Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η ΤΡΟΪΚΑ ΛΕΕΙ "ΟΚ" ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



Προσπάθεια «σωτηρίας» των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους κανονικά το Σεπτέμβριο κάνει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό τόνισε, απαντώντας, σε σχετική ερώτηση της aftodioikisi.gr για τον αν θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σταθμών λόγω της μείωσης του αριθμού συμβασιούχων, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως είπε, δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς, προσθέτοντας ότι επιχειρείται η ενεργοποίηση προ μηνών συμφωνίας (του τότε υπουργού Οικονομικών) Β. Βενιζέλου και του (τότε υπουργού Εσωτερικών) Τάσου Γιαννίτση για προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η οποία είναι εγκεκριμένη από την τρόικα αλλά λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου δεν προχώρησε.
«Αν οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει το Φεβρουάριο δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Τώρα όμως πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. Πρόσθεσε δε ότι η κατανομή του προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι περίπου 50% να αμείβονται από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο από τους ΚΑΠ.
Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε, όπως και στην ομιλία του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, έμφαση στην ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου προστασίας στους δήμους, τονίζοντας ότι «αν υπάρξει οργάνωση μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα ακόμη και με λιγότερους πόρους».
Παράλληλα υπογράμμισε ότι γενικότερος στόχος είναι η απλούστευση των διαδικασιών, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που μένουν αναξιοποίητα.
Πλην των βρεφονηπιακών σταθμών, ο κ. Στυλιανίδης έθεσε ως προτεραιότητες του μεταξύ άλλων τα θέματα της λειτουργίας του «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχει πόρους μέχρι το Σεπτέμβριο και της μεταφοράς των μαθητών.
aftodioikisi.gr