Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Υπερωρίες πρόκληση στο υπουργείο Εσωτερικών – Δεκάδες χιλιάδες ευρώ στα γραφεία των υπουργών


Πρόκληση αποτελούν τα χρήματα που διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών για τις υπερωρίες των υπαλλήλων που είναι διορισμένοι, αποσπασμένοι ή διατίθενται στα πολιτικά γραφεία του υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού, των γενικών γραμματέων, καθώς και για τις υπερωρίες των υπαλλήλων που στελεχώνουν την προσωπική τους ασφάλεια.
Όπως φανερώνουν αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, μόνο για τους μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο του 2014, το ποσό για τις υπερωρίες φτάνει τις 36.750 ευρώ, εκ των οποίων οι 17.500 αποτελούν την αποζημίωση των εργαζομένων για τις υπερωρίες τους τις Κυριακές και τις νυχτερινές ώρες.
Την ίδια ώρα κοινή υπουργική απόφαση των κ. Σταϊκούρα και Μιχελάκη δίνει σαφείς οδηγίες στους δήμους για την πολιτική εξοικονόμησης που θα πρέπει να ακολουθήσουν σε σχέση με τις υπερωρίες των υπαλλήλων, στο πλαίσιο της περιοριστικής πολιτικής των δαπανών για το 2014.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΚΥΑ, οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού των δήμων, θα πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής του εντός του ωραρίου εργασίας.

aftodioikisi.gr

Δ. Κεφαλονιάς: Καλείται να πληρώσει 11.200 € για τα έξοδα των υπουργών στο νησί


Το ποσό των 11.239 ευρώ καλείται  να πληρώσει ο Δήμος Κεφαλονιάς, προκειμένου να καλύψει το κόστος διαμονής στο νησί  των υπουργών, γραμματέων, καθηγητών, μηχανικών, ακόμα και δημοσιογράφων, οι οποίοι έμειναν στο νησί τις πρώτες μέρες του σεισμού των 5,8 Ρίχτερ της 26ης Ιανουαρίου.
Επτά ξενοδοχειακές μονάδες προσέφεραν στέγη για μία η δύο βραδιές στους κρατικούς υπαλλήλους και όπως φαίνεται από τα έγγραφα που ακολουθούν, στο ποσό των 11.239 ευρώ συμπεριλαμβάνονται ακόμα και τα έξοδα από το… μπαρ των ξενοδοχείων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα κάλυψης των εν λόγω εξόδων εισήχθη προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά αποσύρθηκε μετά από αντίδραση εκπροσώπων της αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς,Αλέξανδρος Παρίσης, μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξε ότι το θέμα δεν τέθηκε ποτέ καθώς ο ίδιος όταν είδε τις προσφορές το απέσυρε πριν ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση. Δήλωσε, μάλιστα, ότι προτίθεται να καλύψει από την τσέπη του το ποσό αυτό.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα παραμένει ανοιχτό καθώς ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε ποιός θα πληρώσει το ποσό, ούτε ποιους αφορά αυτό.
aftodioikisi.gr

Δείτε τα σχετικά έγγραφα των προσφορών που αποκάλυψε το kefaloniapress.gr:

ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ XIOY ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;


Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χίου υπάρχει πρόσκληση που καλεί τους δημότες μας στον απολογισμό έργου του δημάρχου και στην παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής.
Από την άλλη στα ΜΜΕ του νησιού μας αναφέρεται ότι ο συνδυασμός του κ. Λαμπρινούδη στις 10 Μαρτίου έχει την επίσημη πρώτη του στο Ομήρειο.
Προφανώς έχει μπερδέψει ο δήμαρχος το Δήμο με τη δημοτική του παράταξη. Προφανώς κανένας απολογισμός δεν έχει περάσει ως εκδήλωση προς πραγματοποίηση από το δημοτικό συμβούλιο και φυσικά δεν έχουν εγκριθεί κονδύλια για κάτι τέτοιο, αλλά και προφανώς ένας στρατηγικός σχεδιασμός του δήμου, δεν ταυτίζεται με το σχεδιασμό μιας παράταξης,  ακόμα και εάν αυτή είναι συμπολίτευση.
Καταγγέλλουμε την καπηλεία της δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη, που χρησιμοποιεί ανερυθρίαστα το Δήμο ως θεσμό, για τους προεκλογικούς της σκοπούς, καταγγέλλουμε την τακτική άλωσης συνειδήσεων  που χρησιμοποιεί και προειδοποιούμε τους δημότες μας , ότι μπροστά στον πανικό της, θα τάξει ακόμα και παιδιά.
Επιβεβαιωνόμαστε κωμικοτραγικά , όταν λέγαμε στο δημοτικό συμβούλιο για έργα σε μακέτες από όλη την περιφέρεια , που η δημοτική αρχή θα τα παρουσιάζει και δικά της και τελειωμένα. Είναι γεγονός ότι «δεν παίζεται» ως προς την παραπλάνηση και τα ψεύδη!!!

Καλούμε το λαό μας να βγάλει τα συμπεράσματά του, να μαυρίσει την ίδια και  την πολιτική της ψηφίζοντας μαζικά σε δήμο και Περιφέρεια τη Λαϊκή Συσπείρωση , τη μόνη εγγύηση για ένα μαχητικό , διεκδικητικό δήμο, αποκούμπι για τις λαϊκές οικογένειες .

ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ : ΟΣΟ ΜΙΛΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



Προσπαθώντας να διορθώσει  τα αδιόρθωτα η Δημοτική αρχή Λαμπρινούδη, εκτίθεται ακόμα πιο πολύ, αφού αποκαλύπτεται ότι χρησιμοποιεί σαν όχημα το Δήμο, σαν τσιφλίκι της για τις παραταξιακές της συγκεντρώσεις.
Αντί να βγει ευθαρσώς ως παράταξη να κάνει το δικός της απολογισμό τον παρουσιάζει ως δράση όλου του Δήμου.
Απέστειλε μάλιστα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και στις αντιπολιτεύσεις πρόσκληση να παρευρεθούν στη φιέστα που ετοιμάζει με ξένα κόλυβα.
Συνεχίζει μάλιστα τη διαφημιστική της καμπάνια σε όλα τα ΜΜΕ, παρουσιάζοντας έργα που άλλοι προγραμμάτισαν ως δικά της και φυσικά το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι δημότες μας, που πληρώνουν τα υπέρογκα τέλη που αυτή επιβάλλει.
Για να σταματήσει όμως η κωμωδία  περί απολογισμού της δημοτικής αρχής, παραθέτουμε τα άρθρα του κώδικα, για να καταλάβει ο λαός μας το δούλεμα που υφίσταται από μια δημοτική αρχή που μπροστά στην επανεκλογή της , έχει χάσει κάθε μέτρο.

Άρθρο 217

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής
1.  Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμ­βουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώ­νεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινω­νικοί φορείς του Δήμου
3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.
4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρα­τάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.
5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.
Κλείνοντας να σημειωθεί ότι 4 χρόνια περίπου η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη δεν ένιωσε την ανάγκη για να απολογηθεί στο λαό.
Τώρα προεκλογικά καπηλεύεται  θεσμικά το Δήμο και  την προεκλογική της φιέστα την παρουσιάζει ως απολογισμό.
Γι αυτό ο λαός πρέπει να της γυρίσει την πλάτη και να τη μαυρίσει!
                                                                    


ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Με αφορμή την επέτειο της 8ης του Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) απευθύνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσμα στις εργαζόμενες, τις άνεργες γυναίκες, στις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις μετανάστριες, τις νέες για νέους αγώνες.
Απευθύνουν κάλεσμα στη γυναίκα της εργατιάς και του μόχθου, στη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που βιώνει την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών της, της οικογένειάς της, το δικό της, να τιμήσει τη φετινή 8η του Μάρτη συμμετέχοντας στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ σε όλη τη χώρα.
Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα. Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μετανάστριες, τις νέες σπουδάστριες στα ΤΕΙ, ΑΕΙ, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης να οργανωθούν στα Σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ και τους ΜΑΣ, στους Συλλόγους Γυναικών και τις ομάδες της ΟΓΕ, στους αγροτικούς Συλλόγους της ΠΑΣΥ, να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μη συμβιβαστούν με τη ζωή που προετοιμάζουν για τις γυναίκες, για όλους τους εργαζόμενους.
Καμία να μη συμφιλιωθεί με το πρόσταγμα του κεφαλαίου να προσαρμόσει τις ανάγκες της στα ελάχιστα, να δουλεύει ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, ή χωρίς αυτά αν είναι κάτω των 30 χρονών, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, να μην έχει δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά της, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη για τα παιδιά της, την οικογένειά της, την ίδια, να μην έχει δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, επίδομα τοκετού, αυξημένες άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, μητρότητας, ανεξάρτητα αν είναι μισθωτή, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα ή άνεργη.
Είναι μονόδρομος σήμερα για όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Είναι μονόδρομος σήμερα να ενισχυθεί η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, τη στιγμή μάλιστα που πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες που ζουν χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, που δεν έχουν να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους.
Είναι μονόδρομος για τις γυναίκες της εργατιάς, της αγροτιάς, τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες που βοηθούν στις οικογενειακές επιχειρήσεις, για τις νέες να αντλήσουν δύναμη από την πείρα των αγώνων του παρελθόντος και να πρωτοστατήσουν στις σημερινές εξελίξεις. Να ενισχύσουν με τη δράση τους την Κοινωνική Συμμαχία, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, που αγκαλιάζει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, εργάτες, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και γυναίκες. Η Κοινωνική Συμμαχία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παλέψει για να ανατραπούν αντιλαϊκοί νόμοι, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, για να σπάσουν τα δεσμά με την ΕΕ, να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του και να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Δοκιμάσαμε την ΕΕ της «ευημερίας» και γευόμαστε καθημερινά την ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια που μας προσφέρει θυσιάζοντας τη ζωή μας στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών, όπου χάριν της ισοτιμίας μας οδηγούν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Μπουχτίσαμε από τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων που έπλεκαν και πλέκουν τα εγκώμια της ΕΕ, εφαρμόζοντας γράμμα κατά γράμμα τις οδηγίες της, αλλά και όσων προσπαθούν να μας "παραμυθιάσουν" ότι μπορεί να γίνει καλύτερη, πιο φιλολαϊκή. Ζήσαμε τους εκάστοτε Περιφερειάρχες και Δημάρχους που πρώτοι αυτοί υλοποίησαν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ για την ημιαπασχόληση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών. Γυρίζουμε τις πλάτες μας σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους έφεραν τις γυναίκες και τους νέους στην πρώτη θέση της ανεργίας, στην πρώτη θέση της εφήμερης δουλειάς χωρίς δικαιώματα, καθιστώντας τους το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης.


ΟΙ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΣ «ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!



«Καμία Κοινωνική Δομή σε ιδιώτες, Δημόσιες και Δωρεάν Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων για όλους τους πολίτες ,Επαρκής χρηματοδότηση για την σωστή λειτουργία όλων των Δομών, Μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοκρατικές διαδικασίες (ΑΣΕΠ
Αυτή είναι η κατάληξη της ανακοίνωσης του  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ με αφορμή καταγγελία κατά της ίδρυσης νέων Κοινωνικών Δομών μέσω των Κοιν.Σ.Επ.
« Εμείς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες, καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές και καλούμε να σταματήσει αυτή η συμπόρευση της Δημοτικής αρχής μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. ή δεν ξέρω ποιανού άλλου φορέα, με το συγκεκριμένο Συνεταιρισμό ή με άλλους που μπορεί να προκύψουν.» Βάσω Μιχαλοπούλου, συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο.
«Θεωρούμε ότι αυτή η καταδίκη θα πρέπει να συνοδεύεται και
από αποφάσεις στην κατεύθυνση της ανατροπής και της ανάκλησης των μέχρι σήμερα ειλημμένων αποφάσεων που έχουν σχέση με αναθέσεις και συμβάσεις με αυτό το συγκεκριμένο Κοινωνικό Συνεταιρισμό και με κάθε άλλο Κοινωνικό Συνεταιρισμό….» Αλέκος Γαϊτάνος πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΑ στο δήμο Χίου, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο τρόπος που μετέρχεται η Δημοτική Αρχή για την επαναφορά του θέματος των ΚΟΙΝΣΕΠ και την προσπάθεια υποκατάστασης των κοινωνικών δομών του Δήμου από επιχειρηματικά συμφέροντα, εντείνει την ανησυχία μας για σχέδιο διάλυσης των αντίστοιχων Δημοτικών Υπηρεσιών και τη συνεπακόλουθη ιδιωτικοποίηση τους.» Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ στο δήμο Χίου.
            Για τη «Χιακή Συμπολιτεία» όμως και την επικεφαλής της, οι ΚΟΙΝΣΕΠ, είναι εργαλείο ανάπτυξης αν χρησιμοποιείται σωστά, πως λέμε αν ζούσαμε σε παράδεισο,  δηλαδή η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  είναι και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ, συνεπής στη διγλωσσία της.
Την ίδια στιγμή  είναι κουφή απέναντι στα αιτήματα χιλιάδων εργαζομένων που αντιτίθενται στη μορφή αυτή απασχόλησης, αλλά και τυφλή απέναντι στο γεγονός ότι πλειάδα δημάρχων σε όλη τη χώρα-δημάρχων  και του δικού της ιδεολογικού χώρου- χρησιμοποιούν τις ΚΟΙΝΣΕΠ για τη «βρώμικη» δουλειά που περιγράφουν ψαρεύοντας-δυστυχώς- στα θολά νερά τα στελέχη της.
Συνειδητά σπέρνουν αυταπάτες ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ μπορεί να είναι εργαλεία ανάπτυξης μέσα στη ζούγκλα της καπιταλιστικής αγοράς.
Οι όροι ανταγωνισμού και επιβίωσης μιας ΚΟΙΝΣΕΠ όσο «αγνής» και «αθώας» να είναι θα γίνονται με όρους της προσφοράς πιο φτηνής εργατικής δύναμης. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι σπαρμένος με τις καλύτερες προθέσεις και αυτό το ξέρουν στη «Χιακή Συμπολιτεία», αλλά έχουν διαλέξει  στρατόπεδο, να διαχειριστούν την αδικία και εκμετάλλευση και όχι να αντιταχθούν, να παλέψουν για να την ανατρέψουν.
Τέλος, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ο τότε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια λέγανε για τις  ΜΚΟ, που  αξιοποιήθηκαν για να διευρυνθούν οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, για το σπάσιμο των ΣΣΕ, την εμπέδωση σύγχρονων μοντέλων δουλείας, τη λογική δεν υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, αλλά μόνο πολίτες, πολίτες οι ιδιοκτήτες της Ρόκας- Ibertrola, πολίτες κι εμείς…
 Με νόμο ανατέθηκε σε ΜΚΟ η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας με 5μηνη απασχόληση σε δήμους για 625  ευρώ μεικτά το μήνα, αξιοποιώντας την ανάγκη χιλιάδων ανέργων για δουλειά. Για τη «μεσολάβησή» τους έπαιρναν «προμήθεια» το 5% της μισθολογικής δαπάνης. Υπολογίζεται ότι στη διαδικασία ενεπλάκησαν 700 ΜΚΟ, λαμβάνοντας για τις «υπηρεσίες» τους περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ... Ο δήμος Νέας Ιωνίας με δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε σε συνεργασίες με ΜΚΟ…
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου επιμένει στο αυτονόητο, σ’ αυτό που με αίμα έχτισαν οι προηγούμενες γενιές:
·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
·         Καμιά ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες του δήμου.
·         Ανάπτυξη με κέντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και συνταξιούχων του λαού μας και όχι τα κέρδη των εχόντων και κατεχόντων.
·         Επιστροφή των παρακρατημένων πόρων που φτάνουν τα 12 δις ευρώ από το 1992 και εντεύθεν

·         Χρηματοδότηση στο 8% του κρατικού προϋπολογισμού από 2,3% περίπου που είναι τώρα. 

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ 800- 2000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ




Καλά είναι τα νέα για 3.600 συνταξιούχους οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% θα πάρουν «δώρο» από 800 έως 2.000 ευρώ.
Η καταβολή του ποσού θα γίνει εφάπαξ τον Απρίλιο και αποτελεί όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για προσαύξηση της σύνταξη των συνταξιούχων αυτών με εφάπαξ ποσό λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας που είχαν περικοπεί το 2013.

Παράλληλα, και για τον ίδιο λόγο, όπως σημειώνεται στην απόφαση, με τη σύνταξη του Μαΐου οι συνταξιούχοι του δημοσίου με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% θα λάβουν ως εφάπαξ παροχή μαζί με τη σύνταξή τους τα ποσά των δώρων και του επιδόματος αδείας που αντιστοιχούν στο πρώτο τετράμηνο του 2014. Από τον Ιούνιο και μετά οι συνταξιούχοι αυτοί θα λαμβάνουν ως προσαύξηση της μηνιαίας σύνταξής τους ποσό που αντιστοιχεί στον δωδεκάμηνο επιμερισμό των δώρων και του επιδόματος αδείας
Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι:

1ον. Με τη σύνταξη του μηνός Απριλίου 2014 (πληρωμή 28-3-2014) θα καταβληθεί στους αναπήρους συνταξιούχους του Δημοσίου, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, εφάπαξ ποσό που αφορά την προσαύξηση της σύνταξής τους για το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 μέχρι 31-12-2013, λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας που ελάμβαναν κατά την 31-12-2012 (ν. 4093/2012).

2ον. Οι ανωτέρω συνταξιούχοι ανέρχονται σε 3.600 από τους οποίους 2.000 θα λάβουν 800 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι 1.600, θα λάβουν από 1.600 ευρώ έως 2.000 ευρώ. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 3.500.000 ευρώ.

3ον. Με τη σύνταξη του μηνός Μαΐου 2014 (πληρωμή 29-4-2014) θα καταβληθεί στα προαναφερόμενα πρόσωπα εφάπαξ ποσό που αφορά την προσαύξηση της σύνταξής τους, για το χρονικό διάστημα από 1-1-2014 μέχρι 30-4-2014, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

4ον. Από τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2014 και μετά, το ετήσιο ποσό της προσαύξησης θα επιμερισθεί σε δωδεκάμηνη βάση και θα προσαυξήσει τη μηνιαία σύνταξή τους.

Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα: 

- Συνταξιούχος που δικαιούνταν την 31-12-2012 συνολικό ετήσιο ποσό Δώρων και επιδόματος αδείας 800 ευρώ θα λάβει μηνιαία προσαύξηση της σύνταξής του κατά περίπου 67 ευρώ.

- Συνταξιούχος που δικαιούνταν την 31-12-2012 συνολικό ετήσιο ποσό Δώρων και επιδόματος αδείας 1.600 ευρώ θα λάβει μηνιαία προσαύξηση της σύνταξής του κατά περίπου 133 ευρώ.

- Συνταξιούχος που δικαιούνταν την 31-12-2012 συνολικό ετήσιο ποσό Δώρων και επιδόματος αδείας 2.000 ευρώ θα λάβει μηνιαία προσαύξηση της σύνταξής του κατά περίπου 167 ευρώ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει το «ρουσφέτι» Μητσοτάκη σε σχολικούς φύλακες – Σιγή ιχθύος από τον υπουργό


Για συνέχιση του εμπαιγμού των σχολικών φυλάκων κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία με ανακοίνωσή της εξαπολύει επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ειδικότερα η Ομοσπονδία αναφέρει ότι μέχρι σήμερα η μόνη δέσμευση από πλευράς της κυβέρνησης αφορά στην απορρόφηση περίπου 526 Σχολικών Φυλάκων (τρίτεκνων και με κοινωνικά κριτήρια) στο Υπουργείο Υγείας, σε Νοσοκομεία ως Υ.Ε. βοηθητικό προσωπικό. Και τονίζει ότι επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως βασικός στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων μέσω απολύσεων, αφού ακόμη και για τους 526 Σχολικούς Φύλακες που θα επανατοποθετηθούν δρομολογείται υποβιβασμός τους από Δ.Ε. κατηγορία σε Υ.Ε. κατηγορία, μειώνοντας σημαντικά τις αποδοχές τους.
Μάλιστα η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει το «ρουσφέτι» Μητσοτάκη σε σχολικούς φύλακες  τονίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση «βρήκε» στήριγμα και κάνει διάλογο με τους «αυτόκλητους σωτήρες» που δεν εκπροσωπούν κανένα άλλο παρά μόνο τον εαυτό τους», διευκρινίζοντας σε ποιους αναφέρεται: «Είναι όλοι αυτοί που «κραύγαζαν» υπέρ της κινητικότητας. Είναι αυτοί που μάχονται να μπουν στην «εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα» οι Σχολικοί Φύλακες. Είναι αυτοί που μετά τις 23 Μαρτίου 2014 ημέρα απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων θα μπουν στα καβούκια τους… θα εξαφανιστούν.»
 Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:
Λίγες ημέρες πριν την λήξη της διαθεσιμότητας συνεχίζεται «ο εμπαιγμός  διαρκείας» των Σχολικών Φυλάκων που βλέπουν μέρα με τη μέρα να πλησιάζει η απόλυση τους.
Έως και σήμερα η μόνη δέσμευση αφορά στην απορρόφηση περίπου 526 Σχολικών Φυλάκων (τρίτεκνων και με κοινωνικά κριτήρια) στο Υπουργείο Υγείας, σε Νοσοκομεία ως Υ.Ε. βοηθητικό προσωπικό.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως βασικός στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων μέσω απολύσεων, αφού ακόμη και για τους 526 Σχολικούς Φύλακες που θα επανατοποθετηθούν δρομολογείται υποβιβασμός τους από Δ.Ε. κατηγορία σε Υ.Ε. κατηγορία, μειώνοντας σημαντικά τις αποδοχές τους.
Επισημαίνουμε και τονίζουμε το «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που ακόμη και στους λίγους εργαζόμενους που τελικά δεν θα απολύσουν βάση των «κοινωνικών κριτηρίων», τους πετσοκόβουν τις αποδοχές. «Μεριμνά» λοιπόν το κράτος. Δεν απολύει τους τρίτεκνους αλλά τους καταδικάζει να φυτοζωούν.
Επίσης με την κοινή Υ.Α. (ΓΠ/οικ12177/6-02-2014) όπου καθορίζονται τα κριτήρια μοριοδότησης για την μεταφορά προσωπικού ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, συνεχίζεται η «παράδοση» πλέον, εισαγωγής φωτογραφικών κριτηρίων προκειμένου να ευνοηθούν συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.
Συγκεκριμένα, για το κριτήριο του μονογονέα αρκεί πλέον απλή αίτηση διαζυγίου και κατάθεση έως 31-12-2013 καταδεικνύοντας έτσι πως όσοι είχαν «εσωτερική»  πληροφόρηση ευνοούνται κατάφορα!!!
Την ίδια στιγμή με έγγραφό της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), καλεί τα Αστυνομικά Τμήματα να καταγράψουν προβλήματα των Σχολικών Μονάδων που άπτονται της δικής τους αρμοδιότητας.
Είναι πλέον πασιφανές πως με την κατάργηση της ειδικότητας των Σχολικών Φυλάκων τα σχολεία έγιναν «ξέφραγο αμπέλι» σε κάθε κακοποιό στοιχείο και τα παιδιά πειραματόζωα της πολιτικής των μνημονίων σε τέτοιο βαθμό που πλέον γίνεται επιτακτική η επέμβαση της Αστυνομίας.
Ας μας πουν από πότε στα Σχολεία έχουν αρμοδιότητα τα Αστυνομικά Τμήματα. Και επειδή προφανώς (πιστεύουμε) το έγγραφο της Γ.Α.Δ.Α. δεν αφορά σε μαθητές-εγκληματίες, είναι τρανή απόδειξη πως οι Σχολικοί Φύλακες προστάτευαν την μαθητική κοινότητα και ήλεγχαν τα σχολεία αποτρέποντας τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλων εγκληματιών δράσεων. Είναι η τρανή απόδειξη της αναγκαιότητάς τους, της ανάγκης άμεσης επιστροφής των Σχολικών Φυλάκων στον φυσικό χώρο εργασίας τους κοντά στα παιδιά, στα σχολεία.
Ακόμη και τώρα όμως που αποδεικνύεται στην πράξη το κενό ασφάλειας που δημιούργησε στα σχολεία η κατάργηση των Σχολικών Φυλάκων, η συγκυβέρνηση εμμένει στην τακτική να ροκανίζει το χρόνο διαθεσιμότητας των Σχολικών Φυλάκων συνομιλώντας με κάθε «αυτοβαφτιζόμενο στρατηγό»  που ενδιαφέρεται να σώσει μόνο το τομάρι του και όχι με τα θεσμικά όργανα.
Η συγκυβέρνηση «βρήκε» στήριγμα και κάνει διάλογο με τους «αυτόκλητους σωτήρες» που δεν εκπροσωπούν κανένα άλλο παρά μόνο τον εαυτό τους.
  • Είναι όλοι αυτοί που «κραύγαζαν» υπέρ της κινητικότητας.
  • Είναι αυτοί που μάχονται να μπουν στην «εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα» οι Σχολικοί Φύλακες.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΤΟΥΣ… ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.
Και αφού ο στόχος της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα έχει πλέον επιτευχθεί θα σταματήσουν να «σουλατσάρουν» στο προθάλαμο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στους διαδρόμους της Βουλής, θα σταματήσουν να ανοίγουν οι πόρτες του Μαξίμου… Τότε όμως θα είναι αργά!!!
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΘΕΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.4172/2013 ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΗΣ 5ΕΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
       Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης

"ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΪΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" , ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 , ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ , ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/02   ΩΡΑ: 20.30

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
(TOUS LES MATINS DU MONDE)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ/ΓΑΛΛΙΑ/1991/115’


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΛΑΙΝ ΚΟΡΝΟ

ΣΕΝΑΡΙΟ: ΑΛΑΙΝ ΚΟΡΝΟ, ΠΑΣΚΑΛ ΚΙΝΙΑΡ  ΑΠΟ ΟΜΩΝΥΜΗ ΝΟΥΒΕΛΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : ΖΕΡΑΡ ΝΤΕΠΑΡΤΙΕ, ΖΑΝ-ΠΙΕΡ ΜΑΡΙΕΛ, ΑΝ ΜΠΡΟΚΕ,




Είμαστε περί τα τέλη του16ου αιώνα.  Ο καθηγητής Σαιντ Κολόμπ  υπό το βάρος της συζυγικής απώλειας αφιερώνει εαυτόν στην τέχνη του, τη βιόλα! Και μαζί παρασύρει και τις δυο μονάκριβες κόρες του.  Αδιαφορεί για τις βασιλικές τιμές, τη δόξα, το χρηματικό πλούτο και επιλέγει τη μοναχική ζωή, σε μια παράγκα, στη μέση ενός ακατοίκητου δάσους. Μόνη συντροφιά οι κόρες του και η ολοκληρωτική παράδοση στην τέχνη του. Ο Σαιντ Κολόμπ  θα αρνηθεί από μαθητή του ακόμα και τον ταλαντούχο Μαρέν Μαραί (Ζεράρ Ντεπαρτιέ). Ο Μαρέν Μαραί δεν είναι μουσικός, είναι διασκεδαστής φτιαγμένος για τη δόξα και τις τιμές των παλατιών.

Το "Όλα τα πρωινά του κόσμου" δεν είναι απλά μια ονειροπόλα ταινία, έχει πλήρη συναίσθηση της εποχής και κάνει μια πολύ χρήσιμη αναφορά σε αυτή. Ο Κορνό δεν θα κατασπαταλήσει πόρους και ενέργεια σε μια στείρα περιγραφή της κοινωνίας. Το θέμα του είναι ο καλλιτέχνης που έχει διαλέξει μοναχικό δρόμο. Θα επισημάνει τη διαφορά μεταξύ δημιουργού και διασκεδαστή. Ο δεύτερος είναι πλασμένος για τις εγκόσμιες χαρές, για τη δόξα και για την επικράτηση επί των αντιπάλων του. «Η μουσική υπάρχει για να μιλάει για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια» λέει ο δάσκαλος Σαιντ Κολόμπ στον μαθητή Μαραί. Η Τέχνη για αυτόν είναι αναγκαιότητα ύπαρξης, είναι ο εσωτερικός κόσμος που ζητά έκφραση, που ζητά να μεταπλάσει την πραγματικότητα και να της δώσει τα εσωτερικά του γνωρίσματα.

Μια μουσική που καθηλώνει. Ήχοι που μεθούν και εκλύουν τα συναισθήματα. Ένας κόσμος που μένει άφθαρτος όσο η ψυχή του καλλιτέχνη παραμένει αμόλυντη, απομακρυσμένη απ’ την επίγεια διάβρωση.  Η συμβατική κινηματογράφηση δε χωράει στο λεξιλόγιο του Κορνό. Με λιτότητα συνθέτει κάδρα που μοιάζουν να δημιουργήθηκαν ως θέματα ιδιαίτερης εικαστικής ευαισθησίας προσδίδοντας μια λεπτή αίσθηση αγιότητας στα πρόσωπα και στις στιγμές. Η τελειότητα της φωτογραφίας, η μουσική, τα σκηνικά και οι ερμηνείες συνθέτουν μια ταινία εποχής ιδιαίτερου αισθητικού κάλλους.

Βραβεία
7 Βραβεία Σεζάρ Γαλλία  1992
Υποψήφια για Χρυσή Άρκτο Φεστιβάλ Βερολίνου 1992

Υποψήφια για  Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ΗΠΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΕΕΣ

- Σε καλή κατάσταση νοσηλεύονται οι τρεις αλλοδαποίτραυματίες
- Ήταν μέσα στην καμπίνα του δουλεμπορικού όταν έπεσαν οισφαίρες των λιμενικών
- Ναυαγοσωστικό του λιμενικού παρέλαβε τα άλλα 13 άτομα που ήταν μέσα στο σκάφος
- Σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό στις Οινούσσες
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, όλα έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης εντοπισμού και σύλληψης Τούρκου διακινητή, ο οποίος είναι μέλος οργανωμένου κυκλώματος και μετέφερε παράνομους μετανάστες.
στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών.
Ένα πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ειδοποιήθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο της περιοχής
για το δουλεμπορικό σκάφος, το οποίο κινούνταν από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τις Οινούσσες.
Μέσα, φαίνονταν τέσσερις επιβαίνοντες.
"Δε σταμάταγε για έλεγχο"
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι άνδρες στο σκάφος του λιμενικού προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο με συριγμούς και συνεχή προειδοποιητικά σήματα.
Το ταχύπλοο όμως, με ιπποδύναμη μεγάλης ισχύος, όχι μόνο δεν "έκοψε" ταχύτητα, αλλά ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής του πλωτού περιπολικού, οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού.
Οι λιμενικοί, ακολουθώντας τους κανόνες εμπλοκής, στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος και να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
"έρριψαν αρχικά προειδοποιητικές βολές στον αέρα από φορητό οπλισμό. Ο διακινητής και χειριστής του ταχυπλόου ενέτεινε τις προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με συνέπεια να ακολουθήσουν βολές προς το πρωραίο τμήμα του ταχύπλοου σκάφους. Για την ακινητοποίηση του σκάφους άνδρες του Λιμενικού Σώματος κατόρθωσαν να επιβιβαστούν στο ταχύπλοο, όπου και συνέλαβαν άμεσα τον Τούρκο διακινητή, ενώ, παράλληλα, διαπίστωσαν ότι στον κλειστό χώρο ενδιαίτησης (καμπίνα) του σκάφους, ευρίσκοντο 13 μετανάστες, εκ των οποίων τρεις (2 άνδρες και 1 γυναίκα) είχαν τραυματιστεί"
Εκτός κινδύνου οι τραυματίες - Έρευνες για το περιστατικό
Το πλωτό περιπολικό του λιμενικού παρέλαβε τους τρεις τραυματίες, καθώς και τον συλληφθέντα διακινητή, μεταφέροντάς τους στο λιμάνι της Χίου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του νησιού για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω περίθαλψη. Από τις πρώτες πληροφορίες η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Παράλληλα, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού που πήγε στη θαλάσσια περιοχή, παρέλαβε τους υπόλοιπους 13 επιβαίνοντες του ταχυπλόου σκάφους, οδηγώντας τους στη Λιμενική Αρχή Χίου για τις περαιτέρω ενέργειες.
Προανάκριση κάνει η οικεία Λιμενική Αρχή, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Χίου,
ενώ ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος έχει ήδη ενημερώσει για το συμβάν την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου, για τις δικές της ενέργειες.
Συγχρόνως, στο νησί της Χίου πηγαίνουν ο Επιθεωρητής Βορείου Αιγαίου, Υποναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος Χονδρονάσιος, καθώς και ο Διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων, Υποναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Βασίλειος Σιέττος.
newsit.gr