Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΥΡΣΙΝΙΔΙΟΥ



4o Πιλοτικό Γυμνάσιο Χίου Τμήμα: Γ1
Σχολικό Έτος: 2012-2013 Μάθημα: Τοπική Ιστορία
Μαθητές: Κυτριλάκη Καίτη, Κουγιούλης Περικλής, Λαγός Πάρης και Μαδωνής Πέτρος
Καθηγητής: κ. Καρατζάς Κων/νος (ΠΕ01)
Εργασία Α΄ Τριμήνου
Η Ιερά Μονή Μερσυνιδίου στο Βροντάδο της Χίου
ΙΣΤΟΡΙΑ
Mersinidi
Η Ιερά Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι γνωστή και ως Μονή Μερσινιδίου, ή απλά Μερσινίδι. Ιδρύθηκε το 1887 στην περιοχή Παλαιόπυργος της περιφέρειας Βροντάδου, πάνω στις βραχώδεις ακτές στις οποίες απολήγουν οι πρόποδες του οροπεδίου του Αίπους. Βρίσκεται 7 περίπου χιλιόμετρα βορείως της πόλης της Χίου.
Πιο συγκεκριμένα, στο μέρος εκείνο είχε πάει κάποτε για ψάρεμα με τον αδελφό του Δημήτριο, ο ιερομόναχος Χριστόφορος Σερέμελης, ιερέας τότε στον Ιερό Ναό τής Παναγίας της Ερυθιανής στο Βροντάδο, και βρήκαν να επιπλέουν στη θάλασσα δύο κομμάτια ξύλο. Τα πήραν για να τα κάψουν στη φωτιά τους, αλλά αυτά δεν καίγονταν. Τα καθάρισαν και διαπίστωσαν με δέος ότι ήταν η εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας κομμένη στα δύο. Ο ιερομόναχος θεώρησε ότι αυτό πού συνέβη ήταν θεία βούληση και σημάδι από την Παναγία και αποφάσισε να κτίσει στην ακτή εκεί όπου βρέθηκε η εικόνα, μοναστήρι προς τιμή της. Τοποθέτησε λοιπόν την εικόνα σε ένα προσκυνητάρι, αλλά εκείνη μεταφερόταν, ως εκ θαύματος στη θέση πού σήμερα είναι κτισμένο το Ιερό Βήμα του Καθολικού της Μονής. Εκεί βρισκόταν μια μυρτιά και έτσι ο ιερομόναχος κατάλαβε ότι ο Ναός που θα κτίσει θα αφιερωθεί στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα.
Στις 14 Ιουλίου του 1900 μετά την ανέγερση του Καθολικού και τη δημιουργία κελιών από τον ιερομόναχο Χριστόφορο τελέστηκαν τα εγκαίνια της Μονής από τον τότε Μητροπολίτη Χίου Κωνσταντίνο Δεληγιάννη.
Ο ηγούμενος, πλέον, Χριστόφορος υλοποίησε μεγάλα και πολύ σημαντικά έργα στη Μονή. Ίδρυσε μεγάλη Βιβλιοθήκη στη Μονή. Έκτισε λίγο αργότερα, το 1904 συγκεκριμένα, και δεύτερο Ναό εντός των τειχών του μοναστηριού, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Άγιο Χριστόφορο. Έκτοτε άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και τα κτήματα της Μονής από προσφορές και δωρεές των πιστών. Κάποια απ’ αυτά ήταν το μετόχι των Αγίων Αναργύρων στην Λαγκάδα, ο Άγιος Μακάριος του Βροντάδου, καθώς και κτήματα με ελιές και αμπέλια ολόγυρα της Μονής στις πλαγιές του Αίπους. Την ανάπτυξη αυτή γνώρισε το μοναστήρι έως το τέλος της ζωής του ηγουμένου Χριστόφορου Σερέμελη στις 3 Μαΐου του 1921.
Ηγούμενος στη συνέχεια ανέλαβε ο Αμβρόσιος Μίχαλος. Επί της ηγουμενίας του, η οποία διήρκησε έως το 1948 που εκοιμήθη, η Βιβλιοθήκη της Μονής εμπλουτίστηκε με πλήθος βιβλίων. Την δεκαετία του πενήντα αριθμούσε πλέον χιλιάδες τόμους. Στις προθήκες της έχουν συλλεχθεί κυρίως από δωρεές και φυλάσσονται σπάνια έγγραφα γραμμένα από μοναχούς.
Πολλές υπηρεσίες προσέφερε η Μονή κατά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Υποδέχτηκε τότε και περιέθαλψε πολλούς κατατρεγμένους πρόσφυγες από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.
Αξιόλογη και σπουδαία ήταν η δράση του μοναστηριού στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής του νησιού(1941-1944), τόσο στον τομέα της φιλανθρωπίας, όσο και στην Εθνική Αντίσταση. Έβαλε μάλιστα σε κίνδυνο πολλές φορές και αυτή την ίδιας την ύπαρξή του ως μοναστήρι. Για την αντιστασιακή της δράση τιμήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας και από Βρετανούς αξιωματικούς.
Το 1948 τρίτος και τελευταίος ηγούμενος της Μονής ανέλαβε ο Χριστόφορος Γεραζούνης, ο οποίος εκοιμήθη το 1994.
Η Μονή στην ακμή της αριθμούσε 15-20 μοναχούς, ενώ το 1984 είχε μόλις 8. Σήμερα στη Μονή ζει μόνο ένας ιερομόναχος, ο Βικέντιος Γιαννάκος από τα Ψαρά. Από το 1994 την ευθύνη της λειτουργίας της Μονής την έχει αναλάβει η Μητρόπολη Χίου.
Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι μεγάλες και αναρίθμητες είναι οι δωρεές των Χιωτών εφοπλιστών και μη προς τη Μονή.
Το μοναστήρι γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου την εύρεση της εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, πολιούχου των Κυθήρων. Γιορτάζει, επίσης, στις εορτές των δύο παρεκκλησίων της, του Αγίου Χριστοφόρου στις 9 Μαΐου και των Αγίων Πάντων.
ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
Το κτίσμα της μονής έχει το καθαρό λευκό χρώμα, το οποίο λάμπει από μακριά καθώς ο προσκυνητής πλησιάζει από το Βροντάδο. Ξεχωρίζουν έντονα οι δύο γαλάζιοι τρούλοι του Καθολικού που ομοιάζουν του ουρανού και στους οποίους απεικονίζονται εσωτερικά οι εικόνες του Παντοκράτορος Χριστού και της Παναγίας αντίστοιχα. Ο ναός έχει σταυροειδές σχήμα και τρεις πόρτες, από τις οποίες οι δύο βρίσκονται νότια και η μία δυτικά. Σε ευδιάκριτο σημείο του βόρειου τοίχου του Καθολικού βρίσκεται το προσκυνητάρι της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Μυρσινιδιώτισσας, η οποία κατά θαυμαστό τρόπο αναβλύζει τη μυρωδιά της θάλασσας.
Το Καθολικό της Μονής είναι εσωτερικά κοσμημένο με τοιχογραφίες δύο περιόδων(η πρώτη από τον αγιογράφο Γεώργιο Παναγιωτάκη) και με χαρακτηριστικές παλιές φορητές εικόνες. Απ’ αυτές ξεχωρίζουν, η εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, η οποία απεικονίζεται μαζί με τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Άγιο Χαράλαμπο και τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και η εικόνα του Χριστού ως Μέγα Αρχιερέως. Εκθαμβωτικό είναι επίσης και το τέμπλο του Καθολικού, το οποίο είναι επενδεδυμένο με μάρμαρο νεοκλασικής διακόσμησης, το οποίο είναι λεπτομερώς διαμορφωμένο και στηρίζει τις εικόνες, οι οποίες αγιογραφήθηκαν στη Μονή των Αγίων Πατέρων το 1907.
Στην είσοδο της Μονής δεσπόζει το πυργόμορφο καμπαναριό με τον γαλάζιο τρούλο. Κάτω από τη Μονή, προς την βραχώδη ακτή, βρίσκεται το κοιμητήριο, ενώ δίπλα σε ένα μικρό πλάτωμα δεσπόζει ένας μεγάλος σταυρός, που φεγγοβολάει τη νύχτα. Χαμηλότερα συναντάμε ένα μικρό λιμανάκι, το οποίο φιλοξενεί την παράδοση του αγιασμού των καϊκιών στην αρχή της αλιευτικής περιόδου.
Πηγές:
1) Ανωνύμου, «Μονές της Χίου» , Εφημερίδα Τα Νέα, Ένθετο, Τόμος 15, Αθήνα 2010, σσ. 86-99.
2) Λιαδή Γεωργίου, πρωτοπρεσβυτέρου, «Χιακός Μοναχισμός», Ημερολόγιο Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών 1991, χ. α. σ.
3) Χωρεάνθη Κώστα – Τσικριτέα Χωρεάνθη Ελένης, Χίος Ημερολόγιο 1972.
4) Χαλκιά – Στεφάνου Πόπης, Τα μοναστήρια της Χίου, Αθήναι 2003.
5) 4ο Γυμνάσιο Χίου, Οι Παναγιές της Χίου, Χίος Αύγουστος 2002.
6) Κελεπερτζή Αριστείδη Παν. , Μαθαίνω τον τόπο μου: Χίος – Ψαρά – Οινούσσες, Χίος 22008.
7) Προσωπικές φωτογραφίες.
imchiou.g
r

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10ΜΗΝΗ ΟΜΗΡΕΙΑ




Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Σμύρνη» με σημαία Λιβερίας της εταιρείας Dynacom Tankers Management LTD του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, που είχε καταλάβει άγνωστος αριθμός πειρατών 300 ναυτικά μίλια ανατολικά του Ομάν, απελευθερώθηκε μετά από δέκα μήνες.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία, μεταφέροντας 135.000 μετρικούς τόνους πετρελαιοειδών.

Η Dynacom Tankers Management LTD σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί το πλήρωμα, τις οικογένειές τους, αλλά και τους υπαλλήλους της εταιρείας, που παρείχαν υποστήριξη σε αυτή τη μακρά δοκιμασία.

Πληροφορίες διεθνών πρακτορείων κάνουν λόγο για την καταβολή λύτρων από την εταιρεία στους πειρατές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την Dynacom Tankers.

Το πλοίο είχε πλήρωμα Ελληνα καπετάνιο και μηχανικό 14 Φιλιππινέζους, 11 Ινδούς και έναν Ρουμάνο.

πηγη defencenet

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Α΄& Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ , ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 24/3/2013



  Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Χίου αποφάσισε λόγω του πρωταθλήματος των Μικτών ομάδων και των πολλών αιτημάτων των ομάδων για αναβολή των αγώνων να αναβάλλει τα τοπικά πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ κατηγορίας μέχρι και τις 24/03/2013.
Το πρόγραμμα των αναβληθέντων αγώνων θα κοινοποιηθεί εγκαίρως.

Το πρωτάθλημα του Προπαιδικού θα διεξαχθεί κανονικά ως εξής:
Προπαιδικό Πρωτάθλημα Α΄ ΌμιλοςΑναγέννηση – Ποδ.Ακαδημία στις 17/03/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 πμ στην Ε.Π.Σ Χίου
Δάφνη – Soccer Planet στις 17/03/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 πμ. στην Ε.Π.Σ Χίου.
Προπαιδικό Πρωτάθλημα Α΄ Όμιλος
Κοφινάς – Λαίλαπας στις 17/03/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 πμ. στο Φαφάλειο.
Κυβέλη – Ένωση στις 17/03/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 πμ. στο Φαφάλειο.
 

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 25.000 " ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ "



Στη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρωθυπουργό στις 6 το απόγευμα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η τελική συμφωνία ωστε να αφαιρεθούν όλα τα «αγκάθια» της διαθεσιμότητας και των επίορκων. Βάση θα αποτελέσει το χρονοδιάγραμμα για τους 25.000 «διαθέσιμους»που παρέδωσαν τη Δευτέρα το πρωί οι επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Χρονοδιάγραμμα το οποίο, τουλάχιστον προς το παρόν, φαίνεται ότι μετακινεί τις απολύσεις στο Δημόσιο από το 2013 στο 2014, δίνοντας στην κυβέρνηση την πίστωση χρόνου που επιζητούσε αναφορικά με τις αλλαγές στο Δημόσιο.
Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απομένουν ακόμη τεχνικά θέματα που αναμένεται να κλείσουν μέσα στην ημέρα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμέτευση.
Πέντε βήματα εντός του 2013
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr τα βήματα του σχεδιασμού- χρονοδιαγράμματος και οι λεπτομέρειές του,  που παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προς τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα  προβλέπουν:
- Τον Μάρτιο να ολοκληρωθούν τα νέα Οργανογράμματα των υπουργείων και (ίσως) μεγάλων φορέων, όπως ο ΕΟΦ, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και ο Δήμος Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στη λίστα των φορέων που έχουν ζητήσει να… αυτοαξιολογηθούν.
- Τον Απρίλιο και το Μάιο να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και παράλληλα να προχωρήσουν τα σχέδια στελέχωσης τους
- Τον Ιούνιο προχωράει και η κατάργηση- συγχώνευση  περίπου 700 Οργανισμών, απ” όπου πρόκειται να προκύψουν 3300 θέσεις (800 από τους υπό κατάργηση φορείς, 2500 απο τους υπό συγχωνευση)
- Από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  υποστηρίζει πως θα έχει ολοκληρώσει τα σχέδια στελέχωσης και την αξιολόγηση στους φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
- Το Σεπτέμβριο θα προχωρήσει η καταγραφή όλων των καταργούμενων θέσεων και θα ξεκινήσει η υλοποίηση της κινητικότητας.
Στη Βασιλίσσης Σοφίας, εκτιμάται ότι από το 2014 θα είναι εφικτή η καταγραφή ανά τρίμηνο των στοιχείων για την εξέλιξη της κινητικότητας αλλά και για τον αριθμό των αποχωρήσεων από το Δημόσιο.
Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, ο σχεδιασμός που αφορά τις αποχωρήσεις μέσω διαθεσιμότητας- κινητικότητας, θα «τρέχει» ταυτόχρονα με τις απολύσεις  των 7000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αποτελεί απαίτηση από την πλευρά των εκπροσώπων της Τρόικας.
Θα το εφαρμόσει ο Μανιτάκης;
Πάντως, κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό το χρονοδιάγραμμα θα κληθεί να το εφαρμόσει ο Α. Μανιτάκης, καθώς η θέση του στην κυβέρνηση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρείται επισφαλής. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα παραστεί, τελικά  δεν έδωσε το παρών σε μεγάλη διυπουργική σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας και οι στενοί του συνεργάτες έκαναν ότι μπορούσαν για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.
Φαίνεται δε ότι οι εκτιμήσεις του υπουργού για αποχώρηση 180.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015, υπερκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τη μνημονιακή υποχρέωση των 150.000 αποχωρήσεων δεμ λαμβάνεται και τόσο στα σοβαρά…
aftodioikisi.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΟΤ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Με αφορμή τη διαρροή της πληροφορίας για την πρόθεση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει στην κατάργηση των παραρτημάτων του ΕΟΤ στη Μυτιλήνη και στη δημιουργία Υπηρεσιών Τουρισμού με έδρα στον Πειραιά, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού και Εσωτερικών εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό του για την εξέλιξη αυτή.

Η επιστολή:
«Κύριοι Υπουργοί,
Με έκπληξη πληροφορούμαστε για το προτεινόμενο από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οργανόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού  και του ΕΟΤ, που ουσιαστικά αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια του κεντρικού κράτους για να επανακτήσει τις υπηρεσίες που λειτουργούσαν αποκεντρωμένα.

Διαπιστώνουμε πως στην πράξη επιχειρείται η διάλυση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού και η δημιουργία Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού στον Πειραιά (!), παρά το ότι νομοθετικά ο προγραμματισμός της ανάπτυξης έχει εκχωρηθεί στις αιρετές Περιφέρειες.
Το ερώτημα είναι εύλογο βέβαια για το τι σχέση μπορεί να έχει το Βόρειο Αιγαίο, με τον Πειραιά και πόσο μπορεί να εξυπηρετήσει την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, η διαχείρισή της από ανθρώπους που πιθανά δεν έχουν ιδέα ούτε για το που βρίσκονται γεωγραφικά τα 10 νησιά του Βορείου Αιγαίου!
Την ίδια στιγμή από την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας, ο θεσμός των αιρετών Περιφερειών βάλλεται δυστυχώς ευθέως για μία ακόμη φορά, με την προδιαγεγραμμένη απόπειρα επιστροφής μας στο συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης που προκάλεσε κατά γενική ομολογία την χρεοκοπία της χώρας.

Κύριοι Υπουργοί
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και αυτή του Νοτίου Αιγαίου που οδεύει προς το ίδιο καθεστώς, αποτελούν δύο κατεξοχήν τουριστικές Περιφέρειες και αντί το κεντρικό κράτος να ενισχύσει τις τουριστικές υπηρεσίες τους, με προσωπικό και αρμοδιότητες, επιχειρεί τώρα να τις επανακτήσει!
Μετά και από αυτό αναρωτιόμαστε πως προασπίζεται η «νησιωτικότητα» που υποτίθεται είναι μία συνταγματικά κατοχυρωμένη ιδιαιτερότητα του χώρου μας;
Ποια ισότητα εξασφαλίζεται στους νησιώτες πολίτες και στους επιχειρηματίες σε σχέση με τους αντίστοιχους των Περιφερειών της Ηπειρωτικής Ελλάδας; Και κυρίως ποιοι είναι εκείνοι που νομοθετούν, υποβαθμίζοντας συστηματικά τον θεσμό των αιρετών Περιφερειών χωρίς να έχουν ιδέα για το ποιοι είμαστε, που βρισκόμαστε και ποια είναι τα καθημερινά μας προβλήματα!
Σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να αναλογιστείτε ότι αυτό το προτεινόμενο οργανόγραμμα δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα, ούτε πρακτικά ούτε ουσιαστικά. Σας καλούμε να θυμηθείτε το λόγο της δημιουργίας του θεσμού των αιρετών Περιφερειών και να αποκαταστήσετε αυτή την αστοχία».

EKTAKTH ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ..." ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/3/2013


Logo Επιστολών.jpg




Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απαίτηση θεατών που δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, οριστικοποιήσαμε μία έκτακτη παράσταση του έργου «Σύντροφε Μεγαλειότατε» το Σάββατο 16 Μάρτη 2013 στο Ομήρειο στις 19:00.
 Πρόκειται για την τελευταία επιτυχημένη κωμική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου. Η παράσταση που πρόκειται να δοθεί θα έχει γενική είσοδο 5 εβρώ.


Σύντροφε-Έκτακτη1.jpg

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "Ένας κακομαθημένος και μια ζωή άεργος Βασιλιάς, συνηθισμένος στον πλούτο και στις ανέσεις που του παρέχει ο θρόνος, είναι υποχείριο της ισχυρής μητέρας του και των διεφθαρμένων πολιτικών με τους οποίους συνεργάζεται εξ ανάγκης, είτε γιατί τον απειλούν ευθέως, είτε γιατί αποπειρώνται να τον ανατινάξουν με βόμβες, είτε γιατί πέρα από αυτούς, δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο να επιλέξει. Τα Υπουργεία και η εξουσία μοιράζεται μεταξύ τους σα να ήταν τραπουλόχαρτα, ή με ένα κέρμα, ή παίζοντας «παπουτσάκια», όπως παιδιά. Ο λαός όμως παραμένει ανικανοποίητος, γιατί πάντα κάποιοι μένουν έξω από τη διαπλοκή και άρα από το εύκολο χρήμα. Έτσι, υπό τις απειλές και τον εκφοβισμό, η «συνεργασία» για την εξουσία και τη «σωτηρία» της χώρας διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα διαρκώς, το μεταμορφώνει και το γιγαντώνει, όμως μαζί του γιγαντώνονται και οι απαιτήσεις της νέας πολυκομματικής κυβέρνησης που σχηματίζεται κάθε φορά, ενώ μικραίνουν οι απολαβές των μελών της, γεγονός που δημιουργεί μεταξύ τους έναν απίστευτο ανταγωνισμό που καταλήγει σε πάλη".
 Σκηνοθεσία & Διασκευή κειμένου: Γιάννης Ζαφείρης - Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Πολύζου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πέτρος Ξεκούκης - Γιώργος Ματαράγκας - Γιώργος Παυλιδάκης - Πέτρος Πέτρου
Συμμετέχουν οι: Δήμητρα Μασούρα, Σταύρος Σπυράκης, Μαρία Ζαννίκου
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Περαντάκος
Στίχοι: Γιάννης Ζαφείρης - Ερμηνεία: Γ. Περαντάκος & Ερωφίλη (Τρίφωνο)
Ενδυματολογία: Φωτεινή Παππά - Ζωή Κουτσουλιάνου (εκτέλεση: Ειρήνη Βαβούλη)
Σκηνογραφία: Γιάννης Ζαφείρης - Τάκης Μπελόκας (κατασκευή: Τάκης Μπελόκας - Σπύρος Μπαστιάνος)
Φωτισμοί: Γιάννης Ζαφείρης (εκτέλεση - χειρισμός: Θοδωρής Αργυρούδης)
Χειριστής Ήχων: Τάκης Μπελόκας
Τεχνικός Σκηνής - Φροντιστήριο: Δημήτρης Μπαχάς
Ηχογράφηση Μουσικής: Studio Δημήτρη & Αντώνη Παπαβομβολάκη
Φωτογραφίες - Video: Γιάννης Ζαφείρης
Επεξεργασία - Ηχογράφηση Ηχητικών Effects: Studio Focus
Σκηνικός χώρος video & Φωτογράφησης: Αργέντικο - Χίος
Δημόσιες Σχέσεις - Προώθηση παραγωγής: Πέτρος Πέτρου


Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σας.
Καλή συνέχεια.


Γιάννης Ζαφείρης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘε Βορείου Αιγαίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ




Συνεδριάζει την Τετάρτη, 13 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65).
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
·        Ενημέρωση Προέδρου
α. Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
β. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ.  Ι. Καραβοκύρη
γ.  Σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής Τακτικού Συνεδρίου ΚΕΔΕ
·        Συζήτηση και λήψη απόφασης για διατάξεις του νομοσχεδίου «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.», που αφορούν αιρετούς και υπηρεσίες της Τ.Α.
Εισηγητές: Ν. Παπαγγελής, Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών
  Γ. Καραγιάννης, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Θεσμών
·        Θέματα Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης:
α. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης για τα κοινωνικά προγράμματα και τις κοινωνικές δομές
β. Ενημέρωση για τη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Πρόνοιας, κα Έφη Μπέκου και εκπροσώπους άλλων Υπουργείων, για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ανασφάλιστων.
Εισηγητής Σ. Δανιηλίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής,
Απασχόλησης και Αλληλεγγύης
·        Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του Σχεδίου Νόμου «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις».
Εισηγητής:  Φ. Προβατάς,  Πρόεδρος Επιτροπής Αναπτυξιακών
Προγραμμάτων και Τουρισμού
·        Σχολική Βία και Δήμοι.
Εισηγητής: Γ. Θεοδωρακόπουλος,  Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού,
  Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού
·        Διατύπωση γνώμης επί του σχεδίου ΚΥΑ εκχώρησης ποσού από το ΕΠ "Ψηφιακή Σύγκλιση", για τη χρηματοδότηση έργων των Δήμων.
Εισηγητής: Δ. Καφαντάρης,  Πρόεδρος Επιτροπής Ηλεκτρονικής
 Διακυβέρνησης, Εξυπηρέτησης του Πολίτη,
 Διαφάνειας και Επικοινωνίας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ 1.400.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΜΕΣΤΩΝ ΧΙΟΥ

Σήμερα, 11 Μαρτίου 2013, υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη, η απόφαση για δημοπράτηση των υπολειπομένων έργων για την ολοκλήρωση του Λιμένα των Μεστών . Απεφασίσθησαν λοιπόν και ενεκρίθησαν τα εξής:
1) Η διάθεση πίστωσης ποσού 1.400.000 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου "Ολοκλήρωση εγκαταστάσεων Λιμένα Μεστών Ν.Χίου"
2) Την εξουσιοδότηση για την σύνταξη και έγκριση των τευχών δημοπράτησης του ως άνω έργου, να την έχει η Δ/νση Λιμενικών Έργων και Έργων Αεροδρομίων
3) Η δημοπράτηση του ως άνω έργου να γίνει με ανοικτή δημοπρασία , όπως προβλέπουν οι νόμοι
4) Την εξουσιοδότηση για την δημοσίευση, τη διεξαγωγή δημοπράτησης του ως άνω έργου και τυχόν επαναλήψεις αυτής , να έχει η Δ/νση Λιμενικών Έργων και Έργων Αεροδρομίων

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΕΣΒΟΥ




Την πέραν των ορίων υποβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και εν γένει της ποιότητας ζωής και παροχών υγείας στην ακριτική και πλειστάκις ξεχασμένη από το κράτος των Αθηνών, ευρύτερη περιοχή Ευεργέτουλα της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με υπόμνημα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Προληπτικής Ιατρικής της ευρύτερης περιοχής Ευεργέτουλα, που λίαν προσφάτως παραδόθηκε στο Υπουργείο Υγείας–χωρίς βεβαίως να δοθεί η πρέπουσα σημασία- το Περιφερειακό Ιατρείο Κάτω Τρίτους αλλά και τα Αγροτικά Ιατρεία Μυχούς και Λάμπου Μύλων, παραμένουν πάνω από ένα χρόνο χωρίς ιατρό, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό!

Τριτοκοσμικές όμως είναι και οι συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, δύο μονάδες του οποίου, το νευροχειρουργικό και το ογκολογικό, κινδυνεύουν να κλείσουν, παρασύροντας στην αναπηρία ή –ακόμα χειρότερα- στο θάνατο πληθώρα συμπολιτών μας.

Υπενθυμίζεται ότι προ τεσσάρων μηνών, με Ερώτησή του ο Τέρενς Κουίκ είχε απευθυνθεί και πάλι στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας μία οριστική απάντηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους, δεν προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες ανέγερσης ενός νέου, σύγχρονου Περιφερειακού Ιατρείου στην τοπική Κοινότητα Ιππείου. 

Η απάντηση που έλαβε; Απογοητευτική!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΜΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΩΝ





Στις 17 Μαρτίου την Κυριακή της Τυρινής στις 11:30 στο λόφο του Αγίου Δημητρίου των Τσαγκαράδων (ιδιοκτησίας του Σωματείου Υποδηματοποιών Χίου) θα διεξαχθεί η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ
·                           Disqus
·                            Μου αρέσει
·                            Dislike

EΛΕΝΗ ΧΑΛΚΟΥΣΗ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ





ΕΛΕΝΗ ΧΑΛΚΟΥΣΗ
Η Ελένη Χαλκούση του Νικολάου, υπήρξε σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός, χρονογράφος και μεταφράστρια θεατρικών έργων. Γεννήθηκε στη Κωνσταντινούπολη το 1901 αν και καταγωγής εκ Χίου. Απόφοιτη του Ζαππείου Παρθεναγωγείου το 1922 ακολούθησε μαθήματα αισθητικής και λογοτεχνίας στη Σχολή Ανατολικών Γλωσσών της Σορβόνης, στο Παρίσι, εις δε το Κονσερβατουάρ μαθήματα θεάτρου.

Εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή στο Θέατρο Τέχνης του Σπύρου Μελά το 1925. Ένα χρόνο μετά το 1926 διεύθυνε το θίασο "Νέοι" στο Θέατρο Κυβέλης. Από τότε και μέχρι το 1935 επικεφαλής θιάσων περιόδευσε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ανεβάζοντας συνήθως έργα πρωτοποριακά.

Από το 1936 μέχρι το 1945 συνεργάσθηκε με τον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτου και καθηγήτρια της Δραματικής Σχολής "Μαρίκα Κοτοπούλη". Ήταν από τις καλλίτερες μαθήτριες της Κυβέλης και της Μαρίκας Κοτοπούλη. Συμμετείχε σε πάμπολλες θεατρικές παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία. Επιτυχία όμως είχε και στον κινηματογράφο με τη συμμετοχή της από το 1942 μέχρι το 1969, όπου και μεταπήδησε στη τηλεόραση όπου η τελευταία καλλιτεχνική της παρουσία ήταν στη τηλεοπτική σειρά "Οι έμποροι των Εθνών" το 1973.

Εκτός όμως από ηθοποιός η Ελένη Χαλκούση υπήρξε εξαίρετη μεταφράστρια θεατρικών έργων, καλλιτεχνική χρονογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά αλλά και με πλείστες παρουσιάσεις στη τηλεόραση, συγγραφέας, γνωστότατο το "Σαβουάρ βιβρ" που εξέδωσε, αλλά και συνδικαλίστρια στο χώρο της. Τέλος για πολλά χρόνια ανήκε στα διδακτικά στελέχη της Δραματικής Σχολής του "Εθνικού Ιδρύματος Θεάτρου".

Η Ελένη Χαλκούση, μιλούσε επίσης γαλλικά και τουρκικά και ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Πέθανε σε ηλικία 92 ετών σχεδόν λησμονημένη σε γηροκομείο της Αθήνας στις 28 Μαρτίου του 1993. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο των Σπάτων εντελώς ξεχασμένη με την παρουσία μόνο του Αρτέμη Μάτσα.

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ



Αποσύρεται εσπευσμένα, σύμφωνα πληροφορίες, από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για τη ναυτιλία το άρθρο 54, με το οποίο μεταβιβάζονταν ατελώς στον Οίκο Ναύτου τρία ακίνητα του ΝΑΤ. 

Στα ακίνητα αυτά στεγάζονται κεντρικές υπηρεσίες του Οίκου Ναύτου και παραρτήματα, ενώ σε οικόπεδο στον Αγιο Ανδρέα φιλοξενούνται παιδικές κατασκηνώσεις.

Το επίμαχο άρθρο προκάλεσε ομόφωνη αντίδραση από το διοικητικό συμβούλιο του ΝΑΤ, το οποίο, ας σημειωθεί, έχει περάσει πλέον στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

Την απόσυρσή του ζήτησαν από τα αρμόδια υπουργεία ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Ταμείου, που έχουν διοριστεί πρόσφατα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου και ο επίτροπος του υπουργείου Εργασίας δήλωσε άγνοια λέγοντας ότι δεν υπάρχει ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας προς το υπουργείο Εργασίας.

Χθες υπήρξε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και Εργασίας Γ. Βρούτση, προκειμένου να ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τους άνεργους ναυτικούς, και εκεί, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τέθηκε το θέμα της κυριότητας των ακινήτων του ΝΑΤ καθώς και το γεγονός της αρμοδιότητας να πραγματοποιούνται τέτοιες μεταβιβάσεις.

Επιχορήγηση
Το άλλο θέμα το οποίο φέρεται να απασχολεί το ΝΑΤ είναι η πρόβλεψη που έχει περιληφθεί στο ίδιο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται από το 25% που είναι σήμερα σε 30% η επιχορήγηση του Οίκου Ναύτου από το ΝΑΤ.

Η αλλαγή του ποσοστού ανατρέπει τον προϋπολογισμό του Ταμείου για το 2013, ο οποίος με βάση το 25% προβλέπει επιχορήγηση της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ προς τον Οίκο Ναύτου. Να σημειωθεί ότι, με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, το ΝΑΤ δεν μπορεί να λαμβάνει από τον κρατικό προϋπολογισμό επιχορήγηση μεγαλύτερη του 1 δισ. ευρώ τον χρόνο.




imerisia.gr
e-nautilia.gr

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΙΘΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ"


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

mastiha600 δενδρύλλια ελιάς απέστειλε στην Τοπική Κοινότητα Λιθίου το Γενικό Λύκειο «Κολλέγιο Ψυχικού». Τις ευχαριστίες του για αυτή την «ευγενική και ανθρωπιστική ενέργεια» εκφράζει με σχετική επιστολή του προς το Λύκειο, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιθίου Μιχάλης Κοντούδης. Σημειώνοντας ότι ήδη καταβάλλονται από όλους μας προσπάθειες ανασυγκρότησης και ανάταξης τής κατεστραμμένης υπαίθρου, ο πρόεδρος της Κοινότητας επισημαίνει ότι «η συγκεκριμένη προσφορά, εκτός του συμβολισμού τον οποίο εμπεριέχει, ανακουφίζει, κατά την παρούσα χρονική στιγμή, και εμπράκτως τούς πληγέντες αγρότες»
era-aegean.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 , ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στην 8η δημόσια συνεδρίαση και 1η θεματική του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» την 15η του μηνός Μαρτίου του έτους 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Καμπούρης Ι. Στυλιανός


Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο 67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).




ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 15/03/2013.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ………………..ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)


Θέμα

Δημοτική Ενότητα Αμανής: Προβλήματα-Προκλήσεις και Προοπτικές.

Εισηγητές:

1.     Χρίτης Γεώργιος: Προβλήματα διοίκησης Δημοτικής Ενότητας Αμανής στον Ενιαίο Καλλικρατικό Δ. Χίου.
2.     Γεωργούλης Νίκος: Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της περιοχής.
3.     Παραδείσης Σωτήρης: Η εκπαίδευση στην Αμανή.
4.     Φαφαλιός Ευάγγελος: Προτάσεις διαχείρισης της περιοχής την επόμενη περίοδο.







ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ


Στην τελετή παραλαβής, ονομασίας και υψώσεως της Ελληνικής σημαίας στα δυο πρώτα δεξαμενόπλοια τύπου D.P ShuttleTanker (Dynamic Positioning ShuttleTanker) που εντάσσονται στο ελληνικό νηολόγιο, θα παραστεί σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, κατόπιν πρόσκλησης της ιδιοκτήτριας ναυτιλιακής εταιρίας.

Η τελετή θα γίνει στα ναυπηγεία Sungdong της Νοτίου Κορέας. Προτού αναχωρήσει, ο κ. Μουσουρούλης τόνισε ότι «με την απλοποίηση των διαδικασιών για την προσέλκυση πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο που παρουσιάσαμε πριν λίγες μέρες, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης του ελληνικού εμπορικού στόλου και της ελληνικής σημαίας. Η σημερινή εκδήλωση δείχνει πως το μήνυμα έχει αποδέκτες και μας δίνει αισιοδοξία. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, με σκοπό την τόνωση της εθνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». 

WSJ : ΕΚΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ



Τη μετακίνηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης προαναγγέλλει σε σημερινό δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Όπως τονίζει, ο πρωθυπουργός προετοιμάζει ανασχηματισμό μέσα στο επόμενο διάστημα και μέσα στους υπουργούς που πρόκειται να μετακινηθούν φαίνεται ότι είναι και ο στηριζόμενος από τη «Δημοκρατική Αριστερά», υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.
Στην Αγίου Κωνσταντίνου δηλώνουν ότι στηρίζουν τον κ. Μανιτάκη, ωστόσο αν τεθεί το θέμα από τον κ. Σαμαρά «θα το συζητήσουμε»

Η επίμαχη παράγραφος από το δημοσίευμα:
“……But political analysts say Prime Minister Antonis Samaras is considering a cabinet shake-up in the near future, with an aim to replacing underperforming ministers. There is widespread speculation that Public Administration Minister Antonis Manitakis—appointed by the Democratic Left party—could be among those replaced. “
aftodioikisi.gr