Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΡΙΟ ΧΙΟΥ




Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Εργασίας Ι. Βρούτση έστειλε το Επιμελητήριο Χίου, ζητώντας στήριξη και μέτρα για ταπροβληματα που δημιουργήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά .Η επιστολή έχει ως εξής

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,                                                       
Η πρωτοφανής σε μέγεθος, ένταση και διάρκεια πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου 2012, που έκαψε ένα μεγάλο τμήμα της Χίου, έχει ήδη δημιουργήσει ένα τεράστιο πλέγμα προβλημάτων ζωτικής σημασίας στο σύνολο των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού, που δυστυχώς θα γιγαντωθούν με την πάροδο των ετών, καθώς καταστράφηκαν σημαντικοί πλουτοπαραγωγικοί πόροι του νησιού, όπως μαστιχοκαλλιέργειες, μελισσοκομικό δυναμικό, ελαιώνες, βοσκότοποι, ενώ μεγάλο πλήγμα δέχθηκε και ο τουρισμός.
Οι επιπτώσεις του σοβαρού αυτού πλήγματος στην οικονομική και ιδιαίτερα την επιχειρηματική δραστηριότητα του νησιού, σε συνδυασμό με τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν εδώ και 2 ½ περίπου χρόνια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νησιού μας από την οικονομική κρίση, έχουν οδηγήσει τον επιχειρηματικό κόσμο σε απόγνωση.
Επειδή, για να κρατηθεί ζωντανό το νησί μας προέχει η διασφάλιση συνέχισης της λειτουργίας των επιχειρήσεων και των θέσεων απασχόλησης, γι΄ αυτό το λόγο σας απευθύνουμε έκκληση προκειμένου να λάβετε άμεσα -και χωρίς κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό- δέσμη μέτρων που θα διευκολύνουν προσωρινά τις επιχειρήσεις και θα στηρίξουν την συνέχιση της λειτουργίας τους.