Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΕΤΟΙΜΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ 13.600 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΚΥΜΑ" ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δίμηνη παράταση στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας –κινητικότητας που αφορά 12.500 θέσεις και είχε καταληκτική ημερομηνία το τέλος Δεκεμβρίου, αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκηςαπό την τρόικα.Το ραντεβού με την τρόικα έχει οριστεί για την Τρίτη, με τον υπουργό να έχει δυο βασικά θέματα στην κορυφή της ατζέντας του:
1. Χρονική παράταση για την εφαρμογή του προγράμματος
2. Τον συνυπολογισμό στις 4.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο για το 2013, του αριθμού των συμβασιούχων οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές προσωρινές διαταγές και οι οποίοι, με την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών θα δουν την έξοδο.
Διαπραγματευτικό ατού: η ετοιμότητα στο θέμα των 12.500 διαθεσιμοτήτων του Σεπτεμβρίου
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, βασικό ατού στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα είναι η ετοιμότητα στο θέμα των 12.500 διαθεσιμοτήτων του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα τη σχετική λίστα θα δώσει η κυβέρνηση στην τρόικα τα επόμενα 24ωρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λίστες του προσωπικού προς διαθεσιμότητα αφορούν σχεδόν 13.600 εργαζόμενους, δηλαδή 1.100 περισσότερους από το μνημονιακό 12.500 καθώς κάποιοι θα εξαιρεθούν λόγω κοινωνικών κριτηρίων.
Όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ”, ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης, “Υπενθυμίζω ότι τα 12.500 άτομα που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση του ενός δισεκατομμυρίου για τον Οκτώβριο. Είμαι βέβαιος ότι θα εκπληρώσουμε το στόχο μας”. Δηλωσε επίσης “Με εξαίρεση τις πρώτες οριζόντιες παρεμβάσεις που κάναμε τον Ιούνιο γιατί βρεθήκαμε σε μία μη διαχειρίσιμη κατάσταση, όλο το δεύτερο κύμα κινητικότητας προέκυψε μετά από εκθέσεις αξιολόγησης που δείχνουν πού υπάρχουν πλεονάζουσες θέσεις. Άρα και η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε τώρα θα είναι η ίδια. Ακόμη υπάρχουν δομές που δεν έχουν αξιολογηθεί, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση”. Τέλος τόνισε “Για το 2013 δε θα προκύψουν απολύσεις από τη διαθεσιμότητα, διότι θα πρέπει να παρέλθει το υποχρεωτικό 8μηνο του νόμου. Οι όποιες απολύσεις γίνουν μέσα στο 2013 θα συμπεριλάβουν τις απολύσεις που έχουν γίνει από την ΕΡΤ και τον αριθμό των πειθαρχικά ελεγχόμενων υπαλλήλων”.

newsit.gr