκα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Γιατί ο υπουργός έδωσε εντολή για παροχή εκτός όλων των άλλων και «ρουχισμού» στους μετανάστες; Μα από τα έγγραφα προμηθειών για την Αμυγδαλέζα, προκύπτει ότι αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνον τους ντύναμε, αλλά και τους σκεπάζαμε και πολύ καλές... κουβέρτες!
Σε μία διετία (2012-2013) δαπανήθηκαν περισσότερα από εκατό χιλιάδες ευρώ για τους «κρατούμενους» στην Αμυγδαλέζα. Στην έκθεση του MIDAS , παρατηρούμε την εξής υποσημείωση: «Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παραγγελία για κουβέρτες, καθώς και οι δύο παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν το ίδιο ακριβές. Ωστόσο, με τη δεύτερη αγοράσθηκαν 1,000 κουβέρτες παραπάνω σε σύγκριση με την πρώτη». Δείτε τις σχετικές αποφάσεις στη Διαύγεια: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/Β49ΣΙ-ΜΤΙ (ποσό 73.062 ευρώ για 3.000 κουβέρτες) καιhttp://static.diavgeia.gov.gr/doc/Β45ΣΙ-Ι7Ξ ( ποσό για €73,308.00 για 2.000 κουβέρτες). (σ.σ., απλά παρατηρήστε και συγκρίνετε την τιμή της κάθε κουβέρτας). Το 2012 δόθηκαν κοντά 30 ευρώ για μία κουβέρτα και το 2013 περίπου 20 ευρώ.
Και για ρουχισμό, όμως, δόθηκαν χρήματα. Τον Απρίλιο του 2014 έπεσε η υπογραφή για καταβολή ποσού περίπου 74.000 ευρώ για την αγορά ρούχων και παπουτσιών για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Ενα χρόνο νωρίτερα, ακριβώς τον ίδιο μήνα, δόθηκε επίσης αντίστοιχο ποσό για ρουχισμό και παπούτσια στην Αμυγδαλέζα. Και όμως, σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη (Μάιος 2013) επισημαίνεται ότι η κάλυψη του ρουχισμού στην Αμυγδαλέζα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών.
Και στη σίτιση επικρατεί η ανάλογη... εικόνα. Ναι, για τη σίτιση των κρατουμένων στην Αμυγδαλέζα δίνονται 5,87 ευρώ την ημέρα. Εκτός του γεγονότος ότι το δημόσιο οφείλει χρήματα στην ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση, ας δούμε σε τι φαγητό αντιστοιχεί αυτό το ποσό, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει: Ενα πορτοκάλι την εβδομάδα, μία φορά την εβδομάδα κοτόπουλο ή ψάρι (10 γραμμαρίων), πατάτες, μακαρόνια και ρύζι, αλλά όχι γαλακτοκομικά προϊόντα. Επομένως, το ποσό 5,87 ευρώ την ημέρα αντιστοιχεί στην πράξη σε πολύ λιγότερο...
Παρ' όλα αυτά η προηγούμενη κυβέρνηση μιλούσε για «σίτιση υψηλής ποιότητας». Ίσως για να δικαιολογήσει το ότι κάθε μήνα δαπανώνται 300.000 για το σκοπό αυτό, ήτοι 4.226.400 τον χρόνο! Όπως δε, προκύπτει και από την έκθεση του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθημερινά φαίνεται πως η εταιρεία σίτισης της Αμυγδαλέζας καταγράφει έσοδα από εκεί 11.740 ευρώ!!!
Έπεται και συνέχεια...


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/558674/amygdaleza-parti-ekatommyrion-stin-plati-toy-kampoyri#ixzz3SHWNjDBV

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ , ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ , 25/2/2015 , ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 25/02/2015.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 5789/2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)

Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
 1
Αγορά ακινήτου.
κ. Δήμαρχος
 2
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην οδό Δημοκρατίας-Αίτημα της Δ.Τομάζος & Υιοί O.E.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 3
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην οδό 11ης Νοεμβρίου-Αίτημα της Δ. Μαϊστράλης & Υιοί Ο.Ε.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 4
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην οδό Βενιζέλου-Αίτημα της Ι. Κουγιούλης-Σ. Κουγιούλης Ο.Ε.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 5
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου  στην οδό Φιστέλ ντε Κουλάνς 10-Αίτημα Δημίδη Σταύρου.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 6
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην οδό Απλωταριάς 64-Αίτημα Μάρκου Φαφαλιού.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 7
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην οδό Δημοκρατίας-Αίτημα Κατολέων Μιχαήλ.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 8
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην οδό 11ης Νοεμβρίου-Αίτημα Γιαλούρη Αντωνίου.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 9
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην οδό Πολυτεχνείου 3-Αίτημα Π. Ψυχιάς & ΣΙΑ Ο.Ε.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 10
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην οδό Α/φων Ράλλη-Αίτημα Δημητρίου Ευαγγέλου.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 11
Διαγραφή ποσού λόγω λανθασμένης βεβαίωσης-Δανίλης Νικόλαος.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 12
Παραχώρηση προκατασκευασμένου οικίσκου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.
κ. Δήμαρχος
 13
Γνωστοποίηση διαγραφής παραστατικών δαπανών.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 14
Τροποποίηση προϋπολογισμού.
Οικονομική Επιτροπή
 15
Έγκριση προμηθειών, παροχή υπηρεσιών κ.λ.π., (Καταπολέμηση κουνουπιών κ.λ.π.).
Δ/νσεις Δ. Χίου
 16
Λήψη απόφασης για το χαρακτηρισμό ή μη της ΧΙΟΤΕΛ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. ως εποχιακή λειτουργούσα επιχείρηση για υπαγωγή της στις διατάξεις της παρ. 1 & 2 του άρθρου 5 του Ν. 429/1976, (ΦΕΚ 235/76).
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 17
Ορισμός επιτροπής χαρακτηρισμού εδάφους του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Ε. Αμανής».
Δ/νση Τεχνικών Υπητρεσιών
 18
Διοικητική αποβολή από τμήμα δημοτικής οδού.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 19
Παραλαβή μελέτης "Μελέτη χάραξης και δημιουργίας μονοπατιών για περιπατητές", (τοπογραφική μελέτη), Δήμου Οινουσσών.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 20
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων οδού Κ. Μονομάχου».
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 21
Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Καρδαμύλων».
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 22
Παράταση εκτέλεσης του έργου "Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 23
Παράταση εκτέλεσης του έργου «Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Ιωνίας».
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 24
Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής της προμήθειας συστήματος αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS) σε οχήματα του Δ. Χίου.
Επιτροπή παραλαβής
 25
Έγκριση εκτέλεσης της πράξης «Διαχείριση ευπαθών κοινωνικών ομάδων Δήμου Χίου, Οδηγός πόλης Δήμου Οινουσσών, Οδηγός πόλης Δήμου Ψαρών»
Δ/νση Προγραμμτισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής
 26
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δ. Οινουσσών και του Δ. Χίου για τη διοικητική υποστήριξη του Δ. Οινουσσών στον τομέα των τεχνικών υπηρεσιών.
Δ/νση Προγραμμτισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής
 27
Έγκριση αποφάσεων Ν.Π. του Δήμου.
Πρόεδροι Ν.Π.
 28
Απολογισμός Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου έτους 2014.
Πρόεδρος Ο.Π.Κ.Δ.Χ.
 29
Τροποποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
κ. Δήμαρχος
 30
Χορήγηση κινητού τηλεφώνου στον Αντιδήμαρχο κ. Καραμανή Γεώργιο.
κ. Δήμαρχος
 31
Κατάληψη κοινοχρήστων χώρων.
Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
 32
Χορήγηση χρηματικού βοηθήματος σε οικονομικά αδυνάτους κατοίκους του Δ. Χίου.
Αντιδήμαρχος, κ. Παπαδόπουλος
 33
Μετακινήσεις
κ. Δήμαρχος

ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


E-mailΕκτύπωσηPDF
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αγωνία διακατέχει αυτές τις μέρες τον ελληνικό λαό. Διαισθάνεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα αρχίζει να υποχωρεί στη γερμανική πίεση και έχει την ακαθόριστη αίσθηση ότι αυτό μπορεί να πάει πολύ μακριά. Ο κόσμος ανησυχεί. Στο ελληνικό συλλογικό υποσυνείδητο υπάρχει εδραιωμένη η πεποίθηση ότι οι Γερμανοί δεν πιάνονται φίλοι κατά κανέναν τρόπο. Με δεδομένη δε την επιθετικότητα και τη φυλετική υπεροψία τους, αλίμονο σε όποιον αρχικά αντιστάθηκε στις εντολές τους και στη συνέχεια υποχωρεί! Θα τον κατασπαράξουν κυριολεκτικά! Η κυβέρνηση της Αθήνας έχει ήδη κάνει πολλές υποχωρήσεις, οι οποίες αντανακλώνται στο κείμενο που υπέβαλε στις Βρυξέλλες για την επέκταση της δανειακής σύμβασης. Το κείμενο αυτό βρίσκεται στα όρια ανοχής της ελληνικής πλευράς - ανοχής σε αστικό, όχι αριστερό πλαίσιο, εννοείται. Ο Σόιμπλε το απέρριψε το κείμενο αυτό, παρότι δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Το Eurogroup όμως, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, θεωρούνταν βέβαιο ότι θα γίνει σήμερα το απόγευμα. Συνηθέστατη η γερμανική τακτική στο πλαίσιο της ΕΕ. Το Βερολίνο εκ προοιμίου απέρριψε τις ελληνικές προτάσεις, αλλά επιτρέπει να γίνει η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αφού η ελληνική πλευρά έχει ήδη κάνει υποχωρήσεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα πιέσει ασφυκτικά την Αθήνα να υποταχθεί πλήρως στις γερμανικές αξιώσεις. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην καταληφθεί η ελληνική κυβέρνηση από το σύνδρομο τού «μια ψυχή που είναι να βγει...»! Οχι ότι συμφωνούμε με τις υποχωρήσεις που ήδη συμπεριλαμβάνονται στο αίτημά της, αλλά αν κάνει έστω και υποτυπώδεις παραπέρα υποχωρήσεις στις γερμανικές απαιτήσεις, τα πάντα έχουν τελειώσει και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως και για τη χώρα, η οποία δεν θα μπορέσει ποτέ πια να ξανασηκώσει κεφάλι.

Ελπίζουμε οι διαβεβαιώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων ότι θα αντισταθούν μέχρις εσχάτων να ανταποκρίνονται τόσο στις προθέσεις τους όσο και πάνω απ' όλα στο ψυχικό σθένος αυτών που τα έλεγαν χθες. Για τις προθέσεις τους ελάχιστες αμφιβολίες έχουμε, αλλά το σθένος της αντίστασής τους πρέπει πρώτα να το δούμε για να το εκτιμήσουμε στη συνέχεια. Οσο και αν κάποιοι μπορεί να το κρίνουν άδικο για την κυβέρνηση Τσίπρα που κλιμακώθηκε τόσο γρήγορα η γερμανική επίθεση, η ουσία είναι ότι φτάσαμε ήδη στο γνωστό από την αρχαιότητα για τους Ελληνες σημείο τού «ή ταν η επί τας»! Αυτές τις μέρες κρίνονται όλα για την κυβερνητική πολιτική που θα εφαρμοστεί, όσο καιρό και αν μείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Τσίπρα. Αν υποκύψει, τα πάντα χάθηκαν. Αν αντισταθεί, θα βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη. Ο πρωθυπουργός και οι αριθμητικά ελάχιστοι υπουργοί που διαχειρίζονται τον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας πρέπει διαρκώς να έχουν κατά νου το θεμελιώδες: Οσο και να βρυχάται το Βερολίνο ότι θα διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, αποκλείεται να το κάνει!
Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε αυτό γιατί αν δεν το ενσωματώνει αυτό στη χάραξη της αντιστασιακής πολιτικής της η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα! Οι Γερμανοί δεν είναι πολιτικά ηλίθιοι για να ξεκινήσουν οι ίδιοι μια υπαρξιακή κυριολεκτικά κρίση της Ευρωζώνης, διώχνοντας την Ελλάδα! Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια όλου του πλανήτη, με επικεφαλής τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό τομέα, τον ισχυρότερο του κόσμου, θα ξεχυθούν να κατασπαράξουν την Ευρωζώνη για να αποκομίσουν κέρδη, τρελά κέρδη, όχι φυσικά επειδή εμφορούνται από... φιλικά αισθήματα προς την Ελλάδα! Θα επιτίθενται σε αλλεπάλληλα κύματα εναντίον κάθε μιας χώρας του ευρώ, εκτινάσσοντας στα ύψη το κόστος δανεισμού της, ζητώντας τρελά επιτόκια για να αγοράσουν ομόλογα των κρατών της Ευρωζώνης και οδηγώντας σε πανικό αρχικά την ΕΚΤ και στη συνέχεια την ίδια τη Γερμανία.
Η κατάσταση οδηγήθηκε από τους Γερμανούς σε κρίσιμο σημείο για την Ελλάδα και την κυβέρνησή της. Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει τον γνώριμο δρόμο της υποταγής στο Βερολίνο, οι Γερμανοί θα τη λιώσουν σαν σκουλήκι, όπως άλλωστε έκανε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των Σαμαρά - Βενιζέλου, Παπαδήμου και Γιώργου Παπανδρέου, τις οποίες πέταξε από την εξουσία, μόλις η λαϊκή κατακραυγή τις κατέστησε άχρηστες για τα γερμανικά συμφέροντα.
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015.

Επίσχεση εργασίας (και) στο πλοίο «Μυτιλήνη» - Πρωτοβουλίες από Θ. Δρίτσα για το φαινόμενο της απλήρωτης ναυτικής εργασίας


Ξεκίνησε χθες στο Ε/Γ-Ο/Γ «Μυτιλήνη» της ναυτιλιακής εταιρίας ΝΕΛ, στη Σάμο όπου βρίσκεται, επίσχεση εργασίας με αίτημα την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των Ναυτεργατών.

Η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το ανωτέρω πλοίο έχει ακινητοποιηθεί πριν 15 μέρες λόγω μηχανικής βλάβης στην Σάμο. Όπως προσθέτει, «το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού η εταιρεία δεν τους παρέχει στοιχειώδη και αναγκαία οικονομικά μέσα που θα καλύπτουν βασικές τους ανάγκες. Η ακινητοποίηση και επίσχεση στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» αποτελεί συνέχεια σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ΠΕΝΕΝ και έχει ως επίκεντρο την πάλη για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της απλήρωτης ναυτικής εργασίας.
Τέλος κάνουμε γνωστό ότι στην επίσχεση εργασίας συμμετέχει πάνω από το 80% του συνόλου του πληρώματος που είναι επανδρωμένο το πλοίο.
Καλούμε τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ και την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ να πάρουν άμεσα μέτρα διότι σε διαφορετική περίπτωση η ΠΕΝΕΝ είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τον αγώνα της με γενικευμένη κινητοποίηση στο σύνολο των Ακτοπλοϊκών εταιριών που παρουσιάζεται το πρόβλημα αυτό».

Πρωτοβουλίες από Θ. Δρίτσα

Πρωτοβουλίες με σκοπό τόσο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, όσο και τη διασφάλιση της ομαλής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, έχει ήδη αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου χθες, Πέμπτη 19/2, και με αφορμή το ότι δεν εκτελέστηκε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄AKOYA ΣΠΙΡΙΤ΄΄ Ν.Πειραιά 12055.
Το πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει χθες στις 15.00 από το λιμάνι του Λαυρίου για λιμένες Κέας – Κύθνου – Σύρου – Τήνου - Άνδρου – Πάρου – Νάξου – Ίου – Σικίνου – Φολεγάνδρου – Θηρασιάς – Θήρας – Ανάφης, αλλά δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο λόγω επίσχεσης εργασίας που άσκησαν οι απλήρωτοι ναυτικοί, μέλη του πληρώματός του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- See more at: http://left.gr/news/epishesi-ergasias-kai-sto-ploio-mytilini-protovoylies-apo-th-dritsa-gia-fainomeno-tis-aplirotis#sthash.WhzFzp08.dpuf

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Εργαζόμενοι στα Κέντρα πρόληψης
Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, με την ανοχή του Υπουργείου Υγείας. ακολουθώντας την πάγια τακτική του, κι έχοντας χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στα Κέντρα πρόληψης και τους εργαζόμενούς τους, κωλυσιεργεί και καθυστερεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις προγραμματικές συμβάσεις που έχει υπογράψει. Αποτέλεσμα  οι εργαζόμενοι σ’ αυτά να είναι απλήρωτοι από 1-7 μήνες, τα Κέντρα πρόληψης να απειλούνται με λουκέτο καθότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους (ασφαλιστικές εισφορές, ΦΜΥ, ενοίκια, κοκ). Σημειωτέον, ότι πριν 1,5 μήνα η δικαιολογία από την πλευρά της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ για τη μη χρηματοδότηση ήταν ότι οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης δεν είχαν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο. Έτσι, παρότι κατάφεραν με απροκάλυπτα εκβιαστικό τρόπο να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους, παράτυπα, να υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, και συγκεκριμένα από 1/1/2014, συνεχίζουν με διάφορες γραφειοκρατικές δικαιολογίες και προσπαθώντας να δημιουργήσουν αντιπαλότητα ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και τους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης, να μην καταβάλλουν τις απαραίτητες για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης οικονομικές ενισχύσεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Α. Τί μέτρα σκέπτεται να πάρει για να υποχρεωθεί η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να προχωρήσει άμεσα στην ομαλή χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης και στην υπογραφή των 5ετών Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ ΟΚΑΝΑ και Κέντρων Πρόληψης.
Β. Τι μέτρα  σκοπεύει να πάρει προς την κατεύθυνση της επίλυσης του θεσμικού προβλήματος στον τομέα των εξαρτήσεων. Θα προχωρήσει στην δημιουργία του Δημοσίου Φορέα πρόληψης- Θεραπείας- Επανένταξης με την υπαγωγή και των Κέντρων Πρόληψης σε αυτόν ή όπως ανακοίνωσε στην προγραμματική δήλωση θα διατηρήσει τις υπάρχουσες δομές ως έχουν παρά τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους χρήστες των υπηρεσιών.
Γ. Θα γίνουν νέες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί και σκοπίμως ανοίγουν την πόρτα στους ιδιώτες.

Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης
Ελένη Γερασιμίδου
Γιώργος Λαμπρούλης

Σταύρος Τάσσος

Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν τα 67


Χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να αποχωρήσουν πριν τα 67 από τη στιγμή που «τρέξουν» οι αλλαγές στις προϋποθέσεις εξόδου με μειωμένη σύνταξη χωρίς να απαιτούνται οι 100 ημέρες ανά έτος την τελευταία πενταετία πριν από την υποβολή της αίτησής τους.
Οι κατηγορίες που θα επωφεληθούν είναι:
-Άνδρες με 10.000 ημέρες ασφάλισης που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος μέχρι το 2012.
-Γυναίκες με 10.000 έως 12.000 ημέρες ασφάλισης που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος από το 2010 και μετά.
-Άνδρες με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα και αυτές 1.000 ημέρες τα 13 τελευταία έτη.
-Νέοι μετά το 1993 ασφαλισμένοι καθώς θα μπορούν να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη στα 62 και 4.500 ημέρες ασφάλισης χωρίς να χρειάζεται να έχουν τις 750 ημέρες ασφάλισης την τελευταία 5ετία που ισχύουν σήμερα.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

aftodioikisi.gr

Προσλήψεις: 198 εποχικοί σε 29 δήμους – Η κατανομή των θέσεων και οι ειδικότητες


Με 198 εποχικά εργαζομένους θα ενισχυθούν 29 δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Δήμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας, τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, τους παιδικούς σταθμούς ή άλλες κοινωνικές δομές.
Δείτε αναλυτικά την κατανομή θέσεων όπως περιγράφονται στον πίνακα του ένθετου “Εργασία” της εφημερίδας Έθνος:

aftodioikisi.gr
001