Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Ν.Δ. : Σημεία Πολιτικού Λόγου

Σημεία Πολιτικού Λόγου
21.08.2015
Ø      Η εσωκομματική αστάθεια του ΣΥΡΙΖΑ έγινε Εθνικό πρόβλημα
Από το διάγγελμά του Πρωθυπουργού προκύπτει ότι παραιτείται για ένα λόγο που θα μπορούσε να τον είχε λύσει στο συνέδριό του, όπως άλλωστε πριν από ένα μήνα μας είχε πει.  Δεν είναι στάση πολιτικά σωστή, ηθική, έντιμη, απέναντι στους εταίρους να περιμένεις να ψηφίσουν τα κοινοβούλια, να περιμένεις να γίνει η εκταμίευση και αμέσως μετά να οδηγείται η χώρα σε εκλογές για την εσωκομματική του ηρεμία.
Ø      Τήρηση Συνταγματικής διαδικασίας και σεβασμού των θεσμών
Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί να τηρηθεί η συνταγματική θεσμική διαδικασία. Διότι, εκτός των άλλων, υπάρχει και έλλειμμα Δημοκρατίας τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτός ο οποίος βγήκε δήθεν ως δημοκράτης Αριστερός, όλα τα νομοσχέδια τα έχει περάσει ως κατεπείγοντα με ένα άρθρο καταστρατηγώντας έτσι τους θεσμούς και τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Την τριήμερη εντολή την έλαβε η ΝΔ για να διερευνήσει αν μπορεί η παρούσα Βουλή να δώσει εμπιστοσύνη στο σχηματισμό κυβέρνησης. Γι’ αυτό ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και την Πρόεδρο της Βουλής, να τη ρωτήσει για τη δύναμη των κομμάτων, ώστε αν είναι δυνατόν να βρεθεί μια ουσιαστική σοβαρή πολιτική λύση, από την παρούσα Βουλή, ώστε να αποφύγουμε μία εκλογική διαδικασία, η οποία δεν βοηθάει σε τίποτα.
Ø      Καμία βάση κυβερνητικής συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα των εκλογών
Με ποιόν θα κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα έχει επιτύχει μετά από αυτή τη δοκιμασία που βάζει τη χώρα, τον ελληνικό λαό, την οικονομία και την αστάθεια την οποία επιφέρει; Η Νέα Δημοκρατία ως μελλοντικό πρώτο κόμμα θεωρεί πολιτική της υποχρέωση και ευθύνη να εξαντλήσει όλα τα όρια. Πρώτον, για να υπάρξει συνεννόηση, μήπως η παρούσα βουλή μπορεί να δώσει λύση και δεύτερον ώστε να δημιουργηθεί ο άξονας συνεννόησης και κυβερνητικής συνεργασίας την επόμενη ημέρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο όριο να μπουν στη Βουλή. Άρα με ποιόν θα κάνει συγκυβέρνηση o ΣΥΡΙΖΑ; Και πως ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την πορεία της χώρας, όπως την προδιέγραψε με τα μέτρα και τη συμφωνία που υπέγραψε αυτός και ο κ. Καμμένος;
Ø      Για το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές
-Υπεράσπιση του Εθνικού Συμφέροντος, Όχι στην πλειοδοσία και τον λαϊκισμό
Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά. Το πρώτο ότι πάντα κινείται με γνώμονα το συμφέρον του λαού, το συμφέρον των πολιτών , το συμφέρον της χώρας και το δεύτερο είναι ότι πάντα λέει την αλήθεια και πολλές φορές πλήρωσε και το ανάλογο πολιτικό κόστος. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό, σε υποσχέσεις και σε ψέματα, που θα είναι ωραία στα αυτιά των πολιτών, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να γίνουν.
-Η μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, μακριά από μνημόνια και έξω από την κρίση
Η Νέα Δημοκρατία δεν θέτει διλήμματα φόβου, λέει την αλήθεια. Την «ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ελληνικός λαός την είδε. Η Νέα Δημοκρατία είχε και έχει ένα στόχο από την αρχή της κρίσης: Να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια και σταθερότητα μακριά από τα μνημόνια και τα ελλείμματα του παρελθόντος, που μας οδήγησαν εκεί. Να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, χωρίς το κομματικό κράτος και τον κρατικισμό που έπνιξε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Να ανακουφίσει τον ελληνικό λαό από τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, προτείνοντας βιώσιμες και εφικτές κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις.
-Δίνει τη μάχη για την Ελλάδα της Δημιουργίας και της Ευρώπης
Δεν υπάρχουν στο λόγο της «Μνημονιακοί και Αντιμνημονιακοί» και άλλα λαϊκίστικα σχήματα. Αυτά τελείωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο, όπως τελείωσαν και οι μαγικές λύσεις που θα έρχονταν από άλλες δήθεν χώρες εκτός Ευρώπης. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα της δημιουργίας, των startup επιχειρήσεων, της καινοτομίας, του ελεύθερου επιχειρείν, των Ελλήνων που παλεύουν στον τόπο τους και θέλουν να τον αλλάξουν, ώστε να μην τον ξαναδούν «επαίτη» για μία δόση επιβίωσης. Της Ελλάδας που θέλει να δει ξανά τη Μεσαία Τάξη να ακμάζει και να πρωτοπορεί στις κοινωνικές και δημιουργικές αλλαγές. Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει τη μάχη για μία Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη, με αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, που δεν μετατρέπει τη χώρα σε «ξέφραγο αμπέλι».
-Η Νέα Δημοκρατία ενώνει τους Έλληνες και δεν τους διχάζει
Η Νέα Δημοκρατία θα παλέψει για να ενώσει τους Έλληνες, που τόσο πολύ δίχασε με την ακραία πολιτική της η προηγούμενη κυβέρνηση, κάτω από τις αξίες της Ευρωπαϊκής ευημερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικονομικής ελευθερίας.
- Λέει ΌΧΙ στην αστάθεια και την ακυβερνησία
Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον ελληνικό λαό να  πει όχι στην αστάθεια, όχι στην ακυβερνησία, όχι στην ασυνέπεια, όχι στην ανεπάρκεια, όχι στην ανικανότητα, η οποία μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αποτελέσματα.
-Έχει ξεκάθαρες προτάσεις σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα και όχι μόνο την οικονομία
Το θέμα δεν είναι μόνο η οικονομία και το μνημόνιο. Είναι όλα τα μεγάλα ζητήματα. Στην Παιδεία, όπου η κυβέρνηση έφερε την οπισθοδρόμηση και τη διάλυση. Στην Υγεία όπου θέλησε να διαλύσει τα νοσοκομεία, αλλάζοντας με κομματικούς τοποτηρητές τους Διοικητές των νοσοκομείων που με αξιοκρατικά κριτήρια τοποθετήθηκαν. Στις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις που «ξήλωσε». Πάλι με το «φάντασμα Λαφαζάνη» λειτούργησε στις Σκουριές. Πάλι με το «φάντασμα Λαφαζάνη» απάντησε για τα αεροδρόμια. Στη μεταναστευτική πολιτική, υπήρξε συνεπής στις προεκλογικές της υποσχέσεις για «ανοικτά σύνορα», μετατρέποντας τα ελληνικά νησιά σε αποθήκες χιλιάδων ψυχών. Στη δημόσια τάξη αποδιοργάνωσε την Αστυνομία, ανεβάζοντας και πάλι τους δείκτες της εγκληματικότητας. Στο μόνο που επέδειξε ζήλο ήταν η επάνδρωση του κράτους με συγγενείς και φίλους των Υπουργών, εγκαθιστώντας το πιο φαύλο – κομματικό κράτος, που μπορούσε να φανταστεί κανείς.
-Λέει από την αρχή της κρίσης μόνο την Αλήθεια

Το ’09 που ο ελληνικός λαός και μια μερίδα πολιτών δεν άκουσε τη Νέα Δημοκρατία μετακινήθηκε πιστεύοντας «τα λεφτά υπάρχουν». Την πληρώσαμε ξανά τώρα με ένα μη κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τώρα ήρθε ένα μνημόνιο το οποίο είναι πολύ χειρότερο και επώδυνο από τα προηγούμενα. Οι Έλληνες πολίτες έχουν πλέον την ωριμότητα και πρέπει να επιλέξουν το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας.