Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ


Παρέμβαση για το θέμα των ΤΑΞΙ, έκανε αργά το βράδυ της Τρίτης, 13 Σεπτεμβρίου, η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Υποδομών και Δικτύων στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο νόμου παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με ΤΑΞΙ.

Η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή αναφέρθηκε στα εξής:

1. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη παρέμβαση στον χώρο των ΤΑΞΙ -πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων και διαφορετικών απόψεων-, η οποία θέτει κανόνες σε ένα κρίσιμο, για την ανάπτυξη του τουρισμού και την εικόνα της χώρας χώρο.
2. Βασική αδυναμία του νομοσχεδίου είναι ότι δεν παίρνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις διαφορές, ανάμεσα στο Κέντρο και την Περιφέρεια, την ηπειρωτική και τη νησιωτική χώρα, αλλά και τις διαφορές μεταξύ των περιφερειών του νησιωτικού χώρου.
3. Πρέπει να εξετασθούν τα ζητήματα, τα οποία εντοπίζονται στις νησιωτικές περιοχές και ειδικά αυτή του Βορείου Αιγαίου, όπως:
a. Να ληφθούν υπόψη όλοι οι σχετικοί παράγοντες, όπως πληθυσμιακά, δημογραφικά, αναπτυξιακά, τουριστικής εισροής, ανεργίας κλπ
b. Να επανεξεταστεί το θέμα της έδρας, λόγω των απομακρυσμένων χωριών και των μεγάλων αποστάσεων
c. Να αντιμετωπιστεί το θέμα της έδρας για τα οχήματα ειδικής μίσθωσης (μισθωμένα οχήματα με οδηγό)
d. Να τεθεί όριο στον αριθμό αδειών τις οποίες μπορεί να κατέχει ένα πρόσωπο
e. Άμεση λειτουργία του Παρατηρητηρίου, το οποίο θα εποπτεύει το χώρο
f. Για τη διαμόρφωση των κομίστρων, να υπάρχει έκφραση γνώμης από τους Περιφερειάρχες
4. Θετικά σημεία του σχεδίου νόμου θεωρούνται οι ρυθμίσεις για τον κανονισμό λειτουργίας, την επιμόρφωση και τα προσόντα, η αναβάθμιση των πειθαρχικών διαδικασιών, οι φορολογικές απαλλαγές για τους νέους ιδιοκτήτες, η ένταξη στο ΕΣΠΑ για αντικατάσταση και αναβάθμιση υπηρεσιών κ.α.

Τέλος, η βουλευτής Χίου επεσήμανε ότι η ΝΔ οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ και Αγοραίων Ευθ. Λυμπερόπουλου, για τις ευθείες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των βουλευτών, αφού πέραν από τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, εκπροσωπεί ως αναπληρωτής τομεάρχης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές ασκούν το ρόλο τους, σύμφωνα με τη συνείδησή τους και όχι υπό το κράτος απειλών και εκφοβισμών. Αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα που πρέπει να στείλουμε όλοι μας, κατέληξε η βουλευτής.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης, απάντησε στη συγκεκριμένη τοποθέτηση της βουλευτή, λέγοντας ότι θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις για τη νησιωτικότητα και οι επιμέρους προτάσεις.