Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΠΣΑΜΕΑ ΧΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ανταποκρινόμενος στο ρόλο του, αυτόν δηλαδή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, που καθημερινά παραβιάζονται και καταργούνται μέτρα υποστήριξης και προστασίας, που έχουν κερδηθεί με κόπους και αγώνες, όλα με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, Κ Α Λ Ε Ι τα μέλη και τις οικογένειές τους, τους μαθητές, τους εργαζόμενους στην Πρόνοια και στην Ειδική Αγωγή, καθώς και όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν στη συνάντηση – συζήτηση μελών του και όχι μόνο την Παρασκευή 23/9/2011, στο Εργατικό Κέντρο Χίου και ώρα 7.00 το απόγευμα. Στόχος της συζήτησης ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
Τα βάρη που καθημερινά προστίθενται στην, έτσι κι αλλιώς, βεβαρημένη ζωή των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, μας έχουν γονατίσει!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ & ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ μέσα από το Σύλλογό μας, μαζί με άλλους φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε, για να μην μας συντρίψουν!!!
• ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ!
• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους σε πρόνοια και ειδική αγωγή. Κάτω τα χέρια από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου. Λειτουργία του με πλήρη στελέχωση και πλήρη ανάπτυξη. Να μην σταματήσει κανένα παιδί τις αναγκαίες θεραπείες του.
• Καμία υποβάθμιση των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών επιτροπών. Να έχουν όλα τα ΑΜΕΑ στα νησιά πρόσβαση χωρίς επιπλέον έξοδα. Να μην μεταφερθεί η Πρωτοβάθμια στη Μυτιλήνη.
• Κατ’ επείγοντα μέτρα στήριξης των οικογενειών που περιθάλπουν πολύ βαριά αναπήρους με επιδόματα που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες.
• Πάλη για να μην αγγίξουν τις ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ τα επιδόματα των ΑμεΑ, με τον νέο κανονισμό που ετοιμάζουν για τη διαβάθμιση της αναπηρίας και την «επανεξέταση» των ΑΜΕΑ. Οι ανάπηροι «μαϊμού» είναι κατασκεύασμα των κομμάτων της εξουσίας.