Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ 2007-2013



Επανερχόμενοι στο θέμα του νέου Λιμένα Χίου και κατόπιν προηγούμενου εγγράφου για την εκτέλεση λιμενικών έργων, σας αναφέρουμε ότι στο πρόγραμμα ΕΠ Κρήτης – Νήσων Αιγαίου 2007-2013, προβλέπονται δεσμεύσεις 42.300.000 ευρώ Δημόσια Δαπάνη, για λιμενικά έργα – άξονας θεματικής προτεραιότητας 22 – στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου.
Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου έχουν ενταχθεί τα εξής έργα:
1. Βελτίωση υποδομών στο λιμάνι της Λαγκάδας ΜΙS 291981, (Περιφέρεια Β. Αιγαίου) , προϋπολογισμού 1.800.000 €
2. Λιμενικά έργα Εύδηλου, (Περιφέρεια Β. Αιγαίου), προϋπολογισμού 4.000.000 €
3. Ανάπλαση παραλιακής ζώνης Νέας Μαδύτου και διαμορφώσεις χερσαίας ζώνης λιμανιού – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – δημιουργία χώρου εκδηλώσεων ΜΙS 328056, (Λιμενικό Ταμείο Λήμνου), προϋπολογισμού 808.574,09 €
4. Κατασκευή εξωτερικού κρηπιδώματος λιμένος Οινουσσών MIS 304428, (Εγνατία οδός AE), προϋπολογισμού 1.200.933 €
Το σύνολο των παραπάνω έργων ανέρχεται σε 7.809.507,09 €.
Οι εντάξεις αποτελούν το 18,5% του συνόλου των δεσμεύσεων. Επίσης αναμένονται να ενταχθούν 2 έργα, λιμάνι Μυτιλήνης με π/υ 5.000.000 € και λιμάνι Ευδήλου (δημιουργία νέου λιμενοβραχίονα)
με π/υ 14.000.000€.
Με τα 2 νέα έργα οι εντάξεις θα ανέρχονται σε 26.800.000€ και θα αποτελούν το 63,3% των συνολικών δεσμεύσεων.
Είναι σαφές ότι το υπόλοιπο των δεσμεύσεων 15.500.000 € δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το σύνολο των έργων, που απαιτούνται για τη δημιουργία νέου λιμένα στη Χίο.
Γι αυτό προτείνουμε, στην εντός του Μαρτίου αναθεώρηση του προγράμματος, να αυξηθούν οι δεσμεύσεις για τον άξονα των λιμανιών.
Ο έλεγχος των μελετών και των αδειοδοτήσεων για το νέο λιμάνι έχει ανατεθεί στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ από τις υπηρεσίες της περιφέρειας Β. Αιγαίου.
Τέλος σας επισυνάπτουμε τα έγγραφα της Κτηματικής Υπηρεσίας Χίου, σχετικά με την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού για την κατασκευή του έργου «Νέος Λιμένας Χίου».
Ο Δήμαρχος Χίου
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ



Κύριε Διοικητή,
Έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων για την καθυστέρηση στην πλήρωση θέσεων αγροτικών ιατρών στα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία, γι αυτό και παρακαλούμε να εξευρεθεί τρόπος να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των χωριών μας, και ειδικά των ηλικιωμένων, που ζουν μακριά από την πόλη.
Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς τα αγροτικά ιατρεία δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και σύνδεση με διαδίκτυο, ώστε να καταχωρούνται οι συνταγογραφήσεις των ασθενών.
Αναγνωρίζοντας το μέγεθος των προβλημάτων, που αντιμετωπίζετε λόγω απεργιών, επισχέσεων εργασίας, αλλαγής του συστήματος υγείας, θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικά και τα δύο ζητήματα, τα οποία σας εκθέσαμε, γι αυτό και σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη διευθέτησή τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας.
Σας γνωρίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, που χρειάζεσθε τη συνδρομή του δήμου, να τη θεωρήσετε δεδομένη.
Ο Δήμαρχος Χίου
Πολύδωρος Λαμπρινούδης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΗ "ΡΟΚΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ Β. ΕΛΛΑΣ Ι &ΙΙ "



Κύριοι,
Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης μεγάλη ενεργειακή επένδυση του Ομίλου σας στο νησί μας, καθώς έχετε υποβάλει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), η οποία αναμένεται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου.
Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά άμεσα τους δημότες μας, παρακαλούμε, το συντομότερο δυνατόν, να έχουμε πλήρη ενημέρωση για όλες τις πτυχές της επένδυσης και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ 2 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΣΑΜΟ


 

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες της ΝΔ στην περιφέρεια Σάμου 
Δύο υποψηφιότητες για τις προσεχείς εκλογέςκατατέθηκαν χθες στα γραφεία της ΝΟΔΕ Σάμου, ενώ η προθεσμία υποβολής λήγει σήμερα το απόγευμα.  
Η πρώτη αίτηση έγινε από τον πολιτευτή της Ν.Δ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και η δεύτερη από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Σάμου Ιωάννη Χατζηκωνσταντή.
    
Εξάλλου, κλιμάκιο, με επικεφαλής τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, θα επισκεφθεί τη Σάμο το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου. 
newpost.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Για αύριο Παρασκευή 16/3, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
epimeleia m.lagana