Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Τη θέσπιση ετήσιου ανώτερου ορίου απασχολούμενων στο Δημόσιο περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με  το Μνημόνιο,  οι  αποχωρήσεις από το Δημόσιο στο διάστημα 2011-2016 θα φθάσουν στους 183.381 υπαλλήλους.
Από αυτούς, οι 79.923 εργαζόμενοι είχαν ήδη αποχωρήσει έως το τέλος του 2012 και οι υπόλοιποι 103.458 θα πρέπει να αποχωρήσουν στο διάστημα 2013-2016.
Πάντως, η έκθεση της Κομισιόν που συνοδεύει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο είναι ίσως η πιο «καλή» έκθεση από την αρχή του Μνημονίου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η τρόικα θεωρεί πως η Ελλάδα βρίσκεται εντός στόχων. Ωστόσο, η Ελλάδα αναλαμβάνει για ακόμα μία φορά δέσμευση ότι εάν κατά τη διάρκεια του επόμενου ελέγχου διαπιστωθεί ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014, τότε θα λάβει νέα μέτρα για να το καλύψει.
Επίσης, στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο αναφέρεται ότι μέχρι το Νοέμβριο του 2013 η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει έτοιμο ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει ακίνητα του Δημοσίου – τα οποία δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – που θα πωληθούν απευθείας ή θα τιτλοποιηθεί η αξία τους και θα χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους. Πρόκειται για το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, για την μείωση του ελληνικού χρέους, αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία του κράτους.
aftodioikisi.gr