Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ



ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΝΤΙΛΕΡ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΩΝ


Η τρικομματική Κυβέρνηση του Μνημονίου, δια των αρμοδίων υπουργικών στελεχών της δήθεν «ανάπτυξης», εξήγγειλαν σήμερα την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων έως 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του χρόνου, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν 7 Κυριακές το χρόνο.

Έρχονται ως «αυτόκλητοι» σωτήρες, χωρίς να τους το έχει ζητήσει κανείς και χωρίς να έχει προηγηθεί έστω ένας στοιχειώδης διάλογος, να θεσμοθετήσουν το ελεύθερο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών.
Οι κύριοι Χατζηδάκης και Σκορδάς ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ την κοινωνία.
Το σχέδιό τους, υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του Ωραρίου.
Το δήθεν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για λειτουργία των μικρών (έως 250 τ.μ.) καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, είναι ένα ανόητο εφεύρημα. Οι κύριοι Χατζηδάκης και Σκορδάς γνωρίζουν πολύ καλά ότι, τέτοιου είδους εξαιρέσεις όχι μόνο θα κριθούν από τα αρμόδια δικαστήρια αντισυνταγματικές, αλλά και θα ανατραπούν από τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Κατά συνέπεια, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ.
Έτσι, θα έχει γίνει η δουλειά που τους ανέθεσαν η Τρόικα και τα μεγάλα εμπορικά
συμφέροντα. Έτσι, θα εκτελεστούν εργαζόμενοι και χιλιάδες μικρομεσαίοι έμποροι. Θα κλείσουν μαζικά οι μικρές αλλά και μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους θα προστεθούν στο 1,5 εκατ. ανέργων.
Θα περιοριστεί ο ανταγωνισμός και θα ενταθεί η ολιγοπώληση με τις τιμές των προϊόντων να καθορίζονται από λίγους και εκλεκτούς.
Ο συρρικνωμένος τζίρος θα ανακατανεμηθεί στους λίγους ισχυρούς του Εμπορίου. Το Εργατικό Κέντρο σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα υπερασπιστούν το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια.