Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ




Αλλαγές σχεδιάζονται στο , σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr”, σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων στα δημόσια σχολεία α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα όλα δείχνουν ότι το υπουργείο ετοιμάζεται να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων από την 11η Σεπτεμβρίου, στις 22 του ίδιου μήνα για πολλούς λόγους.
Κυριότερος η τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που θα γίνουν εμφανέστατες αν τα μαθήματα αρχίσουν στις 11 του μήνα, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός πιστώσεων προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών, αλλά και λόγω των εκλογών πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα στις προσλήψεις προσωπικού.
Το υπουργείο θα επικαλεστεί τη διακοπή των μαθημάτων λόγω εκλογών, τις άδειες που θα θελήσουν να πάρουν οι εκπαιδευτικοί για να ψηφίσουν κ.α.
Αυτό σημαίνει όμως και καθυστερήσεις στις προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς όλα δείχνουν ότι θα πάνε προς το τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου…
Το πολιτικό ρίσκο μιας τέτοιας πράξης, ίσως να τους οδηγήσει να βάλουν νερό στο κρασί τους, έστω και την τελευταία στιγμή!
(ΥΓ: Όλα αυτά βέβαια, εφόσον οι εκλογές προσδιοριστούν στις 20 Σεπτεμβρίου…)

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ


Δέκα +1 γκρίζες ζώνες που επιφέρουν νέες ανατροπές στα όρια ηλικίας αλλά και στον υπολογισμό των συντάξεων κρύβουν οι αλλαγές που τίθεται σε εφαρμογή με το νέο ασφαλιστικό -μνημονιακό- νόμο.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στις τελικές ρυθμίσεις του νόμου 4336/15, έτσι όπως δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ της 14ης Αυγούστου αποκαλύπτονται αρκετές κατηγορίες ασφαλισμένων που χάνουν τις ευνοϊκές συνταξιοδοτικές διατάξεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα η έξοδος των ασφαλισμένων από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, τράπεζες με ανάπηρο/η σύζυγο χωρίς όριο ηλικίας που πλέον καταργείται.
Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι αποκαλύπτεται «νομοτεχνική λαθροχειρία» για ευνοϊκότερη μεταχείριση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου του 2015! «Ευνοούμενοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς δεν θα επηρεαστούν από το νέο τρόπο υπολογισμού όσοι λάβουν κανονική σύνταξη έως τις 30 Αυγούστου, ενώ οι ασφαλισμένοι άλλων Ταμείων, θα υποστούν αναδρομικές μειώσεις», αναφέρει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις γκρίζες ζώνες εντόπισαν και αρμόδια στελέχη τόσο του υπουργείου Εργασίας όσο και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Ανάμεσα σε αυτές είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού της αναλογικής σύνταξης που δικαιούνται από το 2011 και μετά όλοι οι ασφαλισμένοι εφόσον αποχωρούν από 1/1/2015 δεν θα ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι αποχώρησαν ή αποχωρούν μέχρι 30/8/2015! Στον ψηφισμένο και δημοσιευμένο στο ΦΕΚ νόμο μπήκε εμβόλιμα η φωτογραφική παράγραφος ώστε να μην έχουν καμία αλλαγή στο ποσό της αναλογικής σύνταξης όσοι αποχώρησαν και προλαβαίνουν να αποχωρήσουν μέχρι και τις 30 Αυγούστου του 2015! Και αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τη βασική και αναλογική σύνταξη από το νέο τρόπο υπολογισμού δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που «έχουν προσληφθεί μέχρι και την 31.12.2010 και έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την Υπηρεσία από 30.8.2015 και μετά…». Στην πράξη θα επηρεαστούν και θα έχουν περικοπές μόνον όσοι αποχωρούν από 1/9/2015! Ενώ για όλα τα άλλα Ταμεία επηρεάζονται ανεξαιρέτως όλοι όσοι αποχώρησαν με σύνταξη από 1/1/2015 και θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά τυχόν επιπλέον ποσά που πήραν καθώς μέχρι το νέο νόμο οι συντάξεις τους υπολογίστηκαν με το παλιό και ευνοϊκότερο σύστημα.
Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με την εφημερίδα, καταργείται η έξοδος με 25ετία χωρίς όριο ηλικίας για όσους έχουν ανάπηρο/η σύζυγο από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και τράπεζες.
Τέλος, οδηγούνται σε υπέρμετρη επιβάρυνση τρίτεκνες μητέρες που πάνε για σύνταξη στα 55 έτη φέτος, στα 56,7 το 2016, στα 58,4 το 2017 και στα 60,1 το 2018.




afto dioiki,gr

Ν.Δ. : Σημεία Πολιτικού Λόγου

Σημεία Πολιτικού Λόγου
21.08.2015
Ø      Η εσωκομματική αστάθεια του ΣΥΡΙΖΑ έγινε Εθνικό πρόβλημα
Από το διάγγελμά του Πρωθυπουργού προκύπτει ότι παραιτείται για ένα λόγο που θα μπορούσε να τον είχε λύσει στο συνέδριό του, όπως άλλωστε πριν από ένα μήνα μας είχε πει.  Δεν είναι στάση πολιτικά σωστή, ηθική, έντιμη, απέναντι στους εταίρους να περιμένεις να ψηφίσουν τα κοινοβούλια, να περιμένεις να γίνει η εκταμίευση και αμέσως μετά να οδηγείται η χώρα σε εκλογές για την εσωκομματική του ηρεμία.
Ø      Τήρηση Συνταγματικής διαδικασίας και σεβασμού των θεσμών
Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί να τηρηθεί η συνταγματική θεσμική διαδικασία. Διότι, εκτός των άλλων, υπάρχει και έλλειμμα Δημοκρατίας τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτός ο οποίος βγήκε δήθεν ως δημοκράτης Αριστερός, όλα τα νομοσχέδια τα έχει περάσει ως κατεπείγοντα με ένα άρθρο καταστρατηγώντας έτσι τους θεσμούς και τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Την τριήμερη εντολή την έλαβε η ΝΔ για να διερευνήσει αν μπορεί η παρούσα Βουλή να δώσει εμπιστοσύνη στο σχηματισμό κυβέρνησης. Γι’ αυτό ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και την Πρόεδρο της Βουλής, να τη ρωτήσει για τη δύναμη των κομμάτων, ώστε αν είναι δυνατόν να βρεθεί μια ουσιαστική σοβαρή πολιτική λύση, από την παρούσα Βουλή, ώστε να αποφύγουμε μία εκλογική διαδικασία, η οποία δεν βοηθάει σε τίποτα.
Ø      Καμία βάση κυβερνητικής συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα των εκλογών
Με ποιόν θα κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα έχει επιτύχει μετά από αυτή τη δοκιμασία που βάζει τη χώρα, τον ελληνικό λαό, την οικονομία και την αστάθεια την οποία επιφέρει; Η Νέα Δημοκρατία ως μελλοντικό πρώτο κόμμα θεωρεί πολιτική της υποχρέωση και ευθύνη να εξαντλήσει όλα τα όρια. Πρώτον, για να υπάρξει συνεννόηση, μήπως η παρούσα βουλή μπορεί να δώσει λύση και δεύτερον ώστε να δημιουργηθεί ο άξονας συνεννόησης και κυβερνητικής συνεργασίας την επόμενη ημέρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο όριο να μπουν στη Βουλή. Άρα με ποιόν θα κάνει συγκυβέρνηση o ΣΥΡΙΖΑ; Και πως ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την πορεία της χώρας, όπως την προδιέγραψε με τα μέτρα και τη συμφωνία που υπέγραψε αυτός και ο κ. Καμμένος;
Ø      Για το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές
-Υπεράσπιση του Εθνικού Συμφέροντος, Όχι στην πλειοδοσία και τον λαϊκισμό
Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά. Το πρώτο ότι πάντα κινείται με γνώμονα το συμφέρον του λαού, το συμφέρον των πολιτών , το συμφέρον της χώρας και το δεύτερο είναι ότι πάντα λέει την αλήθεια και πολλές φορές πλήρωσε και το ανάλογο πολιτικό κόστος. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό, σε υποσχέσεις και σε ψέματα, που θα είναι ωραία στα αυτιά των πολιτών, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να γίνουν.
-Η μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, μακριά από μνημόνια και έξω από την κρίση
Η Νέα Δημοκρατία δεν θέτει διλήμματα φόβου, λέει την αλήθεια. Την «ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ελληνικός λαός την είδε. Η Νέα Δημοκρατία είχε και έχει ένα στόχο από την αρχή της κρίσης: Να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια και σταθερότητα μακριά από τα μνημόνια και τα ελλείμματα του παρελθόντος, που μας οδήγησαν εκεί. Να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, χωρίς το κομματικό κράτος και τον κρατικισμό που έπνιξε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Να ανακουφίσει τον ελληνικό λαό από τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, προτείνοντας βιώσιμες και εφικτές κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις.
-Δίνει τη μάχη για την Ελλάδα της Δημιουργίας και της Ευρώπης
Δεν υπάρχουν στο λόγο της «Μνημονιακοί και Αντιμνημονιακοί» και άλλα λαϊκίστικα σχήματα. Αυτά τελείωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο, όπως τελείωσαν και οι μαγικές λύσεις που θα έρχονταν από άλλες δήθεν χώρες εκτός Ευρώπης. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα της δημιουργίας, των startup επιχειρήσεων, της καινοτομίας, του ελεύθερου επιχειρείν, των Ελλήνων που παλεύουν στον τόπο τους και θέλουν να τον αλλάξουν, ώστε να μην τον ξαναδούν «επαίτη» για μία δόση επιβίωσης. Της Ελλάδας που θέλει να δει ξανά τη Μεσαία Τάξη να ακμάζει και να πρωτοπορεί στις κοινωνικές και δημιουργικές αλλαγές. Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει τη μάχη για μία Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη, με αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, που δεν μετατρέπει τη χώρα σε «ξέφραγο αμπέλι».
-Η Νέα Δημοκρατία ενώνει τους Έλληνες και δεν τους διχάζει
Η Νέα Δημοκρατία θα παλέψει για να ενώσει τους Έλληνες, που τόσο πολύ δίχασε με την ακραία πολιτική της η προηγούμενη κυβέρνηση, κάτω από τις αξίες της Ευρωπαϊκής ευημερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικονομικής ελευθερίας.
- Λέει ΌΧΙ στην αστάθεια και την ακυβερνησία
Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον ελληνικό λαό να  πει όχι στην αστάθεια, όχι στην ακυβερνησία, όχι στην ασυνέπεια, όχι στην ανεπάρκεια, όχι στην ανικανότητα, η οποία μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αποτελέσματα.
-Έχει ξεκάθαρες προτάσεις σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα και όχι μόνο την οικονομία
Το θέμα δεν είναι μόνο η οικονομία και το μνημόνιο. Είναι όλα τα μεγάλα ζητήματα. Στην Παιδεία, όπου η κυβέρνηση έφερε την οπισθοδρόμηση και τη διάλυση. Στην Υγεία όπου θέλησε να διαλύσει τα νοσοκομεία, αλλάζοντας με κομματικούς τοποτηρητές τους Διοικητές των νοσοκομείων που με αξιοκρατικά κριτήρια τοποθετήθηκαν. Στις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις που «ξήλωσε». Πάλι με το «φάντασμα Λαφαζάνη» λειτούργησε στις Σκουριές. Πάλι με το «φάντασμα Λαφαζάνη» απάντησε για τα αεροδρόμια. Στη μεταναστευτική πολιτική, υπήρξε συνεπής στις προεκλογικές της υποσχέσεις για «ανοικτά σύνορα», μετατρέποντας τα ελληνικά νησιά σε αποθήκες χιλιάδων ψυχών. Στη δημόσια τάξη αποδιοργάνωσε την Αστυνομία, ανεβάζοντας και πάλι τους δείκτες της εγκληματικότητας. Στο μόνο που επέδειξε ζήλο ήταν η επάνδρωση του κράτους με συγγενείς και φίλους των Υπουργών, εγκαθιστώντας το πιο φαύλο – κομματικό κράτος, που μπορούσε να φανταστεί κανείς.
-Λέει από την αρχή της κρίσης μόνο την Αλήθεια

Το ’09 που ο ελληνικός λαός και μια μερίδα πολιτών δεν άκουσε τη Νέα Δημοκρατία μετακινήθηκε πιστεύοντας «τα λεφτά υπάρχουν». Την πληρώσαμε ξανά τώρα με ένα μη κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τώρα ήρθε ένα μνημόνιο το οποίο είναι πολύ χειρότερο και επώδυνο από τα προηγούμενα. Οι Έλληνες πολίτες έχουν πλέον την ωριμότητα και πρέπει να επιλέξουν το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας.  

Για γέλια ο Γιωργάκης που θέλει να πάρει ψήφους από τον Λεβέντη και να ενωθεί με τη Φώφη


giorgos-monimes-diakopesΣε εκλογική ετοιμότητα έχει βάλει το κίνημα - κωμωδία ο Γιωργάκης.

Στέλνει email από τις μόνιμες διακοπές του, στις στελεχάρες του – πρώην βουλευτές/υπουργούς ΠΑΣΟΚ, που είναι κι αυτοί όλοι σε διακοπές (απολαμβάνουν τους κόπους των προηγούμενων υπουργικών θητειών)... και όχι φυσικά στα νησιά που βουλιάζουν από τους μετανάστες.

Μαθαίνουμε πως ο πολιτικός προσδιορισμός της ύπαρξης του κόμματος – φάντασμα του Γιώργου, παραμένει αυτός της βίαιης "ανατροπής του από τη χούντα Βενιζέλου ενώ εκπονούσε το μεγάλο μεταρρυθμιστικό του έργο"... μάλλον δεν αναφέρεται σε αυτό του Παπακωνσταντίνου ...που έκρυβε τους συγγενείς του από τη λίστα Λαγκάρντ...

Επίσης μαθαίνουμε... και εδώ πέφτει το τεράστιο γέλιο, πως ο Γιωργάκης στοχοποιεί τον Λεβέντη, γιατί έχει την πεποίθηση και τα αδιάψευστα επιστημονικά τεκμήρια από δημοσκοπήσεις που του δίνουν φίλοι του αμερικανάκια, πως το ΚΙΔΗΣΟ και η Ένωση Κεντρώων θα δώσουν μάχη σώμα με σώμα για τσιμπήσουν τους τελευταίους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ..

Βέβαια ο Γιωργάκης με βάση τα ίδια επιστημονικά τεκμήρια είχε παραμυθιάσει αυτούς τους τελειωμένους πολιτικά, που μισούσαν τον Βενιζέλο να πάνε μαζί του, λέγοντας πως το 8-10% το έχει σιγουράκι, αφού οι Έλληνες είναι διαχρονικά κωθώνια που θα ακολουθούν το επίθετο Παπανδρέου, όποιον και αν βάζει η Μαργαρίτα για αρχηγό...

Ο προεκλογικός αγώνας για το κόμμα – γινάτι του Γιώργου μόλις ξεκίνησε... και ακόμη δεν έχει συναντήσει και την Φώφη για την ιστορική επανένωση .... το γέλιο έπεται...

Υ.Γ.

Γελάμε... για να διατηρούμε την ψυχραιμία μας, διαφορετικά οι τύποι εγκληματικά τραγικοί.
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com 

ΛΑΣ: Παρέμβαση - τοποθέτηση για το θέμα των μονοδρομήσεων στο Βροντάδο




Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου τοποθετούμενη επί του θέματος των μονοδρομήσεων στο Βροντάδο που επανήλθε με τις αιτήσεις συντοπιτών μας, έχει να παρατηρήσει τα εξής:
Ως Λαϊκή Συσπείρωση μετείχαμε σε επανειλημμένες συζητήσεις που έγιναν κατά την περίοδο 2012-2013 με τις λοιπές παρατάξεις και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Βροντάδου και ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι του Βροντάδου τότε και το Τοπικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα των μονοδρομήσεων, καταλήξαμε στις παρακάτω αναφερόμενες.
 Δεν συμφωνήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ψηφίστηκε από τη Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη το έργο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, πιστεύοντας ότι η μελέτη δεν ήταν επαρκής όπως αποφαινόταν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και μόνο  σπατάλη πιστώσεων τελικά  προκαλούσε εις βάρος των κατοίκων του Βροντάδου
Από το 2014 που ισχύει η μονοδρόμηση των οδών Ζωρζή Γ. Μιχαληνού, Ευγενίας Χανδρή, Στρατή Ανδρεάδη, Καπετάν Μιχάλη Χανδρά και Κων/νου Κανάρη,
α. ο κίνδυνος ατυχήματος από τις παραβιάσεις τους δεν εξέλιπε,
β. δεν εξαντλήθηκαν όλοι οι παράγοντες λαϊκής συμμετοχής, ώστε τα όποια μέτρα να είναι και επιστημονικά άρτια και να ακουμπούν στις λαϊκές ανάγκες αναφορικά με τη συγκοινωνία εντός του οικισμού, απόρροια των πολιτικών της παλιάς και νέας δημοτικής αρχής των Λαμπρινούδη και Βουρνού αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, στην ασφάλεια πεζών και εποχούμενων, αλλά  και στην ποιότητα της ζωής τους, έθεσαν το πρόβλημα της παραβίασης των μονοδρομήσεων –με ό,τι αυτό συνεπάγεται- γραπτά  και προφορικά στις μέχρι σήμερα δημόσιες συνεδριάσεις της Δημοτικής  Κοινότητας Βροντάδου στις 07-11-2014, στις 24-11-2014, στις 14-01-2015 και πρότειναν τη μελέτη των περιπτώσεων με τη συνδρομή των κατοίκων των μονοδρομημένων περιοχών.
Παρά τις παραπάνω ενέργειες, οι προτάσεις μας έμειναν στα συρτάρια της δημοτικής κοινότητας και απεμπολήθηκαν εν πολλοίς από αρκετά «θα», κωλυσιεργίες και υποσχέσεις προς συζήτηση, που μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν. Θεωρούμε ότι συγκοινωνιακές ρυθμίσεις με ονοματεπώνυμο δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν· μπορούν όμως να βελτιωθούν υπάρχουσες λύσεις που αποδεικνύονται αναποτελεσματικές.
Υπό αυτή την οπτική, διευκρινίζουμε  ότι:
Θεωρούμε δεδομένη την ανάγκη των  μονοδρομήσεων, στα πλαίσια μιας κοινής ωφέλειας που θα προκύψει για όλους  όσους κινούνται στους δρόμους του Βροντάδου.
  Υπάρχει ήδη μια ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου επί του συγκεκριμένου θέματος. Άρα, μετακύλησή του από την τέως στη νυν δημοτική αρχή, από τη μια στην άλλη Υπηρεσία ή παραπομπή του στις καλένδες, δεν πρέπει να υπάρξει.
▪  Η κακή διαχείριση του θέματος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής –που άφησε χωρίς επιστημονική στήριξη τη Δημοτική Ενότητα- αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα της διαμαρτυρίας των κατοίκων. Έτσι, το Τοπικό Συμβούλιο πρέπει:
Ι. Να αποφασίσει για τις παραπάνω μονοδρομήσεις συνολικά και όχι μεμονωμένα.
ΙΙ. Να λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους και αν επιστημονικά και πρακτικά προκύπτει θέμα αναθεώρησής τους.
ΙΙΙ. Να εξαντλήσει όλους τους παράγοντες λαϊκής συμμετοχής, ώστε τα όποια μέτρα να ακουμπούν στις λαϊκές συγκοινωνιακές ανάγκες μέσα στο Βροντάδο.
Είναι απαίτηση η δημιουργία & εξεύρεση χώρων στάθμευσης, για να χρησιμοποιούνται  από τους κατοίκους (τα 70.000 € που δαπανήθηκαν για το έργο των μονοδρομήσεων δεν πρέπει να πάνε χαμένα). 
Δε θα πάψουμε να κινούμαστε με ξεκάθαρες θέσεις, ρεαλισμό και σεβασμό στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, αναζητώντας τη ρίζα τους και όχι με αποπροσανατολιστικά επικοινωνιακά τερτίπια εντυπωσιασμού και κουκουλώματός τους. Αταλάντευτα υπηρετούμε, υποστηρίζουμε και θέτουμε υπεράνω ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων την κοινή ωφέλεια, το λαϊκό δίκιο.-
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου
Μάρκος Σκούφαλος

ΚλαίρηΚωστάλα 
φραγκούλη   Π  Κυλαδίτης

Φώφη, τον Ξεκαλάκη τον έβαλες για νέο ή για γέρο;


xekalakis-pasokΈλεος με αυτές τις παρωχημένες αερολογίες. Ο «νεαρός» γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε να μας πει για τον πόλο της Σοσιαλδημοκρατίας της κεντροαριστεράς που θα συνθέσει το ΠΑΣΟΚ... επιπλέον το ΠΑΣΟΚ, μας είπε πως συζητά με την πεθαμένη ΔΗΜΑΡ, με τον πεθαμένο Γιώργο.. και όλους τους πεθαμένους που έχουν καταδικαστεί και αποτύχει από τις τελευταίες εκλογές...

Πόσο προοδευτικό είναι αυτό...;; Ποιον μπορεί να εμπνεύσει εκτός από κάποιους σκαλωμένους;;

Έλεος βρε παιδιά του ΠΑΣΟΚ... ποιος τις εισηγείται αυτές τις ανοησίες;
Την ώρα που η Ελλάδα έχει καταστραφεί, βγαίνετε και τους λέτε πάλι για την ένωση της κεντροαριστεράς; Την ώρα που η λέξη «αριστερά» είναι τοξική;;;;

Το capital control ποιος το έκανε;; η δεξιά;; κι εσείς ταυτίζεστε με τη λέξη του capital control;;;;; Πάτε καλά;;;;

Άντε και την ενώσατε αυτή την κεντροαριστερά κε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, μετά τι θα την κάνετε;; Θα ταϊσετε τους ανέργους με το προϊόν της συνένωσης των πολιτικών ρεταλιών;;

Βασικά μαθήματα επικοινωνίας και στρατηγικής!! Δεν ερεθίζουμε την κοινωνία. Ο κόσμος έχει τρελαθεί από όλους και θέλει λύσεις!!!

Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, έχετε κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα (που δεν ξέρετε ποιο είναι) και αντί να χτίσετε σε αυτό και να το «πουλήσετε» για το καλό της πολιτικής σταθερότητας, βυθίζεστε στις ιδεοληπτικές ξύλινες θεωρίες του ’70... που μαθηματικά δίνουν ψήφους στον μνημονιακό Τσίπρα. Έχετε απέναντι το μνημνονιακό ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη χάνετε δύναμη... Δεν ξέρετε πως να τον χτυπήσετε. Έχετε τηλεοπτικό χρόνο και τον σπαταλάτε σε πολιτικές ζητιανές!!! Ζητάτε να σας πει συγνώμη ο κόσμος... και αυτό κουράζει...

Η τιτάνια προσπάθεια που κάνετε, να βάλετε τον γραφικό Λεβέντη στη Βουλή αποδίδει!!

Συνεχίστε έτσι..!!

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Αίτημα άρσης αναστολής προσλήψεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων

Επιστολή Προέδρου ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη προς Νικόλαο Βούτση Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και  Χριστόφορο Βερναδάκη Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης



Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ζητεί με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να προβλεφθεί «άρση της αναστολής των διαδικασιών  προσλήψεων (άρθρο 28 του Ν. 2190/1994), για συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης  έργου, που απασχολούνται στους Δήμους». 
Συγκεκριμένα ζητείται να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς οι παρακάτω περιπτώσεις:
 
  • Προσωπικό που απασχολείται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ιδιαίτερα της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» 2015-2016 ( Παιδικοί- Βρεφονηπιακοί σταθμοί- ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) .

  • Προσωπικό για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

  • Προσωπικό επί «αντιτίμω» και εργατοτεχνικό προσωπικό έως πέντε ημερομισθίων το μήνα, καθώς και για πάσης φύσεως έκτακτης ανάγκης προσωπικό.

Τέλος εν όψει της έναρξης της σχολικής περιόδου 2015-2016 και για την ομαλή λειτουργία των Παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ο Γ. Πατούλης ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών, για την έκδοση Π.Υ.Σ. προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη στελέχωση των δομών αυτών και να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία τους.

Η επιστολή απευθύνεται προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Χριστόφορο Βερναδάκη.




Ακολουθεί το πλήρες κείμενο


Κύριε Υπουργέ,
    Μετά από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο της  επικείμενης προκήρυξης  Εθνικών εκλογών, όπως γνωρίζετε,  εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή των προσλήψεων και των πάσης φύσεως, υπηρεσιακών μεταβολών στους φορείς του άρθρου 14 παρ.1 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει και στους οποίους εντάσσονται και οι ΟΤΑ α και β βαθμού καθώς και τα Νομικά τους πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
  Με την παρούσα επιστολή και προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία  στις υπηρεσίες των Δήμων,  ζητούμε την άρση της αναστολής των διαδικασιών  προσλήψεων ( άρθρο 28 του Ν. 2190/1994), για συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού Ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και Συμβάσεων μίσθωσης  έργου, που απασχολούνται στους Δήμους και ειδικότερα :
·       Προσωπικό που απασχολείται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ιδιαίτερα της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» 2015-2016   (Παιδικοί- Βρεφονηπιακοί σταθμοί- ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) .

  • Προσωπικό για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

·       Προσωπικό επί «αντιτίμω» και εργατοτεχνικό προσωπικό έως πέντε ημερομισθίων το μήνα, καθώς και για πάσης φύσεως έκτακτης ανάγκης προσωπικό.
Εν όψει δε της έναρξης της σχολικής περιόδου 2015-2016 και  για την ομαλή λειτουργία των Παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, παρακαλούμε, όπως επισπευσθούν οι διαδικασίες, για την έκδοση Π.Υ.Σ. προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη στελέχωση των δομών αυτών και να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία τους.





Με εκτίμηση
Γεώργιος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου


Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος


ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

 Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τη νέα προκήρυξη εκλογών

Πάμε λοιπόν για 7η φορά από το 2009 σε εκλογές με το ίδιο σχεδόν ερώτημα - 8 μήνες μετά τις τελευταίες, μερικές μόνο εβδομάδες μετά από ένα δημοψήφισμα εξπρές. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είχαμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι εκλογές τώρα, με δεδομένη την κατάσταση, θα επιφέρουν νέο πλήγμα στην οικονομία,χωρίς να δημιουργούν καλύτερες πολιτικές συνθήκες. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε τα θέματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με ολίγον Οικολόγους Πράσινους) πρόσθεσε νέα μεγάλη ζημιά σε αυτήν που είχε προκληθεί από το παλιό πολιτικό σύστημα, επιπλέον οικονομικό και κοινωνικό κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε πολύ σύντομα.
Ο Νίκος Χρυσόγελος, συμπρόεδρος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δήλωσε: «Οι εκλογές ενώ δεν θα επιλύσουν κανένα σημαντικό πολιτικό πρόβλημα, θα προκαλέσουν νέα ζημιά στην οικονομία, στην προσπάθεια επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θα παρατείνουν την αβεβαιότητα σε οικονομία και κοινωνία, χωρίς να δημιουργήσουν έστω πολιτική σταθερότητα. Ο κίνδυνος να χαθούν πάνω από 2 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι, επίσης, μεγάλος, αφού πολλά έργα δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος 2015. Σε μια περίοδο που χρειάζονται ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, όλα μετατίθενται για το 2016, αφού μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020! Αποδεικνύεται ότι το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, των παλιών και "νέων" κομμάτων, αδυνατούν να διαμορφώσουν - μέσα από διάλογο - ένα ισορροπημένο σχέδιο διεξόδου από την βαθιά και πολύπλευρη κρίση. Αντιθέτως, η ένταση της κρίσης και η πορεία προς την χρεοκοπία είναι σε μεγάλο βαθμό συνέπεια της ανικανότητας και του τυχοδιωκτισμού τους. Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να αναλάβει ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσης».
Η Όλγα Θεοδωρικάκου, συμπρόεδρος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δήλωσε: «Δεν ήταν οι εκλογές που θα μπορούσαν να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία. Δεν  έχει γίνει κατανοητό ότι ένα μόνο κόμμα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ούτε καν μόνο τα κόμματα. Εξάλλου έχουν δοκιμαστεί όλα τα κύρια κόμματα και με αρκετούς συνδυασμούς κυβερνητικών σχημάτων Η κατάσταση απαιτούσε και απαιτεί ευρύτερη συνεννόηση όχι μόνο μεταξύ των κομμάτων αλλά κυρίως με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς. Το απλοϊκό σχήμα ότι όλα ήταν θέμα σκληρής διαπραγμάτευσης και επίκλησης της "ανθρωπιστικής κρίσης" αποδείχτηκε ότι μπορούσε να οδηγήσει - όπως και έγινε τελικώς- σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Χρειαζόμασταν ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης και μια Συμφωνία για αλλαγές, αλλά το Μνημόνιο 3 #ΣΥΡΙΖΑ ήταν τελικώς ένας κακός συμβιβασμός. Δεν ήταν  προϊόν διαλόγου με την κοινωνία, και το οικονομικό-κοινωνικό κόστος που θα επιφέρει είναι πλέον μεγαλύτερο, αφού συμφωνήθηκε όταν πια φτάσαμε στα όρια του GΡΕΧΙΤ.  Στις εκλογές αυτές θα απουσιάσει αυτό που πράγματι χρειαζόμαστε, δηλαδή ένα σχέδιο  για την μεταρρύθμιση στην διοίκηση, την αναζωογόνηση και στροφή της οικονομίας προς την οικολογική, κοινωνική και παραγωγική καινοτομία, την δημιουργία σημαντικού αριθμού βιώσιμων θέσεων εργασίας και την δραστική μείωση της φτώχειας (αντί για "ανακουφιστικού" τύπου πολιτικές που δίνουν απλώς ένα κομμάτι ψωμί σε αυτούς που πεινάνε αλλά δεν συμβάλλουν στην έξοδό τους από τη φτώχεια)".

Παράταση στην υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων – Τι δήλωσε ο Αλεξιάδης


Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων και για τα φυσικά πρόσωπα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.
Αν και δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία, είπε, ωστόσο ότι «θα πάει αρκετές μέρες» η παράταση. Όπως ανέφερε θα εκδοθεί σχετική απόφαση μέσα στην ημέρα.
«Αναγκαστήκαμε να δώσουμε παράταση για τα νομικά πρόσωπα επειδή έχουμε το πρόβλημα στο TAXIS το οποίο αποκτά διαστάσεις περίεργες. Πρέπει να ερευνήσουμε τι γίνεται ακριβώς εκεί πέρα. Θα δώσουμε παράταση και στα φυσικά πρόσωπα διότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά όταν έχουμε αυτά τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία δεν ξέρω για ποιο λόγο –με ποια περίεργη σύμπτωση-εμφανίστηκαν μόλις βγάλαμε το δελτίο Τύπου ότι δεν υπάρχουν παρατάσεις» τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ολοκληρωνόταν στις 26 Αυγούστου.
Δείτε το σχετικό βίντεο που ανέβασε ο enikos.gr:







AFTODIOIKISI.GR

Δήλωση Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη: Να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές


Η πατρίδα μας, με ευθύνη αποκλειστικά της σημερινής κυβέρνησης, οδηγείται μέσα σε επτά μόλις μήνες σε μια δεύτερη συνεχή εκλογική αναμέτρηση, με μοναδικό διακύβευμα την εφαρμογή ενός προγράμματος που πρόσφατα η συντριπτική πλειοψηφία του Εθνικού Κοινοβουλίου ενέκρινε με την ψήφο της.

Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Όφειλε ο Πρωθυπουργός να αναζητήσει τρόπους συνεννόησης και συνεργασίας με τις υπόλοιπες υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να βγάλει την ελληνική οικονομία από τα αδιέξοδα, κι όχι να μετατρέψει σε εθνικό το εσωκομματικό του πρόβλημα.

Αντί αυτού επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Η οικονομία και οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα κι όχι εκλογές. Η αυτοδιοίκηση απευθύνει έκκληση στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να επιδείξουν υπευθυνότητα και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν οι εκλογές.

Σε αντίθετη περίπτωση ο φετινός Σεπτέμβριος θα καταγραφεί ως ο μαύρος Σεπτέμβριος για την Ελλάδα, την οικονομία και τους πολίτες.


AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ.ΔΡΙΤΣΑ

Απάντηση έλαβε ο Νότης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, σε ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή του ΦΠΑ επί των ναυλοσυμφώνων των Επαγγελματικών Τουριστικών Πλοίων του Ν. 4256/2014.
Αναλυτικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Θ. Δρίτσας, εκφράζει την πρόθεση του αρμόδιου Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων για επανεξέταση του θέματος σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Αυτά είναι τα 5 βήματα για τις εκλογές – Τι προβλέπει το Σύνταγμα


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου. Το Σύνταγμα προβλέπει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προκαλέσει νέες εκλογές επικαλούμενη εθνικό ζήτημα, καθώς δεν έχει παρέλθει έναw χρόνος από τις προηγούμενες.
Για το λόγο αυτό τα βήματα που θα ακολουθηθούν έχουν ως εξής:
1. Απαιτείται η παραίτηση της κυβέρνηση και η κατάθεση της εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
2. Βάσει του άρθρου 37, αν ο Αλέξης Τσίπρας καταθέσει την εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να δώσει την επόμενη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και σε περίπτωση αποτυχίας του τρίτου κόμματος.
3. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρξει δήλωση των αρχηγών των κομμάτων ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, η συγκεκριμένη διαδικασία θα παρακαμφθεί.
4. Τότε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη αρχηγών για σχηματισμό ευρύτερης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και εάν δε βρεθεί λύση, τότε η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
5. Να σημειωθεί ότι συνταγματολόγοι σημειώνουν πως αν η κυβέρνηση παραιτηθεί χωρίς να έχει καταψηφιστεί επίσημα από τη Βουλή, κάτι που συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση, τότε επιταχύνονται οι εξελίξεις, αποφεύγονται οι διερευνητικές και αν η σύσκεψη αρχηγών αποβεί άκαρπη, τότε σχηματίζεται άμεσα υπηρεσιακή κυβέρνηση και προκηρύσσονται εκλογές.
Σημειώνεται πως επειδή δεν έχει παρέλθει ένας χρόνος από τις προηγούμενες εκλογές, οι εκλογές του Σεπτέμβρη θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυρούς, δίνοντας τη δυνατότητα στους αρχηγούς των κομμάτων κατά αποφασίσουν τους βουλευτές που θα λάβουν έδρες στο επόμενο κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου. Το Σύνταγμα προβλέπει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προκαλέσει νέες εκλογές επικαλούμενη εθνικό ζήτημα, καθώς δεν έχει παρέλθει έναw χρόνος από τις προηγούμενες.
Για το λόγο αυτό τα βήματα που θα ακολουθηθούν έχουν ως εξής:
1. Απαιτείται η παραίτηση της κυβέρνηση και η κατάθεση της εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
2. Βάσει του άρθρου 37, αν ο Αλέξης Τσίπρας καταθέσει την εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να δώσει την επόμενη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και σε περίπτωση αποτυχίας του τρίτου κόμματος.
3. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρξει δήλωση των αρχηγών των κομμάτων ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, η συγκεκριμένη διαδικασία θα παρακαμφθεί.
4. Τότε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη αρχηγών για σχηματισμό ευρύτερης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και εάν δε βρεθεί λύση, τότε η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
5. Να σημειωθεί ότι συνταγματολόγοι σημειώνουν πως αν η κυβέρνηση παραιτηθεί χωρίς να έχει καταψηφιστεί επίσημα από τη Βουλή, κάτι που συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση, τότε επιταχύνονται οι εξελίξεις, αποφεύγονται οι διερευνητικές και αν η σύσκεψη αρχηγών αποβεί άκαρπη, τότε σχηματίζεται άμεσα υπηρεσιακή κυβέρνηση και προκηρύσσονται εκλογές.
Σημειώνεται πως επειδή δεν έχει παρέλθει ένας χρόνος από τις προηγούμενες εκλογές, οι εκλογές του Σεπτέμβρη θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυρούς, δίνοντας τη δυνατότητα στους αρχηγούς των κομμάτων κατά αποφασίσουν τους βουλευτές που θα λάβουν έδρες στο επόμενο κοινοβούλιο.





aftodioikisi.gr

Aυξάνεται το όριο μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των ατόμων που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2015, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών.


Ειδικότερα αυξάνεται ο αριθμός των εγκρίσεων πρόσληψης και ανανέωσης συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που εντάσσονται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων.
Οι θέσεις αυξάνονται κατά 1.100 άτομα. Να σημειωθεί ότι για τη σχετική αύξηση έχει ληφθεί υπόψη και ο περιορισμός 10% του αριθμού των χορηγούμενων εγκρίσεων για το έτος 2015 σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2014.
«Ο αριθμός των εγκρίσεων πρόσληψης και ανανέωσης συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που εντάσσονται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων αυξάνεται κατά 1.100 άτομα», αναφέρει η απόφαση.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Προς ανεξαρτητοποίηση οι βουλευτές της Αριστερής Πλαρφόρμας 20 Aug 2015ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Ολλανδή τουρίστρια στην Κρήτη φώναζε σε Ελληνίδα να φύγει από την παραλία γιατί της ανήκει!


Δεν πίστευε στα αυτιά της κάτοικος της περιοχής όταν πήγε να κάνει το μπάνιο της στην παραλία του Αφραθιά στο Τυμπάκι.
Όπως κατήγγειλε η παθούσα στο mesaralive.gr, πριν μερικές ημέρες θέλησε να πάει να κάνει το μπάνιο της στην περιοχή του Αφραθιά.
Στο σημείο βρισκόταν μια Ολλανδή η οποία όταν αντιλήφθηκε πως ήταν Ελληνίδα άρχισε να φωνάζει, να βρίζει και να χειρονομεί, απαιτώντας από την Ελληνίδα να φύγει αμέσως γιατί η παραλία ανήκει στους Γερμανούς και στους Ολλανδούς.
Η παθούσα προσπάθησε να της εξηγήσει αλλά η αναιδέστατη τουρίστρια συνέχισε την επίθεση και τους βαρείς χαρακτηρισμούς τύπου ‘’Οι Έλληνες αντί να ερχόσαστε για μπάνιο στις παραλίες μας, να καθόσαστε στα σπίτια σας και να σκεφτείτε πώς θα αποπληρώσετε τα χρέη σας’’, και ‘’Έχω βαρεθεί όπου είμαι να περιτριγυρίζομαι από Έλληνες’’.
Όπως ανέφερε η παθούσα, φυσικά και δεν έφυγε και αυτό εξόργισε την Ολλανδή η οποία την έβρισε στα Ελληνικά, ενώ φεύγοντας της έκανε και μια άσεμνη χειρονομία.






aftodioikisi.gr