Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

" ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ " 500.000 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αδικαιολόγητα 500.000 € παραπέμπουν πρώην Υφυπουργό του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέρχονται από μέλη της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, επί συνόλου 455 προσώπων, που ελέγχθηκαν, κατά τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» πρώην Πρωθυπουργών, Υπουργών και Υφυπουργών, από το 1974 έως το 2012, βάσει του σχετικού νόμου του 2012, εντοπίστηκε μόνο η περίπτωση του πρώην Υφυπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιάννη Ανθόπουλου, ο οποίος ήδη διώκεται από την Δικαιοσύνη για υπόθεση «τοκογλυφίας».
Εντοπίστηκαν κάποια στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι ήδη βρίσκονταν στο "μικροσκόπιο" της εν λόγω ποινικής διερεύνησης. 
Το ποσό, στο οποίο εστιάστηκε η προσοχή των ορκωτών ελεγκτών - σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής - ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ανώνυμων καταθέσεων του πρώην Υφυπουργού Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεων Σημίτη, που φέρονται να μην δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωνε στο «πόθεν έσχες». 
Για τα περαιτέρω θα ληφθεί υπ’ όψιν η άποψη της Δικαιοσύνης, πριν η Επιτροπή καταλήξει σε επόμενη συνεδρίασή της στο τελικό της πόρισμα. 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Καλαντζή, από τον έλεγχο προκύπτει, ότι λιγότερες από 10 υποθέσεις χρήζουν περαιτέρω ελέγχου, βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο. 
Στην επόμενη συνεδρίασή της, η Επιτροπή θα αποφανθεί αν καλύπτεται από τα πρόσθετα στοιχεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΠΕ - ΜΠΕ