Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ



Αποσύρεται εσπευσμένα, σύμφωνα πληροφορίες, από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για τη ναυτιλία το άρθρο 54, με το οποίο μεταβιβάζονταν ατελώς στον Οίκο Ναύτου τρία ακίνητα του ΝΑΤ. 

Στα ακίνητα αυτά στεγάζονται κεντρικές υπηρεσίες του Οίκου Ναύτου και παραρτήματα, ενώ σε οικόπεδο στον Αγιο Ανδρέα φιλοξενούνται παιδικές κατασκηνώσεις.

Το επίμαχο άρθρο προκάλεσε ομόφωνη αντίδραση από το διοικητικό συμβούλιο του ΝΑΤ, το οποίο, ας σημειωθεί, έχει περάσει πλέον στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

Την απόσυρσή του ζήτησαν από τα αρμόδια υπουργεία ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Ταμείου, που έχουν διοριστεί πρόσφατα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου και ο επίτροπος του υπουργείου Εργασίας δήλωσε άγνοια λέγοντας ότι δεν υπάρχει ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας προς το υπουργείο Εργασίας.

Χθες υπήρξε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και Εργασίας Γ. Βρούτση, προκειμένου να ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τους άνεργους ναυτικούς, και εκεί, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τέθηκε το θέμα της κυριότητας των ακινήτων του ΝΑΤ καθώς και το γεγονός της αρμοδιότητας να πραγματοποιούνται τέτοιες μεταβιβάσεις.

Επιχορήγηση
Το άλλο θέμα το οποίο φέρεται να απασχολεί το ΝΑΤ είναι η πρόβλεψη που έχει περιληφθεί στο ίδιο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται από το 25% που είναι σήμερα σε 30% η επιχορήγηση του Οίκου Ναύτου από το ΝΑΤ.

Η αλλαγή του ποσοστού ανατρέπει τον προϋπολογισμό του Ταμείου για το 2013, ο οποίος με βάση το 25% προβλέπει επιχορήγηση της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ προς τον Οίκο Ναύτου. Να σημειωθεί ότι, με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, το ΝΑΤ δεν μπορεί να λαμβάνει από τον κρατικό προϋπολογισμό επιχορήγηση μεγαλύτερη του 1 δισ. ευρώ τον χρόνο.




imerisia.gr
e-nautilia.gr