Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΚΑΙ ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ...


Σουλεϊμάν και Φατμαγκιούλ εναντίον Όλγας Κεφαλογιάννη

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Η διεύθυνση εσωτερικών ερευνών του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας ανακάλυψε στα διάφορα δακρύβρεχτα σίριαλ που έχουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, το πιο προσοδοφόρο μέσο για να προσελκύσει τουρίστες στους θερινούς μήνες. Η εισήγηση του υπουργείου Τουρισμού στον Ερντογάν είναι να ξεκινήσει αμέσως η χρηματοδότηση τέτοιων προσπαθειών των Τούρκων παραγωγών με χρήματα του προϋπολογισμού, που έχουν τον κωδικό: «προβολή της Τουρκίας στο εξωτερικό για αύξηση του τουρισμού».
Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα μία γνωστή μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων στο διαδίκτυο, το ενδιαφέρον των αραβικών και των βαλκανικών χωρών προς την Τουρκία αυξάνεται από μέρα σε μέρα. Διαπιστώθηκε ότι ο τομέας των τηλεοπτικών σειρών της Τουρκίας έχει άμεσα επηρεάσει το ενδιαφέρον τουριστών για την Τουρκία. Έρευνα μεγάλων τουριστικών γραφείων στην Αθήνα και το εξωτερικόαποκαλύπτει ότι τα τουρκικά σίριαλ, που σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης ξεπερνώντας ακόμη και τις αμερικανικές και λατινοαμερικανικές παραγωγές, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αναζήτησης εισιτηρίων προς την Τουρκία. Σε χώρες των Βαλκανίων όπως η Κροατία, τα Σκόπια κτλ. το 2013 η αύξηση των εισιτηρίων τουριστών έχει διπλασιαστεί.
Μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των Αράβων τουριστών κυρίως προς την Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθούν τους χώρους, όπου γυρίζονται τα σίριαλ αυτά. Η αύξηση των εισιτηρίων τουριστών προς Τουρκία από χώρες όπως το Κουβέιτ, το Κατάρ, η Ιορδανία και ο Λίβανος έχει φτάσει το 100% το 2012 από το 2011, ενώ οι αναζητήσεις εισιτηρίων προς Τουρκία από το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία έχουν αυξηθεί κατά 200%.
Μεγάλη αύξηση τουριστών από την Ελλάδα προς την Τουρκία παρατηρείται από την εποχή που ξεκίνησε η προβολή των σίριαλ αυτών και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα στα υπουργεία Τουρισμού και Εξωτερικών να αστειεύονται μεταξύ τους ανώτεροι και ανώτατοι υπάλληλοι, λέγοντας ότι ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής κέρδισε κατά κράτος την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.


 http://www.newsbomb.gr