Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ "ΟΡΓΑΝΑ" ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ






Επιστολή κατέθεσε στα αρμόδια όργανα της τοπικής  Νέας Δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας της ΝΟΔΕ Χίου κ. Μανώλης Αγγουλές , ενόψει των διεργασιών για την επιλογή υποψηφίων στις ερχόμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές. Η επιστολή έχει ως εξής :


Θέμα: Επιλογή υποψηφίων στις εκλογές τοπικές αυτοδιοίκησης

Τα αποτελέσματα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης στην τοπική αυτοδιοίκηση δυστυχώς δικαίωσαν τον προβληματισμό και την αγωνία που είχα εκφράσει όσον αφορά την δυναμική που θα αναπτύσσονταν  λόγω  της  έλλειψης διαδικασιών στην επιλογή υποψηφίου με τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή .
Τον Ιανουάριο του 2011 είχα ζητήσει σύγκλιση ΝΟΔΕ  με το ίδιο θέμα, όπου η ομόφωνη απόφαση της ΝΟΔΕ δεν βρήκε  ανταπόκριση από το κόμμα.
Θεωρώ ότι η αποδοχή και η συσπείρωση με τα μέγιστα αποτελέσματα θα προέλθει μόνο μετά από διαφανείς διαδικασίες καλλιεργώντας πνεύμα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας .
Αποτελεί κατά την γνώμη μου μονόδρομο η εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας από  το άτομο που θα επιλεγεί από τα όργανα του κόμματος.
Προτείνω να οριστεί ημερομηνία αιτήσεων στη ΝΟΔΕ όποιων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι , η επιλογή να γίνει από τη ΝΟΣ και οι μη επιλεγέντες να στρατεύονται στο ψηφοδέλτιο.
Για την παραπάνω πρόταση ζητάω να οριστεί εντός του Απριλίου ΝΟΔΕ και να σταλεί η παρούσα επιστολή καθώς και η απόφαση της επικείμενης ΝΟΔΕ στο αρμόδιο γραφείο του κόμματος.

                                                                                           Μετα τιμής
Αγγουλές  Εμμανουήλ