Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ


Χωρίς την καταβολή εισφορών, παραβόλων, γραμματίων και δικαστικών ενσήμων, μπορεί να κατατίθενται στα δικαστήρια όλης της χώρας οι μηνύσεις, αγωγές, προσφυγές και τα άλλα ένδικα μέτρα, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι τράπεζες. Παράλληλα, για το ίδιο διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής των χρηματικών ποσών που προκύπτουν από τη μετατροπή των ποινών ή την εξαγορά των ποινών. Σε εγκύκλιο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου παρέχονται διευκρινίσεις για την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων κατά την τραπεζική αργία. Όπως διευκρινίζεται, κατά την τραπεζική αργία, «δεν είναι δυνατή η έκδοση και κατάθεση, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, σχετικών γραμματίων καταβολής ή άλλων, πάσης φύσεως, παραβόλων». Έτσι, σύμφωνα με την εγκύκλιο αναστέλλεται, λόγω ανωτέρας βίας, για όσο διάστημα συνεχίζεται το κλείσιμο των τραπεζών, η υποχρέωση εκπλήρωσης πάσης φύσεως οικονομικών υποχρεώσεων και ιδίως της «καταβολής εισφορών, παραβόλων, γραμματίων και δικαστικών ενσήμων, που σχετίζονται με την άσκηση και την εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ή καταβολής πάσης φύσεως εγγυοδοσιών ή εφ άπαξ ή σε δόσεις χρηματικού ποσού από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής».
Κατά συνέπεια, τα ασκούμενα ένδικα βοηθήματα ή μέσα (αγωγές κ.λπ.) δεν θα απορρίπτονται ως απαράδεκτα από τα δικαστήρια, λόγω της έλλειψης καταβολής των χρηματικών ποσών των παραβόλων, ενσήμων κ.λπ.
Με τη λήξη της τραπεζικής αργίας, αίρεται και ο σχετικός λόγος ανωτέρας βίας και αναβιώνει η υποχρέωση καταβολής των οικονομικών ποσών που αντιστοιχούν στα παράβολα, γραμμάτια προείσπραξης κ.λπ.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΙΟΘ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ



Προετοιμασίες σε τεχνικό επίπεδο για την έκδοση ενός χρεογράφου (IOU) με το οποίο θα πληρωθούν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία γίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στην ουσία πρόκειται για την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος, η οποία θα γίνει εάν στο τέλος του μήνα δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας του Δημοσίου.
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr για τη μισθοδοσία του πρώτου 15νθήμερου, έχουν βρεθεί τα απαραίτητα κονδύλια.
Να σημειωθεί σενάριο στην περίπτωση που η Ελλάδα ξεμείνει από χρήματα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.  Το σενάριο προβλέπει την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων με IOUs, δημιουργώντας έτσι ένα δεύτερο νόμισμα εντός της Ευρωζώνης. IOU σημαίνει “Ι owe you” (στα ελληνικά “σου χρωστάω”), και είναι έγγραφο το οποίο θα εκδίδει το Δημόσιο και στο οποίο θα αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης, το ποσό οφειλής και το όνομα του δικαιούχου.

[ΗΓΗ AUTODIOIKISI

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

DaneiaEuroL

EKTAKTO – ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: 70 ΔΙΣ. ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ Η 35 ΔΙΣ. «ΔΩΡΟ» ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Νέο 5ετές πρόγραμμα, που θα συνοδεύεται με χρηματοδότηση που θα προσεγγίζει τα 70 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμός στήριξης, πρόβλεψη κουρέματος του χρέους με απορρόφηση των δανείων του ΔΝΤ και μείωση των επιτοκίων και όροι θα πρέπει να συζητηθούν εξ΄αρχής και δεν θα βασιστούν σε κανένα υπάρχον σχέδιο είναι το πλάνο που επεξεργάζονται οι δανειστές.
Υπάρχει κι ένα δεύτερο σχέδιο συμφωνίας σε περίπτωση που ελληνική πλευρά απορρίψει το σχέδιο των δανειστώ.
Σύμφωνα με αυτό θα δοθεί στην Ελλάδα ένα ποσό 30-35 δισ., το οποίο δεν θα επιστραφεί με την προϋπόθεση, η χώρα μας να υιοθετήσει ένα διπλό νόμισμα, με σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία με το ευρώ. Το δεύτερο δσχέδιο δεν είναι κακό, αλλά οδηγεί μεσοπρόθεσμα εκτός ευρώ αφού είναι βέβαιο ότι το κοινό νόμισμα θα χρησιμοποιείται εν καιρώ κάτι σαν το δολάριο ή τις χρυσές λίρες τα παλιά χρόνια
Ας δούμε όμως το βασικό σχέδιο που προτείνουν οι δανειστές
ΣΧΕΔΙΟ «Α»
Το βασικό σχέδιο το plan A περιλαμβάνει, εντός του επόμενου τριμήνου να συναφθεί νέα συμφωνία με την Ελλάδα, που χρηματοδοτηθεί με 70 δισ. ευρώ ( δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν θα υπάρχει συμμετοχή το ΔΝΤ, το πιο πιθανό είναι να παρακαμφθεί και η χρηματοδότηση να γίνει αποκλειστικά από την Ε.Ε)

ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ



Διώξεις καταρχήν 9 δημοσιογράφων από Πειθαρχικό ΕΣΗΕΑ για την τρομοκρατία ΜΜΕ, ενώ τα κανάλια κατεβάζουν βίντεο!
Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ασκηθούν οι πρώτες διώξεις στους πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών σταθμών που πρωτοστάτησαν την περασμένη εβδομάδα στη μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών.
Χρησιμοποιώντας ψευδείς ειδήσεις, παραπλανητικές ειδήσεις, αντιγραφή των εκβιαστικών θέσεων των ξένων δανειστών ενάντια στην κυβέρνηση και τη διενέργεια του δημοψηφίσματος αρχικά και των θέσεων του μαύρου μπλόκ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι αμέσως μετά, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και κυρίως οι δημοσιογράφοι έγιναν στόχος των πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.

Την ώρα που στο πειθαρχικό συμβούλιο έβλεπαν τα βίντεο από τις επίμαχες τοποθετήσεις των παραπάνω δημοσιογράφων στα κανάλια τους και διαβάζονταν οι επώνυμες καταγγελτικές επιστολές πολιτών εναντίον πολλών δημοσιογράφων της τηλεόρασης, έσκασε η “είδηση” πως επιχειρείται να κατέβουν τα επίμαχα βίντεο από τις web πλατφόρμες των τηλεοπτικών καναλιών!
Συγκεκριμένες αναφορές έγιναν στο twitter ότι χάνονται από τον ιντερνετικό “αέρα” των τηλεοπτικών καναλιών, συγκεκριμένες εκπομπές ενημέρωσης! Θυμίζουμε ότι ανάλογη έρευνα για το ρόλο των εκπομπών γίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αλλά και από την εισαγγελεία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Παρόμοιο είναι και το κατηγορητήριο στο Πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα αποφασίστηκε να συνεχιστεί η έρευνα με προσκόμιση αποδεικτικών βίντεο για δημοσιογράφους που κατήγγειλαν ονομαστικά πολίτες.

Όσο για την ΕΣΗΕΑ σήμερα αποπειράθηκε για μια ακόμη φορά να ψηφίσει προεδρείο, κάτι που φυσικά δεν συνέβη. Φαίνεται ότι η απουσία προεδρείου για ορισμένους συγκεκριμένων παρατάξεων στο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, ακυρώνει και το ρόλο τους ως εκλεγμένα μέλη του ανώτατου θεσμικού συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων. Ή για να το λέμε αλλιώς, κρύβονται πίσω από αυτή τη δυνατότητα για να μην πάρουν θέση και στεναχωρήσουν τους φίλους τους, ενσωματωμένους δημοσιογράφους έναντι της κοινωνίας που συνεχίζει να φωνάζει “Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι”. Αφήνοντας έτσι απροστάτευτους όλους τους δημοσιογράφους του κλάδου που μέσα σε αντίξοοες συνθήκες άκρατου εκφοβισμού και εκβιασμών προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Πηγή: mediatvnews.gr

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ 30 ΡΗΔΕΣ




Όπως μαθαίνει το...
24ωρο, πρωτοβουλία της γενιάς των 30ρηδων, προχωρά στην ανακοίνωση σύστασης νέου πολιτικού φορέα εντός των επόμενων ημερών...

Φαίνεται πως η κρίση σήκωσε από τον ''καναπέ'' και τις καφετέριες τους 30ρηδες οι οποίοι αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για προσπάθεια που θα έχει έντονη παρουσία στο διαδικτυακό χώρο και κύριο στόχο έχει την κινητοποίηση του ενεργού δυναμικού της χώρας... της νεολαίας, που έχει πληγεί περισσότερο από όλους τα τελευταία χρόνια!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βασικές αρχές του νέου φορέα, ο οποίος θα έχει κινηματικό χαρακτήρα και θα είναι πέρα από παλαιούς κομματικούς χρωματισμούς, έχουν να κάνουν με την ενότητα, την αλήθεια και την προοπτική.

Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έριξε αρκετά τον ηλικιακό πήχη, αλλά το δημοψήφισμα ήταν εκείνο τελικά που έκλεισε ένα μεγάλο κύκλο... αυτόν της μεταπολίτευσης...
Και ως γνωστόν όμως, όταν κλείνει ένας κύκλος, ανοίγει ένας ή περισσότεροι νέοι κύκλοι!

Αναμένουμε ραγδαίες εξελίξεις και σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας, 


- See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/78409-eskase-e-bomba-poioi-etoimazoyn-ten-idryse-neoy-kommatos-tis-epomenes-meres?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.q0aJwdpW.dpuf

ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ- ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΝ. ΓΛΕΖΟΣ- ΑΓΚΑΖΕ Η ΘΕΣΗ




Με έναν ευρωβουλευτή λιγότερο από χθες η Ελλάδα!
Γελάνε από χθες μαζί μας στις Βρυξέλλες! Όχι (μόνο) για τη «δημιουργική ασάφεια», αλλά για το ότι η Ελλάδα έχει (τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο) έναν ευρωβουλευτή λιγότερο!
Χθες στο Στρασβούργο, οι φίλοι του Μανώλη Γλέζου οργάνωσαν προς τιμήν του αποχαιρετιστήρια γιορτή, μιας και ο βετεράνος πολιτικός παραιτήθηκε από το ευρωβουλευτικό αξίωμα.
Τη θέση του θα έπρεπε να καταλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νικ. Χουντής, ο οποίος, όμως, δεν έχει ενημερώσει τους αρμοδίους του Ευρωκοινοβουλίου για το τί προτίθεται να πράξει.
Συνεπώς, η θέση θα παραμένει κενή μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε θα συγκληθεί η νέα σύνοδος της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.
Κατά πληροφορίες, ο Νικ. Χουντής έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, συνεργάτες του γραφείου του ζητούν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βιογραφικά σημειώματα «προκειμένου να εργασθούν ως συνεργάτες του υπουργού στην Ευρωβουλή».
Έχουμε, λοιπόν, έναν υπουργό που παραμένει υπουργός αλλά κρατάει «αγκαζέ» και μια θέση ευρωβουλευτή «δια παν ενδεχόμενον» και έχουμε επίσης τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών να γελάνε για μια ακόμη φορά με τους «απίθανους αυτούς τύπους, τους Έλληνες του ΣΥΡΙΖΑ»!

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ AMERICAN UNIVERSITY O ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ





Επίτιμος διδάκτορας του Hellenic American University ανακηρύχθηκε ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος. Η αγόρευση έγινε κατά τη διάρκεια της  αποφοίτησης των φοιτητών του  έτους 2014  που πραγματοποιήθηκε στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

30 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΞΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πάνω 30 αεροπορικές εταιρείες αφήνουν εκτός την Ελλάδα και το σύστημα Billing and Settlement Plan (BSP). Αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά πρακτορεία είναι εκτός παιχνιδιού ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να καταφεύγουν σε πρακτορεία του εξωτερικού που ειδικεύονται στα ναυτικά εισιτήρια, με αυξανόμενο κόστος για όλους. Ήδη η Turkish Airlines ανακοίνωσε: «Αγαπητοί πράκτορες, η Turkish Airlines θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι λόγω της απρόβλεπτης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε πλέον κρατήσεις εισιτηρίων απ” όλα τα πρακτορεία της χώρας σας». Οι τουρκικές αερογραμμές είναι βασικός πρωταγωνιστής στη ναυτική κίνηση, ειδικά στην ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία.
Με τις εξελίξεις αυτές τα ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να εκδώσουν εισιτήρια για τους πελάτες τους, μέσω της Turkish Airlines και άλλων εταιρειών με τεράστια ναυτική κίνηση. Επίσης η Emirates δήλωσε ότι πλέον δέχεται κρατήσεις εισιτηρίων και πληρωμές μόνο με μετρητά.
Η λίστα των αεροπορικών εταιρειών με σημαντική ναυτική κίνηση που αλλάζουν τα δεδομένα για την ελληνική ναυτιλιακή αγορά (και όχι μόνο) είναι η ακόλουθη:
UL – SRI LANKAN AIRWAYS
CI – CHINA AIRWAYS
GA – GARUDA
CZ – CHINA SOUTHERN
EK – EMIRATES
VN – VIETNAM AIRLINES
VS – VIRGIN ATLANTIC
PC – PEGASUS AIRLINES
UN – TRANSAERO ARLINES
QR – QATAR ΑIRWAYS
BT – AIR BALTIC
S7 – SIBERIA
NZ – AIR NEW ZEALAND
TS – AIR TRANSAT
TK – TURKISH AIRLINES
QF – QANTAS