Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Υπέρ της ελεύθερης δρομολόγησης του «Μυτιλήνη» το ΣΑΣ


mutilini_
Υπέρ της ελεύθερης δρομολόγησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ στην άγονη γραμμή του Β. Αιγαίου, γνωμοδότησε όπως όλα δείχνουν και κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, μετά τη χθεσινή του συνεδρίαση.
Πάντως και παρά τη σημερινή γνωμοδότηση του ΣΑΣ, ο τελικός λόγος ανήκει στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος δημοσίως και από το βήμα της Βουλής εσχάτως, έχει δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά, ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του γνωμοδοτικού οργάνου, ο ίδιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη προκειμένου οι νησιώτες να μην επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση για την οποία διαμαρτύρονταν χρόνια.
Και ενώ οι εξελίξεις τρέχουν, το εφετείο Πειραιά με σημερινή του απόφαση αναφορικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΝΕΛ, δεν έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας για αναστολή της έκπτωσης, όπως αυτή προέκυψε μετά την απόφαση του καθ ύλην αρμόδιου Υπουργού.
Και ενώ λοιπόν η ΝΕΛ παραμένει έκπτωτη από τη γραμμή Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Βαθύ Σάμου, το δικαστήριο φαίνεται ότι αποδέχτηκε τους δύο άλλους ισχυρισμούς της εταιρείας. Έτσι, το εφετείο Πειραιά, με την απόφαση του αποδέχεται ότι δεν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις προκειμένου η ΝΕΛ να αποκλειστεί από διαγωνισμούς ή προσκλήσεις ενδιαφέροντος, το επόμενο διάστημα και επίσης, ανέστειλε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της εταιρείας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

e-nautilia.gr