Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Eκλογική Pεριφέρεια της Σάμου, έκανε την εξής δήλωση:
 
«Δυστυχώς αυτό που όλοι φοβόμασταν έγινε και πλέον βρισκόμαστε σε κατάσταση «πολέμου», με συνθήκες ίσως και χειρότερες από αυτές τις δεκαετίας του ’40!

Πριν από λίγο ενημερώθηκα από τον Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Σάμου και δημοσιογράφο Γιώργο Γαρυφάλλου, την κραυγή αγωνίας και απελπισίας από τους Ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, «πώς η κατάσταση στο Ίδρυμα έχει φτάσει να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία των συμπολιτών μας»!

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μου έγινε, η Γενική Συνέλευση των ιατρών του Γ.Ν. Σάμου, αποφάσισε να ενημερώσει τους κατοίκους του νησιού, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας να εκτελεστούν Βιοχημικές εξετάσεις ΜΟΝΟ σε 10 Επείγοντα περιστατικά!

Όπως αναφέρουν, σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας εθελοντικής αιμοδοσίας, λόγω έλλειψης των ειδικών σωληναρίων μοριακού ελέγχου!

Αυτή η κατάσταση, όπως αναφέρουν, θέτει σε ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ που ήδη νοσηλεύονται ή πρόκειται να προσέλθουν τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ στο Νοσοκομείο!

Επίσης δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ασκήσουν στοιχειωδώς την Ιατρική Επιστήμη κάτω από αυτές τις συνθήκες, αναφέροντας ρητώς πως η λειτουργία του Νοσοκομείου κρίνεται ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ και δεν μπορούν να αναλάβουν καμία ευθύνη για όποια δυσάρεστη εξέλιξη.

Επίσης αναφέρουν πως η σημερινή τραγική κατάσταση είναι κατάληξη μιας σταδιακής υποβάθμισης του Νοσοκομείου λόγω των συνεχών ελλείψεων σε υλικά και  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κάνοντας έκκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της πριν ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ ΧΑΜΕΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!

Σημειώνω ότι μόλις σήμερα έλαβα απάντηση από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, για Ερώτηση που του κατέθεσα στις 4 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την τότε μή πληρωμή των γιατρών του Νοσοκομείου.

Με απίστευτο κυνισμό, η απάντηση με παραπέμπει στο τί είχε πει στη Βουλή ο Υπουργός, σε Επίκαιρη Ερώτηση, πριν από...δύο ολόκληρους μήνες από την ημέρα κατάθεσης της δικής μου Ερώτησής, δηλαδή με στέλνει πίσω στις αρχές Ιουλίου!

Για τέτοιο εμπαιγμό, μιλάμε, στις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Και με την ευκαιρία: μην διανοηθεί ο Υπουργός να επιμείνει στο καλλικρατικό του σχέδιο για συγχώνευση των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας. Δεν θα ισοπεδώσει το ένα νοσοκομείο, αυτό της Ικαρίας,  που λειτουργεί με καλές προδιαγραφές, με εκείνο της Σάμου που κουβαλάει απίστευτα προβλήματα και έχει φέρει σε απόγνωση γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικούς».