Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Η αναπτυξιακή πολιτική είναι θέμα πολιτικών επιλογών και όχι δικαστικών αποφάσεων



Οι Οικολόγοι Πράσινοι νοιώθουμε δικαιωμένοι μετά την απόφαση του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη  που αφορά την ανάκληση των εγκρίσεων των τεχνικών μελετών του έργου στις Σκουριές, μετά από παράβαση των σχετικών όρων από την εταιρείαΕλληνικός Χρυσός, κάτι που μεταφράζεται σε προσωρινή διακοπή των εργασιών.
Οι αγώνες  των πολιτών της Χαλκιδικής  και των Οικολόγων Πράσινων ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή της Χαλκιδικής και την διαφορετική ανάπτυξη της περιοχής δικαιώνονται. Έγινε το πρώτο  μεγάλο βήμα για την οριστική κατάργηση της επέκτασης του εργοστασίου χρυσού στις Σκουριές, ελπίζουμε να υπάρξει άμεσα συνέχεια.
Η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Δήμητρα Λυμπεροπούλου δήλωσε σχετικά: "Αναρωτιόμαστε και προβληματιζόμαστε για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση αυτής της απόφασης. Ίσως η απάντηση είναι  ότι η αναπτυξιακή πολιτική  που επιδιώκουμε  ή δεν επιδιώκουμε δεν είναι θέμα δικαστηρίων. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης και όχι προσχηματικών  δήθεν χειρισμών της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου."