Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ - Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ "ΕΠΙΣΗΜΟΙ"

Επεισοδιακή ήταν η φετινή παρέλαση, αφού πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί αποδοκίμασαν τους επίσημους και ζήτησαν να αποχωρήσουν για να ξεκινήσει η παρέλαση πράγμα που και έγινε.

Από νωρίς μπροστά στο δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και συνδικαλιστικοί φορείς, ανάμεσα τους υπήρχαν και φοιτητές, οι οποίοι κατέλαβαν τον δρόμο μπροστά από το δημαρχείο και άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους επισήμους της πολιτικής ηγεσίας. Πρώτος έφτασε ο Κ. Μουσουρούλης που αποδοκιμάστηκε έντονα, ενώ επίσης αποδοκιμάστηκε και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Δ. Χαλκιώτης, που αποχώρησε και αυτός. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να αποχωρήσουν και οι αιρετοί, Γανιάρης, Λαμπρινούδης, Λύκου κ.α. και μόνο όταν αποχώρησαν και αυτοί έφυγαν από το οδόστρωμα και άρχισε η παρέλαση με 40 λεπτά περίπου καθυστέρηση, με παρουσία μόνο του Μητροπολήτη Μυτιλήνης και αξιωματικών των τριών σωμάτων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι συγκεντρωμένοι που παρέμεναν στα πεζοδρόμια φώναζαν συνθήματα. Η αστυνομία πάρα την έντονη παρουσία της δεν προσπάθησε να απομακρύνει τον κόσμο με τη βία σε καμία στιγμή και έτσι δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη ένταση.


chiospress.gr