Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ :"ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ "ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ"


Γ. Μιχελάκης: Οι περισσότεροι της κινητικότητας στο νέο Δημόσιο
«Υπάρχει υπερζήτηση προσωπικού από Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους και Δημόσιες Υπηρεσίες, υπερζήτηση που θα καλύψει μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων, που τέθηκαν στο καθεστώς “κινητικότητας”» υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο εν εξελίξει πρόγραμμα, μιλώντας στη ΔΤ και στάθηκε σε όλα εκείνα τα δημοσιεύματα, που έκαναν αναφορά σε “δεξαμενές απολύσεων” διερωτώμενος αν από τις αναφορές αυτές έχουν επιβεβαιωθεί ποσοτικά στοιχεία, τόσο από πλευράς απολύσεων, όσο και εξοικονόμησης πόρων.
«Πρέπει να δημιουργηθεί ο “Δήμος του μέλλοντος”»
Ο κ. Μιχελάκης, αφού τόνισε την αναγκαιότητα αξιολόγησης των Δήμων και των δομών τους - μέχρι το τέλος του έτους δέσμευση - ώστε να αποφευχθούν «αδικίες», κατά τη διαδικασία αναδιοργάνωσης του Δημοσίου, στάθηκε στην ανάγκη έρευνας των στοιχείων εκείνων, που θα οδηγήσουν στο σχηματισμό του «Δήμου του μέλλοντος» όπως χαρακτηριστικά είπε, «Δήμος, που θα δημιουργηθεί βάσει των αναγκών των δημοτών και των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρει, των δυνατοτήτων του και του ορθού τρόπου λειτουργίας του» συμπλήρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.
«Εντός Νόμου η Χρυσή Αυγή»
«Η Χρυσή Αυγή πρέπει να μείνει εντός Νόμου, ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος» είπε ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα της Χρυσής Αυγής και συνέχισε: «Εντός Νόμου αλλά εκτός κοινωνίας πρέπει να βρεθεί η Χρυσή Αυγή».

epoli.gr