Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

"ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε να συμφωνήσει απολύτως με την ομόφωνη απόφαση της 68ης Συνόδου Πρυτάνεων, ότι οι πράξεις του υπουργείου Παιδείας «συνιστούν θεσμική εκτροπή», ενώ το υπό διαμόρφωση σχέδιο υπουργικής απόφασης για το εκλογικό σύστημα, παρουσιάζει πολλαπλά προβλήματα και, κυρίως, ευνοεί τη δημιουργία ισχυρών ομαδοποιήσεων.

Με την απόφασή της, η Σύγκλητος καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα του Αιγαίου «να αναδείξει τεκμηριωμένα την αντίθεσή της στο θεσμικό ρόλο της υπό διορισμό πενταμελούς επιτροπής, που καλείται, κατά παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και κατά παράβαση της δημοκρατικής ακαδημαϊκής δεοντολογίας, να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες εκλογής του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Καλεί, επίσης, την πανεπιστημιακή κοινότητα να μην συναινέσει στον επείσακτο θεσμικό ρόλο της επιτροπής».

Η Σύγκλητος εκτιμά -με την απόφασή της- πως η κρίσιμη προϋπόθεση για να μη διακυβευτεί η ήδη απειλούμενη ενότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας, είναι να μην αποδυναμωθεί η αυτοδιοίκηση του Πανεπιστημίου και η δημοκρατική του λειτουργία.

Τέλος, η Σύγκλητος αποφασίζει να προσφύγει, κατά προτίμηση σε συνεργασία με τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εναντίον του Νόμου 4009/2011 «για τις έκδηλα αντισυνταγματικές διατάξεις του».
newpost.gr