Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ : ΜΕΣΩ ΤΑΪΠΕΔ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ



Με μια σειρά από δημόσιες παρεμβάσεις επισημάναμε τους κινδύνους από την υπό εξέλιξη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του νησιού, υπό αδιευκρίνιστους όρους, από άγνωστους ανθρώπους, χωρίς να έχει ρωτηθεί η κοινωνία της Χίου. Οι άνθρωποι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του νησιού, βουλευτές αλλά και αυτοδιοικητικοί, δεν έχουν άλλοθι για τη μέχρι σήμερα σιωπή τους.
Προηγουμένως είχαμε επισημάνει ότι η ιδιωτικοποίηση μπορεί να επεκταθεί από τη μαρίνα στο κεντρικό λιμάνι. Οι κύριοι Μουσουρούλης και Τριαντάφυλλος μας κατηγόρησαν ότι κινδυνολογούσαμε. Ανήσυχοι μπροστά στη διαφαινόμενη γενική κατακραυγή, διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι η ιδιωτικοποίηση δεν θα αφορούσε το κεντρικό λιμάνι της Χίου. Τώρα που το ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας με βάση την πολιτική του μνημονίου),  με επίσημη πρόσφατη επιστολή του, επιβεβαίωσε ότι προχωρά σε σχέδια και για το κεντρικό λιμάνι, είναι απολύτως έκθετοι.
Η οικονομία και η κοινωνία της Χίου δεινοπαθεί από την ανεξέλεγκτη ιδιωτικοποίηση των γραμμών που τη συνδέουν με την υπόλοιπη χώρα (εισιτήρια που είναι ήδη πανάκριβα, δρομολόγια που μειώνονται δραματικά). Τώρα το ξέρουν όλοι οι πολίτες της Χίου: η ιδιωτικοποίηση δεν έφερε την πολυπόθητη αναβάθμιση μέσω κάποιου ανταγωνισμού αλλά το απόλυτο μονοπώλιο και μια χωρίς όρια υποβάθμιση. Υποβάθμιση που μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες αν παραδοθούν στις ιδιωτικές επιδιώξεις αδιαφανών οικονομικών συμφερόντων ακόμη και οι πιο βασικές υποδομές του νησιού. Με πρωταγωνιστή το ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας με βάση τη μνημονιακή πολιτική), το οποίο σχεδιάζει με απόλυτη αδιαφάνεια, ερήμην των δημοκρατικών θεσμών της τοπικής κοινωνίας.             
            Το αεροδρόμιο και το λιμάνι θα ακολουθήσουν και άλλα. Η επιχειρούμενη εκποίηση της ΔΕΗ μέσω ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τα τιμολόγια του ηλεκτρικού, ειδικά στα νησιά. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Ως ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διεκδίκησης. Καλούμε τους πολίτες και φορείς του νησιού σε κοινή δράση, για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να αποφασίζουν αυτοί για τις κρίσιμες δημόσιες υποδομές του νησιού. Να σχεδιάσουν αυτοί δημοκρατικά την αναβάθμιση της οικονομίας του νησιού, όχι το μνημονιακό ταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.      


ΤΡΙΤΗ Η ΧΙΟΣ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΟ - ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ , ΜΕ 12 - 5 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ


  •  
  • Τρίτη η Χίος | onsports.gr
    Την τρίτη θέση στην Α1 Πόλο των Ανδρών κατέκτησε η Χίος που επικράτησε και στον δεύτερο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών των πλέι οφ του Αργοστολίου, αυτή τη φορά στο Ιωνικό κολυμβητήριο του ακριτικού νησιού με 12-5 και με 2-0 νίκες πέτυχε τον στόχο.
    ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ - ΝΟ ΧΙΟΥ 5-12.
    ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-2, 0-5, 2-3, 2-2.
    ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (Θόδωρος Ανδρεάκος): Πλατίδης, Μητρόπουλος 1, Στελάτος, Σαλάχας, Παπαδόπουλος 1, Δουδέσης Π., Μπουρνάζος, Χαραλαμπόπουλος 1, Δουδέσης Ε. 2, Ντότσικας.
    ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Μπελέγρης): Καραμπέτσος, Σαρρής, Μιμίδης 3, Κώστας, Κόχειλας Ι., Θεοδωρόπουλος 2, Κανδιόγλου, Βιτέλας 1, Ντούλος, Φουντούλης Γιώρ. 3, Δεβές, Γαβαλάς Ι., Μισεντζής, Σωτηράκης 1, Χατζηκυριακάκης 2.
    onsports.gr

    ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"



    Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι
    Με κεντρικό αίτημα τη συνέχιση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" μέσω συγχρηματοδότησης, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα προγραμματίζουν κινητοποιήσεις. 
    Σε έκτακτη συνάντηση του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου τους χθες 8/5/2013 αποφασίστηκε η υλοποίηση σειράς δράσεων.  
    Στην έκτακτη συνεδρίαση του Πανελλήνιου συντονιστικού παρόντες ήταν τα σωματεία: Αττικής, Μαγνησίας, Σερρών, Λευκάδας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας-Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευβοίας. 
    Της συνάντησης είχαν προηγηθεί επαφές με εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ. 
    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, για το μήνα Μάιο έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω κινητοποιήσεις:
    - Προκήρυξη Πανελλαδικής απεργίας στις 30/5/2013 ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στα Ιωάννινα και ταυτόχρονη μετάβαση και συμμετοχή των μελών του Πανελλήνιου συντονιστικού καθώς και όσων εργαζομένων απ' όλη την Ελλάδα δύναται να παρίστανται.
    - Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό ΕΣΠΑ και τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας για επανεξέταση της δυνατότητας συνέχισης του "Β.σ.Σ." μέσω συγχρηματοδότησης.
    - Αποστολή κειμένου προς όλους του δημάρχους της χώρας, εν όψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
    epoli.gr

    ΧΙΟΣ - ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 10 -7 ΣΤΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΟΧ


    ΝΟ Χίου - ΝΟ ΑργοστολίουΤο πρώτο βήμα για την κατάληψη της 3ης θέσης του πρωταθλήματος Α1 Πόλο Ανδρών έκανε σήμερα ο ΝΟ Χίου επικρατώντας του ΝΟ Αργοστολίου με σκορ 10-7 στο Ιωνικό Κολυμβητήριο. Η ομάδα μας βρέθηκε μπροστά στο σκορ από την αρχή του αγώνα και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, φτάνοντας εύκολα στη νίκη.
    Έτσι πλέον απομένει άλλη μία νίκη για την κατάληψη της 3ης θέσης. Ο 2ος αγώνας έχει προγραμματιστεί για σήμερα  Πέμπτη 9/5/2013 και ώρα 16:30 στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, ύστερα από συμφωνία των δύο ομάδων. Στον τελικό του πρωταθλήματος η Βουλιαγμένη επικράτησε του Ολυμπιακού με σκορ 7-5 στο Κολυμβητήριο του Πειραιά. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
    ΝΟ Χίου - ΝΟ Αργοστολίου: 10-7
    Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 3-2, 2-2
    Τα γκολ των δύο ομάδων:
    ΝΟ Χίου (Μπελέγρης): Κατσουλάκης 2, Βιτέλλας 2, Ντούλος 2, Μιμίδης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Κανδιόγλου 1, Χατζηκυριακάκης 1
    ΝΟ Αργοστολίου (Ανδρεάκος): Σαλάχας 2, Δουδέσης Ε. 2, Μητρόπουλος 1, Μπουρνάζος 1, Χαραλαμπόπουλος 1
    ΝΟ Χίου - ΝΟ Αργοστολίου

    Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης: 5-7
    Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-3, 2-0, 2-1
    Τα γκολ των δύο ομάδων:
    Ολυμπιακός (Βλάχος): Δελακάς 1, Μάγιαρακ 3, Μουρίκης 1
    ΝΟ Βουλιαγμένης (Λοράντος): Βλαχόπουλος 2, Γούνας 3, Τίγκας 1, Μυλωνάκης 1
    noxiou.gr

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΤΑΞΙΔΙ 2013" ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ




    Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου συμμετέχει ως εταίρος στο έργο "ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ", ενταγμένο στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2006-2013, μαζί με το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης και την Αναπτυξιακή εταιρία Τροόδους της Κύπρου. Στο πλαίσιο του Προγράμματος, που ως στόχο έχει την προβολή και προώθηση τοπικών προϊόντων των περιοχών συνεργασίας προβλέπεται η συμμετοχή μας με περίπτερο στην  Έκθεση "ΤΑΞΙΔΙ 2013", στην Κύπρο. Η έκθεση διοργανώνεται από την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κϋπρου, από 17 έως και 19 Μαΐου 2013, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Λευκωσίας.Στην έκθεση θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για διατροφικά προϊόντα και γαστρονομία. Τα τοπικά προϊόντα της Χίου θα υποστηρίζονται στο περίπτερο από υπαλλήλους της ΠΕ Χίου (για γευστική δοκιμή και διανομή έντυπου υλικού). Το πρόγραμμα αναλαμβάνει επίσης και τη μεταφορά των προϊόντων στην Κύπρο και την τακτοποίησή τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου.
    Όσοι τοπικοί παραγωγοί της Χίου επιθυμούν  να στείλουν τα προϊόντα τους για να προβληθούν, μαζί με διαφημιστικό υλικό, παρακαλούνται να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:
    22710 44200-1 και 22710 41784,  κ. Δέσποινα Καλούπη.

    Τα προϊόντα θα πρέπει να συγκεντρωθούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 13-5-2013. 

    Περισσότερη ενημέρωση, στον παρακάτω σύνδεσμο :  

    AΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΙΟ , ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ




    Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από το Γραφείο Αυστρίας-Ουγγαρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), η Χίος έχει την τιμητική της στα κυριακάτικα φύλλα των σημαντικότερων εφημερίδων της Αυστρίας.
    Σε συνέχεια ταξιδιού δημοσιογράφων στη Χίο, το οποίο πραγματοποιήθηκε 17-21 Απριλίου, οι εφημερίδες Neuen Kronen Zeitung και Kurier, φιλοξένησαν στο κυριακάτικο φύλλο τους αλλά και στην ηλεκτρονική τους έκδοση, ενθουσιώδη αφιερώματα για το νησί, εμπλουτισμένα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και χρήσιμες πληροφορίες.

    Εφημερίδα: Neuen Kronen Zeitung 28.04.2013
    Συντάκτης: Klaus Loibnegger
    Τίτλος: « Το ελληνικό νησί του ούζου, στο προσκήνιο»
    Το 5ο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας, έχει όλα εκείνα τα προνόμια που μπορούν να το αναδείξουν σε ένα top προορισμό.
    Αμμώδεις και βοτσαλωτές παραλίες, καταπράσινη φύση και εντυπωσιακές οροσειρές, προκαλούν ενθουσιασμό στον επισκέπτη.
    Το ειδυλλιακό λιμάνι, τα στενά σοκάκια της πόλης της Χίου και το βυζαντινό κάστρο με τα παραδοσιακά καφενεία, δημιουργούν αίσθηση ψυχικής ευφορίας.
    Στο νότιο τμήμα του νησιού, στον Κάμπο, ένα εκρηκτικό πανδαιμόνιο αρωμάτων, από τις φυτείες εσπεριδοειδών, και η απαράμιλλη φιλοξενία των κατοίκων, αποθεώνουν τον επισκέπτη.
    Σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες, βυζαντινά μοναστήρια -Νέα Μονή Unesco, και εγκαταλελειμμένα χωριά- Ανάβατος, δημιουργούν ατμόσφαιρα μυστικιστική.
    Η γενέτειρα του Ομήρου (Βολισσός) είναι ένα νησί με πολλά πρόσωπα. Ελαιώνες, μαστιχοχώρια αλλά και παρθένες παραλίες ανέπαφες από τον μαζικό τουρισμό, του δίνουν δυναμική ενός ανερχόμενου αστέρα.


    Εφημερίδα: Kurier 28.04.2013
    Συντάκτης: Claudius  Raichel
    Τίτλος: «γαληνεύοντας στο νησί της μαστίχας»
    Υπότιτλος: μια διαφορετική Ελλάδα: σπίτια με γκράφιτι στο Πυργί, μαστίχα και ιταλική αρχιτεκτονική σε φυτείες οπωροφόρων.
    Το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, δεν έχει αλλοιωθεί από τον μαζικό τουρισμό και παραμένει αυθεντικά ελληνικό, έτοιμο για εξερεύνηση.
    Με μεσαιωνικά χωριά όπως τα Μεστά, εντυπωσιακές βουνοπλαγιές και πράσινες οάσεις, όλο το νησί αποπνέει γαλήνη και αποτελεί με σιγουριά μια «μυστική» πρόταση για διακοπές στην Ελλάδα.
    Στον Κάμπο, η ιταλική αρχιτεκτονική των αρχοντικών, ανάμεσα σε ένα τοπίο που θυμίζει Τοσκάνα και σε ευωδιές από πορτοκαλοανθούς, ο επισκέπτης βουτά στην ιστορία της παραγωγής και τυποποίησης των εσπεριδοειδών.
    Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το μοναστήρι της Νέας Μονής -11ου αιώνα, τα ειδυλλιακά χωριά Ανάβατος, Αυγώνυμα και Βολισσός, τα σηματοδοτημένα μονοπάτια και οι αμέτρητες ήσυχες παραλίες.
    Τo 4 σελιδο αφιέρωμα εμπλουτίζεται από έξοχο φωτογραφικό υλικό, πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το νησί, προτάσεις για φαγητό και διαμονή, και εκμυστηρεύεται τις προσωπικές εμπειρίες του συντάκτη από τη φιλοξενία των κατοίκων.
    Η ηλεκτρονική έκδοση, η οποία φιλοξενεί επίσης το αφιέρωμα, συμπληρώνεται από φίλμ για τη Χίο.

    Περιοδικό: On Rail
    Συντάκτης: Martin Swoboda
    Τίτλος: « Τα λευκά δάκρυα της Χίου»
    Αφιέρωμα 4 σελίδων με πληροφορίες και προτάσεις.
    Το ελληνικό νησί είναι το μοναδικό στον κόσμο στην παραγωγή μαστίχας.
    Παραδοσιακά μαστιχοχώρια, ελαιώνες, αρχοντικά και παρθενικές παραλίες. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στην παραγωγή μαστίχας, μαζί με τους φιλόξενους κατοίκους.


    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ , ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


    Αντιπροσωπεία Βουλευτών του Γερμανικού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη χώρα μας, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, σε μία συνάντηση με βασικό θέμα το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.
    Η γερμανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Stephan Mayer της επαρχίας της Αλτέντιγκ της Βαυαρίας της Χριστιανο -
    Δημοκρατικής Ένωσης Γερμανίας (CDU) και Χριστιανο - Κοινωνικής Ένωσης, αποτελούνταν από τους κ.
    Gunter Bauman      της Χριστιανο- Δημοκρατικής Ένωσης
    Γερμανίας (CDU) και Χριστιανο - Κοινωνικής Ένωσης, κ.
    Rudiger Veit του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, κ. Daniela Kolbe του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, κ. Ulla Jelkpe του Κόμματος της Αριστεράς και κ. Joseh Philip Winkler του Κόμματος των Πρασίνων.
    Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Γιαννάκης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Καπάρας.
    Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο ιστορικό της παράνομης μετανάστευσης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις διαστάσεις του και το μείζον ζήτημα που δημιουργείται από τη μέχρι σήμερα διαχείρισή του και σχολίασε πως «ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, αφήνεται να αντιμετωπιστεί από την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες των νησιών ως καθαρά «ελληνικό». Παράλληλα τόνισε πως ειδικά τους τελευταίους μήνες, το φαινόμενο της παράνομης εισροής μεταναστών στα νησιά, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, που αδυνατεί η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσει, επισημαίνοντας ξανά το γεγονός πως ειδικά η Περιφέρεια και οι Δήμοι, είναι από το Νόμο, αναρμόδιες αρχές για να επιληφθούν επί του θέματος.
    Ο κ. Γιακαλής στα πλαίσιο της συζήτησης όπου αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί, οι προσδοκώμενες λύσεις αλλά και οι αστοχίες στην δραστική αντιμετώπιση του ζητήματος, αναφέρθηκε στις συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Λέσβο όλο το τελευταίο διάστημα, στη βοήθεια που έχει παρασχεθεί από τις τοπικές κοινωνίες, την Αυτοδιοίκηση και τις εθελοντικές οργανώσεις. Ωστόσο καυτηρίασε το γεγονός πως ακόμη και σήμερα, που πλησιάζουμε το καλοκαίρι και αναμένεται ενδεχομένως αύξηση του φαινομένου της εισροής παρανόμων μεταναστών, δεν έχει συγκληθεί  ακόμη μία σύσκεψη από την Κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας και την σχετική επιστολή που απέστειλε παραμονές των εορτών του Πάσχα, που ακόμη δεν έχει απαντηθεί αρμοδίως.
    Η γερμανική αντιπροσωπεία από την πλευρά της, σχολίασε πως δεν είναι δυνατόν να γίνονται αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι συνθήκες που επικρατούν στα νησιά στην υποδοχή των μεταναστών, τονίζοντας την αναγκαιότητα εκ μέρους της Ευρώπης για δίκαιη κατανομή του βάρους του φαινομένου και ουσιαστικής βοήθειας στην Ελλάδα. Παράλληλα αποδεικνύοντας πως γνωρίζουν ικανοποιητικά την κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο, οι γερμανοί βουλευτές έσπευσαν να συγχαρούν τις τοπικές κοινωνίες για τον εθελοντισμό που έχουν αναπτύξει, καθώς και την συνδρομή της Αυτοδιοίκησης για τις δράσεις της στο μέτρο του δυνατού, στην υποδοχή των μεταναστών.

    Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε:

    «Σε μία ακόμη συνάντηση με Ευρωπαίους βουλευτές, συζητήσαμε για ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δυστυχώς στην πράξη παραμένει κυρίως ζήτημα της Ελλάδας. Ακούμε με ικανοποίηση πως το πρόβλημα απασχολεί εν προκειμένω και το γερμανικό κοινοβούλιο, αλλά παραμένουμε προβληματισμένοι για το γεγονός πως δεν δίνεται ουσιαστική λύση.

    Όμως απαιτείται επιτέλους ρεαλισμός και όχι ευχολόγια αν θέλουμε να βοηθήσουμε πρώτα απ΄ όλα τον τόπο μας που καλείται σε δύσκολη συγκυρία να αντιμετωπίσει ένα επιπλέον μεγάλο βάρος. Αναμένω ακόμη την απάντηση της Κυβέρνησης, στην έκκλησή μας για την πραγματοποίηση αρμοδίως μίας σύσκεψης για το θέμα, ευελπιστώντας πως σύντομα θα έχουμε ανταπόκριση στην προ εβδομάδων σχετικής μας επιστολής.».

    ΔΗΛΩΣΗ ΥΝΑ , ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗ





    «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο χαμό της δημοσιογράφου και συντάκτριας του Ναυτιλιακού ρεπορτάζ, Καλλιόπης Χασιώτη. Μία εξαίρετη επαγγελματίας, η οποία με το ζήλο και την αφοσίωσή της, τίμησε το δημοσιογραφικό επάγγελμα και τον κόσμο της Ναυτιλίας. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

    ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ



    Απάντηση στην κοινοβουλευτική αναφορά βουλευτών του ΚΚΕ για τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και επιμόρφωσης, καθώς και για γενικότερα θέματα που αφορούν τον κλάδο έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

    Ο παρανομαστής είναι ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αναζητούνται τρόποι να στηριχθεί η ναυτική εκπαίδευση ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που πολλοί νέοι στρέφονται στο ναυτικό επάγγελμα.

    «Η ελληνική ναυτική εκπαίδευση αποτελεί μία σύνθετη εκπαιδευτική δραστηριότητα που συνδέεται ιστορικά με την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας. Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας παρατηρείται έντονη μεταστροφή των νέων προς το ναυτικό επάγγελμα, ενώ παγκοσμίως είναι διαρκής η ανάγκη για περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους ναυτικούς.

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το προηγούμενο έτος μεγάλος αριθμός νέων στράφηκε προς τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αποβλέποντας στην επαγγελματική τους αποκατάσταση στην εμπορική μας ναυτιλία.

    Είναι σαφές ότι η ορθή οργάνωση και διοίκηση του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης και ο συνεχής εκσυγχρονισμός των υποδομών και του εκπαιδευτικού προγράμματος, με σκοπό την ταχεία προσαρμογή και ανταπόκρισή του στις διεθνείς προκλήσεις και εξελίξεις, αποτελούν προϋποθέσεις καθοριστικής σημασίας για τη σύνδεση της ναυτικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας» επισημαίνει ο υπουργός και προσθέτει:

    «Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ναυτικών και του εμπορικού μας στόλου με την παροχή ολικής, σταθερής και ομοιόμορφης ποιότητας επιλογών ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εκτός από το σχεδιασμό που υλοποιεί για την αναβάθμιση του οργανωτικού και λειτουργικού πλαισίου της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και την πλήρη εναρμόνισή της με τα νέα πρότυπα εκπαίδευσης που θέτει η αναθεωρημένη Διεθνής Σύμβαση STCW 1978 (Standards of Training Certification and Watch Keeping), κατήρτισε προσχέδια των κανονιστικών πράξεων λειτουργίας ιδιωτικών Σχολών ναυτικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης, κατ’ εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου (ν. 3153/2003, όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 3450/2006).

    Τα προσχέδια αυτά τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση με σκοπό τη συγκέντρωση και αξιολόγηση απόψεων και προτάσεων με γνώμονα τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης που παρέχονται στη χώρα μας» και συμπληρώνει:

    «Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας, οι οικονομικοί πόροι που διατίθενται στη ναυτική εκπαίδευση είναι περιορισμένοι. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων προκειμένου το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών της ναυτικής εκπαίδευσης να καλυφθεί από Τομεακά και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ)».




    newmoney.gr

    Ο ΣΕΕΝ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ



    Η μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο αντίστοιχο επίπεδο των ξενοδοχείων, είναι μεταξύ των μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα προκειμένου να ανακάμψει ο κλάδος της ακτοπλοΐας, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλλης.

    Όπως εκτίμησε, η αύξηση του ακτοπλοϊκού έργου κατά περίπου 20% το 2013, έναντι του 2012, οφείλεται στις καλές καιρικές συνθήκες, στο γεγονός ότι το Πάσχα φέτος ήταν πιο αργά σε σχέση με πέρυσι και ότι εορτασμός του συνέπεσε με την μετατόπιση της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, από την Μεγάλη Τετάρτη έως την Κυριακή του Πάσχα, πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά συνολικά 114 δρομολόγια (αφίξεις-αναχωρήσεις) και διακινήθηκαν 82.551 επιβάτες. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι (μέσα Απριλίου) είχαν γίνει 93 δρομολόγια και είχαν διακινηθεί 69.676 επιβάτες.

    Σχολιάζοντας τις προβλέψεις στελεχών της τουριστικής αγοράς που κάνουν λόγο για θετική πορεία της τουριστικής κίνησης στη χώρα, ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ είπε ότι ο κλάδος της ακτοπλοΐας δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα καθώς οι περισσότερες αφίξεις για τα μεγάλα νησιά είναι μέσω πτήσεων τσάρτερ.

    Τέλος, σημείωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του έργου της ακτοπλοΐας είναι από τους έλληνες πολίτες που διακινούνται το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

    Παράγοντες της τουριστικής αγοράς εκτιμούν ότι φέτος περίπου 1,5 εκατ. περισσότεροι τουρίστες θα επισκεφθούν τη χώρα, υπερκαλύπτοντας τις απώλειες του 2012.

    Το 2012 το σύνολο των αφίξεων, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ανήλθε σε 15.517.622 από 16.427.247 που ήταν το 2011, παρουσιάζοντας μείωση κατά 909.625 ή 5,5%.




    dealnews.gr

    OΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΠΣ ΧΙΟΥ



    Ορισμός Διαιτητών 08/05/2013
    Ημερ/νία 
    ωρα
    ΓήπεδοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενηΔιαιτητήςΑ΄ΒοηθόςΒ΄Βοηθός
     10/05/2013
    17:00
    Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ ΟΜΗΡΟΣ
    Τζούνιορ Β΄ ομίλου 
    SOCCER PLANET
    Τζούνιορ Β΄ ομίλου  
       
    10/05/2013
    18:15 
    Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ
    Τζούνιορ Β΄ ομίλου
    ΠΟΔ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2
    Τζούνιορ Β΄ ομίλου
       
    10/05/2013
    17:00 
    ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΛΑΙΛΑΠΑΣ Τζούνιορ Α΄ ομίλου
    ΚΟΦΙΝΑΣ
    Τζούνιορ Α΄ ομίλου
       
    10/05/2013
    18:15 
    ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΕΝΩΣΗ
    Τζούνιορ Α΄ ομίλου
    ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ
    Τζούνιορ Α΄ ομίλου
       
    10/05/2013
    19:30 
    ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΠΟΔ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ 3
    Τζούνιορ Α΄ ομίλου
    ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ
    Τζούνιορ Α΄ ομίλου
       
    12/05/2013
    17:00 
    Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
    Μικρός Τελικού Προπαιδικού 
    ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ
    Μικρός Τελικός Προπαιδικού
       
    12/05/2013
    18:30 
    Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ
    Τελικός Προπαιδικού
    ΠΟΔ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Τελικός Προπαιδικού 
       
     15/05/2013
    17:00
    ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΚΟΦΙΝΑΣΤζούνιορ Α΄ ομίλου  ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ
    Τζούνιορ Α΄ ομίλου
       
    15/05/2013
    18:15 
    ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΚΑΡΥΕΣ
    Τζούνιορ Α΄ ομίλου
    ΛΑΙΛΑΠΑΣ
    Τζούνιορ Α΄ ομίλου
       
    15/05/2013
    19:30
    ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΠΟΔ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ 3
    Τζούνιορ Α΄ ομίλου
    ΕΝΩΣΗ
    Τζούνιορ Α΄ ομίλου
       
    15/05/2013
    17:00 
    Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ ΠΟΔ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1
    Τζούνιορ  Β΄ ομίλου
    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
    Τζούνιορ Β΄ ομίλου  
       
    11/05/201320:30Ο.Α.Κ.ΑΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
    Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος
    ΓΙΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   


    ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΚΑΙ ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ...


    Σουλεϊμάν και Φατμαγκιούλ εναντίον Όλγας Κεφαλογιάννη

    Του Κώστα Χαρδαβέλλα
    Η διεύθυνση εσωτερικών ερευνών του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας ανακάλυψε στα διάφορα δακρύβρεχτα σίριαλ που έχουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, το πιο προσοδοφόρο μέσο για να προσελκύσει τουρίστες στους θερινούς μήνες. Η εισήγηση του υπουργείου Τουρισμού στον Ερντογάν είναι να ξεκινήσει αμέσως η χρηματοδότηση τέτοιων προσπαθειών των Τούρκων παραγωγών με χρήματα του προϋπολογισμού, που έχουν τον κωδικό: «προβολή της Τουρκίας στο εξωτερικό για αύξηση του τουρισμού».
    Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα μία γνωστή μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων στο διαδίκτυο, το ενδιαφέρον των αραβικών και των βαλκανικών χωρών προς την Τουρκία αυξάνεται από μέρα σε μέρα. Διαπιστώθηκε ότι ο τομέας των τηλεοπτικών σειρών της Τουρκίας έχει άμεσα επηρεάσει το ενδιαφέρον τουριστών για την Τουρκία. Έρευνα μεγάλων τουριστικών γραφείων στην Αθήνα και το εξωτερικόαποκαλύπτει ότι τα τουρκικά σίριαλ, που σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης ξεπερνώντας ακόμη και τις αμερικανικές και λατινοαμερικανικές παραγωγές, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αναζήτησης εισιτηρίων προς την Τουρκία. Σε χώρες των Βαλκανίων όπως η Κροατία, τα Σκόπια κτλ. το 2013 η αύξηση των εισιτηρίων τουριστών έχει διπλασιαστεί.
    Μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των Αράβων τουριστών κυρίως προς την Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθούν τους χώρους, όπου γυρίζονται τα σίριαλ αυτά. Η αύξηση των εισιτηρίων τουριστών προς Τουρκία από χώρες όπως το Κουβέιτ, το Κατάρ, η Ιορδανία και ο Λίβανος έχει φτάσει το 100% το 2012 από το 2011, ενώ οι αναζητήσεις εισιτηρίων προς Τουρκία από το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία έχουν αυξηθεί κατά 200%.
    Μεγάλη αύξηση τουριστών από την Ελλάδα προς την Τουρκία παρατηρείται από την εποχή που ξεκίνησε η προβολή των σίριαλ αυτών και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα στα υπουργεία Τουρισμού και Εξωτερικών να αστειεύονται μεταξύ τους ανώτεροι και ανώτατοι υπάλληλοι, λέγοντας ότι ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής κέρδισε κατά κράτος την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.


     http://www.newsbomb.gr

    O KΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΙΟΥ


    Συνάντηση με τα στελέχη, την πρόεδρο του Δ.Σ., τον πρόεδρο του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και γραμματέα του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, στη Χίο, πραγματοποίησε, χθές, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, στα γραφεία του Κέντρου.
    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα ανανέωσης της προγραμματικής σύμβασης  των Κέντρων Πρόληψης, σε πανελλαδικό επίπεδο, το οποίο σχετίζεται με την ίδια τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων, αλλά και της χρηματοδότησής τους, η οποία έχει υποστεί μείωση της τάξης του 65% και η ροή της είναι προβληματική.
    Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος διατηρώντας την πεποίθηση ότι το Κέντρο Πρόληψης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, στην οποία προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες δεσμεύτηκε, σε συνεργασία με τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, τοπικά και πανελλαδικά να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις, με στόχο την αξιοπρεπή και απρόσκοπτη λειτουργία τους, αλλά και την διεύρυνση της συνεργασίας με τα Υπουργεία Παιδείας και Άμυνας και τους φορείς εκείνους, η συμβολή των οποίων είναι απαραίτητη για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. 

    ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ "ΟΡΓΑΝΑ" ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ






    Επιστολή κατέθεσε στα αρμόδια όργανα της τοπικής  Νέας Δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας της ΝΟΔΕ Χίου κ. Μανώλης Αγγουλές , ενόψει των διεργασιών για την επιλογή υποψηφίων στις ερχόμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές. Η επιστολή έχει ως εξής :


    Θέμα: Επιλογή υποψηφίων στις εκλογές τοπικές αυτοδιοίκησης

    Τα αποτελέσματα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης στην τοπική αυτοδιοίκηση δυστυχώς δικαίωσαν τον προβληματισμό και την αγωνία που είχα εκφράσει όσον αφορά την δυναμική που θα αναπτύσσονταν  λόγω  της  έλλειψης διαδικασιών στην επιλογή υποψηφίου με τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή .
    Τον Ιανουάριο του 2011 είχα ζητήσει σύγκλιση ΝΟΔΕ  με το ίδιο θέμα, όπου η ομόφωνη απόφαση της ΝΟΔΕ δεν βρήκε  ανταπόκριση από το κόμμα.
    Θεωρώ ότι η αποδοχή και η συσπείρωση με τα μέγιστα αποτελέσματα θα προέλθει μόνο μετά από διαφανείς διαδικασίες καλλιεργώντας πνεύμα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας .
    Αποτελεί κατά την γνώμη μου μονόδρομο η εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας από  το άτομο που θα επιλεγεί από τα όργανα του κόμματος.
    Προτείνω να οριστεί ημερομηνία αιτήσεων στη ΝΟΔΕ όποιων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι , η επιλογή να γίνει από τη ΝΟΣ και οι μη επιλεγέντες να στρατεύονται στο ψηφοδέλτιο.
    Για την παραπάνω πρόταση ζητάω να οριστεί εντός του Απριλίου ΝΟΔΕ και να σταλεί η παρούσα επιστολή καθώς και η απόφαση της επικείμενης ΝΟΔΕ στο αρμόδιο γραφείο του κόμματος.

                                                                                               Μετα τιμής
    Αγγουλές  Εμμανουήλ


    Hochtief : ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ "ΔΩΡΑΚΙ" 50 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ



    «Δωράκι» ύψους 50 εκατ. ευρώ επιφύλασσε η κυβέρνηση για τη γερμανική εταιρεία Hochtief επιφυλάσσει κυβέρνηση λίγο πριν την αποχώρηση της από το αεροδρόμιο Σπάτων.
    Συγκεκριμένα με προ 40 ημερών απόφασή του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ,  Δημήτρης Καλογερόπουλος έκανε δεκτή προσφυγή της εταιρείας με την οποία ακυρώνει την υπ/ αριθμόν 620/12 απόφαση του δημάρχου Σπάτων Αρτέμιδος που επέβαλε τέλη καθαριότητας και μάλιστα αναδρομικά στη Hochtief, ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ.
    Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του κ. Καλογερόπουλου «το κτηριακό συγκρότημα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, είναι απολύτως αυτάρκες όσον αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού και κοινής ωφελείας, τις οποίες μάλιστα παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα στους φορείς που στεγάζονται και λειτουργούν στα επιμέρους κτίρια του».
    Πάντως, ο ίδιος ο δήμαρχος, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, τονίζει ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη διεκδίκηση ούτε με τους νέους Καναδούς ιδιοκτήτες».
    Το μπαλάκι σε Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Στυλιανίδη
    Μάλιστα, στην απόφασή του ο κ. Καλογερόπουλος ρίχνει το «μπαλάκι», όχι μόνο για την περίπτωση του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος αλλά και για άλλους όμορους δήμους που επίσης διεκδικούν τέλη από τη  Hochtief, στους υπουργούς Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη:«Επειδή, εν κατακλείδι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ.10 παρ. 2 του Ν.3631/08 προβλέπεται ότι: ’Κατ΄ εφαρμογή του άρθ. 25.6 της Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου (Σ.Α.Α), όπως αυτή κυρώθηκε με το πρώτο του Ν. 2338/95 καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών, η διαδικασία επιβολής και είσπραξης ανταποδοτικών και άλλων δημοτικών ή κοινοτικών επιβαρύνσεων , φόρων ή τελών από τους Δήμους Σπάτων, Παιανίας, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Αρτέμιδος, Ραφήνας και Κορωπίου, καθώς και από κάθε άλλο δικαιούχο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης σε βάρος της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», και η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί, συμπεραίνεται ότι η επιβολή τελών στους στεγασμένους και μη χώρους που διαχειρίζεται η εταιρεία του ΔΑΑ αποτελεί μια πιο σύνθετη διοικητική διαδικασία, της οποίας οι όροι δεν έχουν διευκρινιστεί κατά το παρόν.»
    aftodioikisi.gr

    ΥΠ.ΕΣ. :31,5 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ



    Περίπου 31,5 εκατ. ευρω θα δοθούν σε περιφέρειες και δήμους της χώρας για την κάλυψη δαπανων μεταφοράς μαθητων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
    Αναλυτικά, το ποσό των 25.063.824,86 ευρώ θα κατανεμηθεί στις Περιφέρειες. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση με το ποσό αυτό αποπληρώνονται οι πάροχοι των υπηρεσιών για το σχολικό έτος 2011-2012 και καλύπτεται μέρος της δαπάνης για το σχολικό έτος 2012-2013. Σύμφωνα δε με τα απολογιστικά στοιχεία, το κόστος μεταφοράς για το σχολικό έτος 2011-2012 ανήλθε για τις Περιφέρειες στο ποσό των 151.000.000 ευρώ, ενώ η εξοικονόμηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό, που προέκυψε από τις ρυθμίσεις του άρθρου 47 του ν. 4141/2013, ανήλθε στα 13.000.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το κόστος των συμβάσεων του σχολικού έτους 2012-2013 είναι απομειωμένο κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οπότε και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση.
    Οσον αφορά στους δήμους , με απόφαση του υπουργού κατανέμεται το ποσό των 6.539.982,31 ευρώ έναντι της δαπάνης για τη μεταφορά μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2012 – 2013.
    Η ανακοίνωση του υπουργείο καταλήγει τόνιζοντας ότι «προκειμένου οι απαιτούμενες διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα για το επόμενο σχολικό έτος (2013-2014) το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει τη διαβούλευση με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης και έχει ήδη αποστείλει στο Υπουργείο Οικονομικών την Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο της μεταφοράς μαθητών, ώστε πολύ σύντομα οι Περιφέρειες να ξεκινήσουν τους διαγωνισμούς»
    aftodioikisi.gr

    ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : "ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ" 1.123 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ 2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ



    Μειωμένα κατά 1.123 θέσεις είναι τα νέα οργανογράμματα που εγκρίθηκαν πριν από το Πάσχα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για τα υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμούκαι Ανάπτυξης στα οποία εργάζονται 14.511 δημόσιοι υπάλληλοι.
    Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβλέπεται ότι μέχρι το 2015 οι οργανικές θέσεις θα μειωθούν κατά 633 (από 10.689 σε 10.056), χωρίς μάλιστα σε αυτές να συνυπολογίζονται οι 621 περιφερειακές οργανικές μονάδες του ΥΠΑΙΘΠΑ (τομέας Παιδείας) οι οποίες δεν αξιολογήθηκαν στην παρούσα φάση.  Παράλληλα οι Οργανικές Μονάδες θα μειωθούν από  1245 σε 665 (μείωση: 47%), ενώ το σύνολο της δημοσιονομικής εξοικονόμησης σε 6.050.000 ευρώ
    490 υπάλληλοι λιγότεροι στο ΥΠΑΝ
    Στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων η μείωση των οργανικών θέσεων θα ανέλθει άμεσα σε 490 (από 3822 σε 3332) με τις Οργανικές Μονάδες να μειώνονται από 678 σε 371 (-45%), ενώ το σύνολο της Δημοσιονομικής Εξοικονόμησης θα ανέλθει σε 9,051.692 ευρώ.
    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχαν αποφασιστεί και τα νέα οργανογράμματα του υπουργείου Οικονομικών (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) αλλά και των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης που λόγω της φύσης του αντικειμένου τους δεν θα ανακοινωθούν.
    aftodioikisi.gr

    AΠΑΝΤΗΣΗ ΥΝΑ, ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ , ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ"




    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, έδωσε την ακόλουθη απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Κούζηλου, με θέμα «Οργιάζει το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων».

    «Σας γνωστοποιούμε ότι οι Λιμενικές Αρχές προβαίνουν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους των φορτίων των πλοίων και βυτιοφόρων οχημάτων που κινούνται στους χώρους δικαιοδοσίας τους. Εφόσον από τους ελέγχους διαπιστωθούν παραβάσεις των διατάξεων περί λαθρεμπορίου του ν.2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» (ΦΕΚ 265 Α΄), σχηματίζονται ποινικές δικογραφίες σε βάρος των υπαιτίων και κατάσχονται τα προϊόντα λαθρεμπορίου και τα μέσα διακίνησης αυτών, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στον εν λόγω νόμο.

    Παράλληλα, ενημερώνονται οι αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Οικονομικών (Τελωνεία, ΔΟΥ, ΣΔΟΕ) για τις δικές τους ενέργειες αναφορικά με τη σύνταξη έκθεσης προσδιορισμού διαφυγόντων δασμών και φόρων για το Δημόσιο και για την περαιτέρω οικονομική-φορολογική διερεύνηση της υπόθεσης.

    Περαιτέρω, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος συνεργάζονται σε επιτελικό επίπεδο για το σχεδιασμό και την οργάνωση δράσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και τον συντονισμό ελέγχων από κοινού. Παράλληλα προγραμματίζονται εκπαιδεύσεις των στελεχών Λ.Σ–ΕΛ.ΑΚΤ σε θέματα ελέγχων και παραβάσεων.

    Τέλος, σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εξετάζει θετικά την αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών για τους λαθρέμπορους ναυτιλιακού καυσίμου, και τη θέσπιση αυτού σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.»

    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ , ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00


     1 Καθορισμός Όρων Δημοπρασίας Δημοτικού Ακινήτου στην οδό Αεροπόρου Βασιλειάδη αρ.9 της
    Δ.Κ. Χίου.
     2 Καθορισμός Όρων Δημοπρασίας Βόρειου Καταστήματος πρώην Γεωργικής Σχολής Χαλκειούς.
     3 Καθορισμός Όρων Δημοπρασίας Πισίνας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αίπους.
     4 Καθορισμός δικαιώματος βοσκής και δικαιώματος χρήσης στεγάστρων 2013.
     5 Αίτηση Ιωάννη Θεοτοκά για τροποποίηση άρθρου 4 της διακήρυξης Δημοπρασίας ακινήτου στην
    Παλαιά Λαχαναγορά.
     6 Ψήφιση πίστωσης για μεταφορά ποσού από το Ταμείο του Δήμου στο Λογαριασμό κατάθεσης
    Κληροδοτήματος Άννας Μαμμά.
     7 Έγκριση Ισολογισμού 2012 Κληροδοτήματος Άννας Μάμμα.
     8 Έγκριση Απολογισμού 2012 Κληροδοτήματος Άννας Μάμμα.
     9 Καθορισμός Όρων Δημοπράτησης Mύλων στην περιοχή του Νοσοκομείου (Ταμπάκικα).
    10 Ορισμός δικηγόρου για συζήτηση εφέσεων ενώπιων Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά
    -Μεταβατική έδρα Μυτιλήνης σχετικά με επιβολή προστίμου αυθαίρετης βοσκής.
    11 Απόφαση με αριθμ. 56/2013 Ειρηνοδικείου Χίου επί της με αριθμ. καταθ. 37/2012 αγωγής
    καταβολής οφειλομένων μισθωμάτων των Δημητρίου Κομποθέκλα κλπ κατά Δήμου Χίου-Άσκηση
    ή μη Εφέσεως.
    12 Απόφαση με αριθμ. 274/12 Ειρηνοδικείου Χίου επί αγωγής Χρυσάνθης Κωνσταντέλια και
    Νικολάου Σούτη κατά Δήμου Χίου-Άσκηση ή μη Εφέσεως.
    13 Αγωγή εξώσεως και καταβολής οφειλομένων μισθωμάτων κατά Αγγελικής Μπουρνιά του Σίμου.
    14 Αγωγή Ευδοκίας Φαρατζή κατά Δήμου Χίου-Ορισμός Δικηγόρου.
    15 Ορισμός δικηγόρου σε έφεση των Μιχαήλ και Δέσποινας Μελετιάδη κατά Δήμου Χίου-Έγκριση
    απόφασης Δημάρχου.
    16 Ψηφίσεις πιστώσεων.
    17 Ψήφιση πίστωσης της εργασίας "Συντήρηση πυροσβεστικών Κρουνών".