Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : Η ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ


Η εφαρμογή του σχεδίου «κινητικότητας»-διαθεσιμότητα στο Δημόσιο γίνεται αιτία πολέμου για τους εκπαιδευτικούς. Θερμό φθινόπωρο στο χώρο της παιδείας διαφαίνεται με βάση όσα αποφασίστηκαν στο επεισοδιακό σημερινό συνέδριο της ΟΛΜΕ για καταλήψεις και απεργίες.
Η απόφαση πάρθηκε ερήμην των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ -αλλά και του ΠΑΜΕ- που αποχώρησαν καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές διαδικασίες από την πλευρά των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Η διάσπαση των συνδικαλιστών προκλήθηκε όταν οι συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) και οι Παρεμβάσεις (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) πρότειναν την πραγματοποίηση «διαρκούς συνεδρίου» ώστε ανά πάσα στιγμή, μέσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο, να αποφασίζονται κινητοποιήσεις ανάλογα με τις εξελίξεις.
Η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΠ και το ΠΑΜΕ αποχώρησαν με διαμαρτυρίες για πραξικοπηματικές ενέργειες, ενώ στο μεταξύ
αποφασίστηκαν καταλήψεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Στο τραπέζι υπάρχει επίσης εισήγηση προς τις Γενικές Συνελεύσεις για απεργία διαρκείας τον Σεπτέμβριο.


aftodioikisi.gr