Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"



Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι
Με κεντρικό αίτημα τη συνέχιση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" μέσω συγχρηματοδότησης, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα προγραμματίζουν κινητοποιήσεις. 
Σε έκτακτη συνάντηση του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου τους χθες 8/5/2013 αποφασίστηκε η υλοποίηση σειράς δράσεων.  
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Πανελλήνιου συντονιστικού παρόντες ήταν τα σωματεία: Αττικής, Μαγνησίας, Σερρών, Λευκάδας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας-Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευβοίας. 
Της συνάντησης είχαν προηγηθεί επαφές με εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ. 
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, για το μήνα Μάιο έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω κινητοποιήσεις:
- Προκήρυξη Πανελλαδικής απεργίας στις 30/5/2013 ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στα Ιωάννινα και ταυτόχρονη μετάβαση και συμμετοχή των μελών του Πανελλήνιου συντονιστικού καθώς και όσων εργαζομένων απ' όλη την Ελλάδα δύναται να παρίστανται.
- Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό ΕΣΠΑ και τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας για επανεξέταση της δυνατότητας συνέχισης του "Β.σ.Σ." μέσω συγχρηματοδότησης.
- Αποστολή κειμένου προς όλους του δημάρχους της χώρας, εν όψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
epoli.gr