Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ




Η Κυβέρνηση της υποτέλειας καταρρέει και στο ολισθηρό διάβα της συμπαρασύρει τη χώρα και τους πολίτες στην καταστροφή και την εξαθλίωση.
Ταυτισμένη απόλυτα στις εντολές των τοκογλύφων της Τρόικας, η μνημονιακή Κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου ξεπουλά και διαλύει τα πάντα. Καταλύει ότι συμβολίζει κοινωνικό κράτος και κοινωνική προστασία. Στις στρατιές του ενάμιση εκατομμυρίων ανέργων από τα λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα, τώρα προστίθενται και χιλιάδες νέοι άνεργοι από τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.
Χθες ήταν η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, αύριο όλοι οι υπόλοιποι.
Ο ήδη υποστελεχωμένος Δήμος Χίου από την ετσιθελική απομάκρυνση δεκατριών συναδέλφων με το μέτρο της λεγόμενης κινητικότητας του ανεκδιήγητου Μανιτάκη, τώρα αποψιλώνεται από άλλους δεκαοκτώ συναδέλφους της Δημοτικής Αστυνομίας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Χίου να ενεργοποιήσουν την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σκληρές και άμεσες κινητοποιήσεις. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Χίου συμμετέχει τη Δευτέρα 8 Ιούλη στην 3ωρη Στάση Εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ από τις 12 έως τις 3 και καλεί σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τους εργαζόμενους στις 12.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Χίου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στην αναλγησία και τη βαρβαρότητα της Κυβέρνησης και της Τρόικας απαντάμε με αλληλεγγύη και μαζική συμμετοχή στους αγώνες!

Ο Πρόεδρος  Ο Γραμματέας

Αλέκος Γαϊτάνος    Παναγιώτης Πεντάκης