Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

THN ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΖΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ



Στη σημερινή συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, η Περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου έθεσε στις πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο που θα έχει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου η επιβολή νέων φορολογικών μέτρων.
Η κα Καλογήρου ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να αποφευχθεί κάθε επιπλέον φορολογική επιβάρυνση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα οποιαδήποτε νέα φορολογικά μέτρα και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, θα προκαλέσουν, ειδικά στα απομακρυσμένα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ανεπανόρθωτες συνέπειες σε κάθε επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες νησιώτες μας να μην μπορούν πια να παραμείνουν στον τόπο τους και να προσφέρουν στη χώρα μας αυτά που τόσα χρόνια με εθνικό φρόνημα συνεισφέρουν».
Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό, τονίζοντας την έκταση του προβλήματος της παράνομης εισόδου μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.